יום ראשון, ספטמבר 27, 2026

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

המועדון יציע סדנאות AI, הטבות, ייעוץ מקצועי ומפגשי נטוורקינג. ההצטרפות אינה כרוכה בתשלום ומעניקה הנחה מיידית להפצת מוזיקה.

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק בעקבות המהפכה הדיגיטלית ועליית שירותי הסטרימינג.

בתוך המציאות החדשה קמו חברות המתמחות בהפצת מוזיקה ישירות אל התעשייה. הן מחברות בין היוצרים לבין תחנות רדיו, מדורי תרבות ואתרי מוזיקה. ההפצה מגיעה גם לעורכים, בלוגרים ואנשי סושיאל בתחום. גם אני מבקר על בסיס יומיומי בפלטפורמות הללו כדי להביא לקוראים את המידע והצלילים של השירים והאלבומים החדשים.

בין השחקניות המוכרות פועלות לינקטון, פטיפון, מייסונג ולאחרונה גם פרומי. כל אחת מציעה ליוצרים מסלול משלה בדרך אל האוזניים הנכונות.

כעת יוצאת פטיפון במהלך חדש, שמבקש להרחיב את הקשר עם המוזיקאים. החברה משיקה מועדון חברים, שההצטרפות אליו אינה כרוכה בתשלום. לצד החברות מציעה פטיפון מעטפת מקצועית ליוצרים, מבצעים והרכבים.

מהדיסק הפלסטי אל תיבת המדיה

פטיפון פועלת בשוק הישראלי מאז יוני 2008. החברה נמנתה עם החלוצות שזיהו את המעבר להפצת מוזיקה דיגיטלית. עד אז הגיעו סינגלים למערכות התקשורת בתוך מעטפות, לצד דפים מודפסים. השליחים נשאו דיסקים לתחנות הרדיו, לעיתונים, לאתרים ולעורכים המוזיקליים.

המערכת הדיגיטלית קיצרה את הדרך הזאת. בתוך שניות נחת השיר בתיבות האישיות של אנשי התקשורת. לצד האודיו הגיעו גם עטיפה, קרדיטים, תמונות, מידע וקישורים.

כלים חדשים ליוצר העצמאי

המועדון החדש, עליו הכריזו הבוקר, פונה ליוצרים, זמרים, נגנים והרכבים מכל רחבי הארץ. המצטרפים יקבלו הנחה בשיעור 50 אחוזים להפצת סינגל או אלבום.

מאחורי המהלך עומדת המציאות המשתנה בתעשיית המוזיקה. אמנים עצמאיים כבר אינם עוסקים ביצירה בלבד. רבים מנהלים בעצמם שיווק, הפצה, תוכן חזותי וקשרי תקשורת. המועדון מבקש לספק ידע מעשי לצד חיבורים מקצועיים. הפעילות תכלול סדנאות וכיתות אמן בתחומי הסאונד והבינה המלאכותית. מומחים ישראלים יציגו דרכים לשילוב הכלים החדשים בעבודה היומיומית.

חברי המועדון יקבלו תעריפים מוזלים להפצת סינגלים ואלבומים באמצעות פטיפון. לכך יצטרפו הטבות מטעם שותפים שונים בתעשיית המוזיקה. המועדון יציע גם עדכונים על הפצה בפלטפורמות הסטרימינג. החברים יקבלו מידע על מלגות, שירותים חדשים והזדמנויות מקצועיות. מפגשי קהילה ואירועי נטוורקינג יחברו בין יוצרים לבין אנשי התעשייה.

פרטים נוספים והרשמה לשירות החדש

 

יותר משירות הפצה

חן לי פישמן, מבעלי פטיפון, מסבירה כי המהלך נועד לבנות קהילה מקצועית. לדבריה, האמן העכשווי ממלא שורה ארוכה של תפקידים. ״האמן של היום הוא גם מנהל, גרפיקאי, במאי, איש שיווק ויזם״, אומרת פישמן. ״יצרנו עבורו סל כלים מעשי, שיחסוך כסף ויעניק ידע מקצועי״.

המועדון החדש מרחיב את המעטפת שפטיפון בנתה לאורך השנים. החברה אינה מסתפקת כעת בהעברת השירים אל אנשי התקשורת. היא מבקשת לצייד את האמנים בכלים המתאימים למציאות החדשה.

השיר עדיין עומד במרכז. אולם הדרך שמובילה אותו אל הקהל השתנתה לחלוטין.

הכי חדשים

כשהליקוי הופך למוזיקה: Garden City Movement ממיסים גבולות ב-L'Eclisse

יש הרכבים שאתה פוגש בנקודה מסוימת בזמן, ויש כאלה שאתה מגלה שאתה הולך איתם כבר דרך ארוכה....

הקול נשאר: המחווה לדקלון ולצלילי הכרם

יש מופעי מחווה שמבקשים לסכם קריירה. אחרים מנסים להחזיר אל הבמה רגע שכבר חלף. המופע לדקלון ולצלילי...

שלוש יצירות, שלושה עולמות – המחול הישראלי נכנס פנימה

ישנם מופעי מחול שמבקשים להרשים. יש כאלה שמבקשים לספר סיפור. ויש יצירות שמעדיפות פשוט לפתוח דלת ולתת...

הבלט הרוסי חוזר לישראל עם אגם הברבורים והיפהפייה הנרדמת

אחרי שנים שבהן הבמות המקומיות לא הרבו לארח להקות גדולות מרוסיה, נוחת בישראל אחד השמות הוותיקים בעולם...

אריק חזר הביתה, והפעם כולם הוזמנו

 ערב חג הסוכות הוריד אמש מעט את הקצב ברחובות. המשפחות התכנסו, השולחנות התמלאו והטלוויזיה חזרה להיות מדורת...

מכדרר בין הקלידים: לייזי גורדון מגיע להתיבה

יש אנשים שמחליפים קריירה ומשאירים את הקודמת מאחור. לייזי גורדון מעולם לא נפרד באמת משתי אהבותיו. הכדורסל...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא