יום שישי, אוקטובר 16, 2026

נטפליקס לא נותנת לנשום אבל קיילי גונבת את ההצגה

נטפליקס חוזרת אל מסלול חייה של קיילי מינוג עם דוקו נוצץ, מהיר ולעיתים מתיש

יש משהו כמעט בלתי נתפס בקריירה של קיילי מינו (ג) Kylie Minogue. ארבעה עשורים של להיטים, אינספור גלגולים מוזיקליים ותעשיית פופ אכזרית במיוחד, ובכל זאת היא עדיין כאן. נוצצת, רלוונטית ושורדת. סדרת הדוקו החדשה Kylie שעלתה ב־Netflix מנסה לפרק את המיתוס ולהציג את האדם שמאחורי מכונת הפופ. שלושת הפרקים משלבים מאות קטעי ארכיון, ראיונות, חומרי VHS נדירים ותיעוד אישי שנאסף לאורך השנים. כבר מהפתיחה מתברר שהבמאי מייקל הארטה  לא מתכוון לעצור לרגע. הוא זורק סצנות בזו אחר זו בקצב מסחרר. רגע אחד אנחנו בשכנים שכנים Neighbours, משם אל ניק קייב, אחר כך למחלת הסרטן ואז אל Padam Padam. הכול מתנגש יחד בתוך שטף עריכה כמעט היפראקטיבי שלא תמיד מאפשר לעכל את הסיפור המלא, כמעט כמו וולוגר אחוז תזזית.

יותר מדי רכילות פחות מדי במה

וזה בדיוק מה שהופך את הצפייה למעט מתסכלת. קיילי מינו איננה עוד כוכבת רכילות מהמדורים הצהובים. מדובר באחת מכוכבות הפופ הגדולות בעולם, אמנית שכבשה אצטדיונים ויצרה להיטים שחצו דורות ויבשות. הסדרה מזכירה היטב את התחנות המרכזיות במסלול שלה, מהפריצה עם The Loco Motion והפופ המתקתק של סוף האייטיז ועד התקופה הבוגרת והאפלה יותר של Impossible Princess. בהמשך מגיע גם הפיצוץ הענק של Can’t Get You Out of My Head והקאמבק המאוחר עם Padam Padam.

אבל במקום לתת למוזיקה לנשום, הסדרה ממשיכה למהר קדימה. אין כמעט רגעים של הופעה מלאה או התמסרות אמיתית לבמה. בכל פעם שנוצר מומנטום מוזיקלי מגיע עוד קאט חד לעבר רומן מתוקשר, כותרת רכילותית או פלאשבק אישי. מתחשק היה לקבל ביצוע שלם אחד, רגע אמיתי שבו אפשר להבין למה העולם התאהב בקיילי מלכתחילה. כי הסיפור הגדול כאן איננו מערכות היחסים שלה. הסיפור הוא היכולת הנדירה שלה לשרוד כמעט ארבעים שנה בתוך תעשייה שטוחנת כוכבות פופ בקצב מסחרר.

מאחורי החיוך הנצחי

החלק החזק ביותר בדוקו מגיע דווקא כשהוא עוסק במחיר התהילה. לאורך השנים התקשורת הבריטית התייחסה לקיילי בזלזול כמעט מיזוגיני. ראיונות מביכים, שאלות משפילות וכותרות ארסיות ליוו אותה במשך שנים ארוכות. הסדרה מצליחה להראות כיצד מאחורי הפרסונה המחויכת הסתתרה אישה עם כוח הישרדות יוצא דופן.

הרגע המטלטל ביותר מגיע בפרק האחרון, כאשר קיילי חושפת לראשונה שאובחנה שוב בסרטן בשנת 2021. בזמן שהתמודדה עם המחלה היא המשיכה לעבוד ולהופיע מבלי לחשוף דבר לציבור. כאן הדוקו מפסיק להיות עוד מסע נוסטלגי בעולם הפופ והופך לסיפור על עמידות אנושית ועל אישה שחזרה שוב ושוב לבמה למרות הכול.

אוהבים את קיילי יותר מדי

ואולי זאת גם המגבלה הגדולה של הסדרה. Kylie אוהבת מאוד את קיילי מינו ולכן כמעט לא מתעמתת איתה באמת. הכול עטוף בנוסטלגיה נוצצת ובתחושת הערצה מתמדת. מי שמחפש דוקו חד, מלוכלך וחסר רחמים בסגנון איימי ווינהאוס לא יקבל זאת כאן. נטפליקס בונה עבורה אנדרטה נוצצת יותר מאשר תחקיר עמוק.

ועדיין קשה להישאר אדישים. גם כשהעריכה מתישה וגם כשהסדרה מתפזרת, קיילי עצמה מחזיקה הכול יחד. הכריזמה הטבעית שלה, החיוך העייף והתחושה שהיא כבר ראתה הכול בתעשייה הזאת מצליחים לעבור היטב דרך המסך. בסופו של דבר Kylie מצליחה להזכיר מדוע העולם עדיין מאוהב בקיילי מינו. לא בגלל הרכילות, אלא בגלל היכולת שלה להמשיך לרקוד גם אחרי המכות הכי קשות.

הכי חדשים

דיסקו שמש – שחור, לבן וכל מה שביניהם

לפעמים כל מה שצריך כדי להצית מחדש את הניצוץ הוא מפגש בין שני חברים ותיקים, כאלה שכבר...

יריב בן יהודה פגש את אלהים, ורמי פורטיס היה שם

לפני ימים אחדים עסקנו כאן באלבומו החדש של יריב בן יהודה, "ארוע בחיים". תשעה שירים שמשרטטים תמונת...

קרולינה חוגגת עשרים שנות גרוב ונשמה בהיכל התרבות

יש אמנים שהמוזיקה שלהם גורמת לנו להקשיב, ויש כאלה שגורמים לנו גם להזיז את הגוף. קרולינה הצליחה...

קדחת בגן העדן הקפריסאי: רוק ישראלי, דגלי כחול-לבן ומועדון מול הים

יש מקומות שבהם המוזיקה מצליחה לחצות גבולות גאוגרפיים, תרבותיים ולעיתים גם פוליטיים. אחד מהם נמצא בכפר פומוס,...

הפלמנקו יוצא מהמסגרת: פסטיבל FEX חוזר עם ניסויים, מפגשים ומחוות מוזיקליות

יש משהו מרתק באמנות הפלמנקו. מצד אחד, מסורת ספרדית עתיקת יומין, עם שירה שבוקעת מהבטן, גיטרות שמספרות...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא