עשור לאלבום ששינה את הכל
עשר שנים חלפו מאז ש"האלבום השחור" נחת בפסקול הישראלי ושינה את חוקי המשחק, והגיע הזמן לחגוג את המהפכה שהחזירה את הפאנק והדיסקו לקדמת הבמה. גיא מזיג, האיש שהפך את הגרוב לדרך חיים, מציין באמפי תל אביב מופע עשור חגיגי וחד-פעמי תחת כיפת השמיים. זה לא רק מופע מחווה לאלבום מופת, אלא מסיבת ענק שחוגגת עשור של יצירה, תחכום מוזיקלי ואנרגיה.
מאז שיצא לעולם, "האלבום השחור" ביסס את מעמדו של מזיג כארכיטקט של סאונד וכפרפורמר וירטואוז. עם המילים המושחזות והלחנים שעושים כבוד לתור הזהב של המוזיקה, הוא הצליח לחבר בין דורות של מאזינים שפשוט חיכו למשהו שירגיש כל כך נכון. מזיג מנווט בין הגרוב העמוק של האלבום השחור, דרך התחנות המשמעותיות בקריירה שלו ועד לרגעים הבלתי נשכחים של "הדורבנים", הכל במעטפת ויזואלית וסאונד דוקר, הזדמנות נדירה לראות את נסיך הגרוב בשיאו, חוגג עשור של צלילים מטריפים בליבה הפועם של תל אביב.
ערב קיץ שמתחיל בגרוב
מוצאי שבת באמפי תל אביב וזה בדיוק הזמן המושלם ללגום משקה צונן, להתמקם סמוך לרחבה הענקית הסמוכה לבמה שכבר מלאה בקהל רב ואיכותי ויחד עם הבריזה יוצאים לדרך עם "אמון", "מתעורר מאוחר" וגיא מבקש: "את לא צריכה לחשוב יותר מדי סך הכל אני רוצה שנתממש".
כל השירים חוזרים לבמה
כל שירי אלבום הבכורה "השחור החדש" מבוצעים וזוהי הזדמנות פז להיזכר באלבום המעולה שהביא לעולם את מזיג הסופר מוכשר שמספר: "הייתי בהבנה שיש שירים וצריך לשאת אותם ובוא נראה מקסימום נלך לאזור אחר. ואני שמח שכולנו עדיין פה. תודה רבה זה מאוד מרגש בעבורי ואנחנו נהנה היום. והשיר הבא זה השיר הראשון שיצא מהאלבום ובכלל מקריירת הסולו שלי אז בואו נקדיש לו איזה רגע".
"לבד במדבר ורק הרוח בדמה הקר שומרת אותנו מחובקים" ואיזה משב רוח רענן. שיר יפהפה גרובי ועם המון סול כיאה לגוון היחודי והחכם של גיא.
הלהקה נותנת בראש ויחד עם מתופפים, חצוצרנים ועוד מתקבלת תזמורת כובשת על חלל. צבעי הוידאו ארט והקליפים המוקרנים על מסכי הענק מרהיבים ואיזה מהמם תחת כיפת השמיים בלוקיישן הקיצי שתמיד כיף לחזור אליו.
גל דה פז מוסיפה קסם
גיא מספר כמה טוב היה "כמו פעם" ומזמין את האורחת הראשונה: "האורחת הבאה שלי, אנחנו כבר מתארחים וחברים טובים כבר הרבה שנים ואיך ששומעים אותה מבינים שזו היא. כשרון בלתי נדלה, כוכבת בזכות עצמה ואדם נפלא. גבירותי ורבותי: גל דה פז".


יחדיו הם מבצעים בלדת קסם מענגת שמתלבשת עליהם פלאים "אם רק תדברי". בגיל 17, פרידה כואבת שינתה את חייו של גיא מזיג. מתוך כאב, נולד השיר “אם רק תדברי” בטייק אחד, וסימן את תחילת דרכו כמוזיקאי.
ונותנים כבוד במחווה למתי כספי ז"ל עם "לא ידעתי שתלכי ממני" בגרסה חדשה על טהרת הבלוז והחיזוקים של כלי הנשיפה. גל מעדכנת שלראשונה תופיע בקרוב על בימת היכל התרבות בתל אביב ותארח אורחים מגניבים.
"קסם", "כל מה שרצית" של "הדורבנים" (עוד נחזור אליהם בהמשך) היווה לפחות עבורי זריקה נוסטלגית ונעימה להרכב הדורבנים הכי מגניבים שהיו.
ברי סחרוף מרים את הלהבות
מזיג מציג את האורח הבא/ הסולטן: "אומן שאני לא צריך אפילו לדבר, יש לי מלא מה להגיד עליו. מעבר לזה שהוא איש שאני אוהב מאוד ואמן שיש בו כל כך הרבה עומק ויופי ושכל פעם חוזרים אליו. הפך לעמוד תווך במוזיקה הישראלית. בזמן שגיטרתו מנסרת את הלילה, גבירותי ורבותי: ברי סחרוף".


הם מבצעים יחד את "אנחנו" המצויין של גיא ומזכירים לנו כי כולנו עבדים וחלליות רודפות אחריך…שני השלאגרים של ברי גרמו פה לקהל לקפוץ ולהשתולל כמו שצריך. ריסקפט.
הדורבנים הופכים למסיבה
גיא "עושה קסמים ורוקנרול" ובהחלט שורף את במת אמפי תל אביב בשיא הערב. פופ-פאנק ו"עוד אחד ששר לך" המקפיץ (שיתוף פעולה עם עילי בוטנר מ2025).
קסם "הדורבנים" ולהיטיהם הנצחיים המזוהים עם קולו של מזיג מחוללים כאן רשמית מסיבת דיסקו ענקית, מרהיבה וקהל עצום המפזז בהנאה ומתענג מכל שורה נתונה. "שוב הדיסקו כאן", "תזיזי את התחת, תניע ת'אגן, שמח שוב במודה, הקצב בלגאן" ו "רציתי רק לבדוק לך ת'מנוע…".
סיום שמזכיר למה הוא כאן
גיא הצנוע והחמוד מציג בהומור את החברים המלווים אותו כאן על הבמה ומצחיק רצח בתיאורו אותם.
הדובדבן שבקצפת ושיא הדיסקו הכובש עם "יצאנו לרקוד" והקהל הנפלא שצרח מילה במילה עם "כמה אני אוהב אותך" הכה יפהפה ואדיר של גיא.
אם כמוני טרם הייתם בהופעה של גיא מזיג אל תפספסו להישבות בקסמו של נסיך הסול והגרוב הישראלי.
טעימות מהמופע


היה כ"כ מאכזב! להקה מינימלית. היה חסר לפחות עוד כלי נשיפה וזמרות לווי. הסאונד היה מחריד לכל אורך ההופעה. יותר מידי שירים של הדורבנים/סחרוף. והגרוע ומאכזב מכל שפיספס לחלוטין את ירח דבש. באסה!