יום שני, אוגוסט 31, 2026

שלושה מופעי ענק בערב אחד וגוש דן על סף רתיחה

מעל מאה אלף צופים צפויים להציף את המרכז והעיר נערכת ללחץ חסר תקדים

ב 18 ביוני גוש דן יהפוך לזירת מופעי ענק. שלושה מוקדים יפעלו במקביל. שלושה קהלים ינועו במטרופולין אחד. התחושה תהיה של אירוע רחב שמותח את המרכז עד הקצה. אייל גולן יעלה באצטדיון בלומפילד. אביב גפן ימלא את פארק הירקון. אושר כהן יכבוש את אצטדיון רמת גן. המספרים מדברים בעד עצמם. מעל מאה אלף איש צפויים לצאת לאותו ערב.

הקהל לא באמת מתחרה על אותו כרטיס. לכל מופע יש זהות ברורה. גולן מביא מיינסטרים רחב ובטוח. גפן מביא קהל נאמן עם זיקה רגשית עמוקה. כהן מביא דור צעיר שמחפש חוויה גדולה. ועדיין יש חפיפות בין המעגלים. חברים צריכים לבחור. זוגות מתפצלים בין העדפות. זה רגע שמחדד שוב את השבטיות המקומית.

עומס והיערכות

התקשורת ממהרת לדבר על קרב. בפועל מדובר בעומס חסר תקדים. האתגר האמיתי הוא לוגיסטי. שלושה מוקדים פעילים יוצרים לחץ אזורי מתמשך. משטרת ישראל נערכת לפריסה רחבה בשטח. צירים ייסגרו לאורך הערב. הכוונת התנועה תהיה אינטנסיבית. העיר כולה תרגיש את התנועה ואת הצפיפות.

מערכת התחבורה תעבוד במתכונת מתוחה. רכבת ישראל תתגבר קווים ותאריך פעילות. העומס עדיין יורגש בתחנות. הנוסעים ימתינו ויידחקו. הרכבת הקלה בגוש דן תספק מענה חלקי לאזור בלומפילד. היא לא תפתור את התמונה הכוללת. הרכב הפרטי יהפוך לנטל. חניה תהיה נדירה. היציאה תימשך זמן רב אחרי הסיום.

מבחינת האמנים זה ערב של הגדרות. אצל גולן הביקוש כבר הוכח. המופע הנוסף הגיע אחרי סולד אאוט. זה כוח יציב וברור. אצל כהן זה מבחן ראשון בקנה מידה כזה. זו קפיצה גדולה שמביאה איתה סיכון וסיכוי. אצל גפן זו מסורת חיה שנבנתה לאורך שנים. הקהל מחכה לרגעים בלתי צפויים. השאלה אם ההפתעה תגיע ותישאר בזיכרון.

לא תתרחש מלחמת סאונד ישירה בין המוקדים. המרחק מונע ערבוב מלא של הצליל. ובכל זאת ייווצר הד אזורי מורגש. שני מוקדים גדולים ייצרו שכבת רעש רחבה. תושבים בשכונות ביניים ישמעו את העיר פועמת. זה לא קרב בין הופעות. זה ערב שבו הצליל מתפשט מעבר לגבולות.

זה לא ערב רגיל בלוח ההופעות. זה עומס תרבותי מרוכז בזמן ובמרחב אחד. זה מבחן לתשתיות העירוניות ולתעשייה יחד. אם הכול יתמלא זו הצהרה אדירה על כוח המוזיקה המקומית. אם יופיעו חורים הקהל ירגיש זאת מיד. כך או כך זה ערב שייכנס לזיכרון המקומי.

כרטיסים

למי שכבר סימן יעד לערב הזה כדאי להיות עם יד על הדופק.

המכירה למופע של אושר כהן תיפתח ביום ראשון הקרוב בשעה 12:00 דרך אתר Ticketmaster

גם המכירה למופע של אביב גפן בפארק הירקון צפויה להיפתח באותו מועד, דרך פלטפורמת אתר קופת תל אביב.

אצל אייל גולן הסיפור כבר רץ, הכרטיסים זמינים דרך אתר קופת תל אביב.

הכי חדשים

רועי פרייליך סופר ״אחת ושתיים״ ופותח את ״אמא רוק׳נ׳רול״

רועי פרייליך סופר ״אחת ושתיים״ ופותח דלת לעולם מוזיקלי חדש. מאחוריה מחכה ״אמא רוק׳נ׳רול״, אלבום מקורי שמבקש...

הלילה של קרן פלס יוצא סוף־סוף לאור

יש יצירות שמגיעות אל הבמה כשהן כבר שלמות. אחרות ממשיכות להשתנות, להתפתח ולהפתיע גם את מי שיצר...

משינה יוצאת אל היער עם „כמו הדובים”

לא דובים ולא יער? הפעם דווקא יש דובים, ויש גם שיר חדש. משינה משחררת הבוקר את „כמו...

ספטמבר רוקד: המחול חוזר אל הבמות

חגי תשרי מתקרבים, ועימם מתעורר לוח המחול המקומי. ספטמבר מציע מפגשים בין גוף, קהל, זיכרון ומשחק. חלקם...

שימי תבורי שר לבינה המלאכותית

שימי תבורי, מבכירי הזמרים הוותיקים בישראל, פוגש הבוקר את העולם החדש. הזמר בעל המנעד הקולי האדיר משיק...

תמיד זה עכשיו: שלום חנוך חוגג שמונים

ביום שלישי הקרוב ימלאו לשלום חנוך שמונים. התקשורת כבר חוגגת עם מצעדים, מחוות, ראיונות ובחירת השירים הגדולים....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא