השחור העגול מתקרב…
הנה זה מגיע, יום מיוחד לכבודו של החפץ השטוח, העגול, השחור, הדק, עם החור באמצע – התקליט, "זהו המוצר היחידי ששרד מהמורות ותהפוכות בתרבות הצריכה. הוא לעולם ימשיך להסתובב, להתנגן להפיק צלילים חמים, עמוקים ומדויקים ולמשוך סביבו המוני חובבי מוזיקה, אספנים ושוחרי תרבות. התקליט הוא התרחשות. הוא יצירת אומנות לכל דבר וכל שנותר הוא להחליף צד ולחזור אליו" – כך מצהירים אנשי האוזן השלישית.

יום התקליט – Record store day, הוא אירוע שנוסד לפני כארבע שנים בניו- יורק, במסגרתו מוציאות חנויות תקליטים עצמאיות אלבומים מיוחדים ועורכות יום של הופעות חיות, מבצעי הוזלות, השקות והוקרה לאותו מוצר חם, אמין, רומנטי ואיכותי, שממשיך לנכס לעצמו ובצדק, את הסטאטוס הדומיננטי, הרלוונטי, והמעניין ביותר בתחום צרכנות המוזיקה כיום – הוויניל.
התקליט האמיתי הראשון שלי (אחרי שהספקתי להאזין לכמה תקליטי בקליט כבדים במהירות 78…של ארכאים דוגמת פט בון ועוד) היה אלבומם של חברי עוזי והסגנונות, עם מיטב השירים שלהם, כולל "חברים" ורכבת הבוקר", זוכר את החבורה, בלוריות שיער מתנפנפות, מכנסי דלפון, צועדים בסך על הפסים אי שם בתחנת רכבת צפון…הבא בתור היה האלבום הכפול של סגול כהה Made in Japan והשאר היסטוריה…
לפני שנה, בתאריך 16 לאפריל נחגג האירוע לראשונה במתחם האוזן, דיווח מלא על ההתרחשויות כפי שתיעדתי, תמצאו כאן.
לאחרונה יותר ויותר אמנים, יוצרים והרכבים, חוזרים (או מעולם לא זנחו..) למהדורות 12 אינץ' ומוציאים גרסאות מיוחדות של תקליטי LP, בדרך כלל במהדורות מוגבלות. החל ממדונה, אדל, איימי ווינהאוס, 'רדיוהד' 'פרל ג'ם', או U2 , דרך 'דסמבריסט', 'קינגס אוף ליאון' 'מגזין', 'אוף מונטריאל' ורבים אחרים, וכולל גם אמנים מקומיים כמו עוזי נבון ומכרים, דודו טסה, יוסלס איי.די, יאיר יונה ועוד, שמקפידים לגעת במחט ולהוציא את אלבומיהם בוויניל.

היום המיוחד הזה יצוין ברשת חנויות האוזן השלישית כמנהגם בכמה זוויות – חוגגת זו השנה השנייה את 'יום התקליט' בהצגתו של מסע רכש גרנדיוזי ומיוחד שביצעה בחו"ל – במיוחד עבור יום זה- הכולל מאות כותרי ייבוא של יד שנייה ונדירים במצבmint או EXCELLENT.
לאוזן צפוי להגיע משלוח גדול של ריליסים בניהם ישוחררו חמשת האלבומים הראשונים של הקיור במהדורות בק טו בק צבעוניות וכן הוצאות מחודשות של הקינקס, סמול פייסז, ג'יימס בראון, מיילס דייויס, איגי פופ, פול סיימון, פתי סמיתס', סינגלים 7 אינץ' של הביטלס ושל סקס פיסטולס ועוד ועוד כולם יושקו בלעדית ביום התקליט.
בחנות יהיו הנחות גדולות על כל התקליטים, מכירת פטיפונים מתקדמים ומוזלים, וסדרת הופעות חיות ומפתיעות.
הלהיט ביום החג הזה יהיו סדרת הופעות, חלקן השקות חגיגיות של כמה מהטובים שבבנינו ובנותינו…הנה הלו"ז המתוכנן כפי שהצהירו עליו אנשי האוזן:
יום שבת, 21 באפריל 2012
13:00 פתיחת החנות. תיתכן השקת-הפתעה ל-LP מקומי חדש ומדובר..
16:00 נערות ריינס בהופעה. השקת האלבום "לשמור על החברים"
18:30 שלמה יידוב בהופעת אורח
19:00 קרולינה בהופעה. השקת האלבום "זהר"
בשעות הערב יתארחו באולם האוזן בר (כניסה בתמורה לעשרים שנקלים במכירה מוקדמת) שתי זמרות נשמה שוות ביותר – דנה עדיני במופע ראשון ורותם אור במופע שני.
תרשמו ביומן – יום התקליט באוזן השלישית. שבת. 21 באפריל. החל מהשעה 13:00 כניסה חופשית. קינג ג'ורג' 48 ת"א.
וככה זה נראה בשנה שעברה
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150160579024654.302906.721654653&type=3
הפוסט הזה מתפרסם גם בפורטל "בילויים".