יום שישי, אוקטובר 16, 2026

סליחה שבין אדם למקום

הדר הופנברג משיקה סינגל בכורה לקראת חודש אלול. שיר חשוף על אמונה, משבר והדרך חזרה

חודש אלול כבר ניצב בפתח ומביא עמו את חשבון הנפש השנתי. בדיוק בנקודה הזאת מגיעה הדר הופנברג עם "סליחה", סינגל הבכורה שלה. הופנברג כתבה והלחינה את השיר מתוך רגע אישי, כן ומכונן.

המילה "סליחה" חוזרת בשיר כתפילה וכהודאה פנימית. הופנברג מבקשת סליחה על הפחד, הייאוש, הקיפאון והריחוק. היא גם מתמודדת עם הקושי לבטוח כשהמציאות מתערערת סביבה.

למצוא אמונה בתוך השבר

הטקסט נע בין וידוי אישי לבין שיחה ישירה עם בורא עולם. הופנברג אינה מציגה אמונה נקייה מספקות או ממאבקים. להפך, היא מכניסה את החולשה פנימה ומעניקה לה מקום אמיתי.

השורות "בכל גל, בכל אבן אתה נמצא" מסמנות את נקודת השינוי. מתוך הלב השבור מתחילה לצמוח שירה. הכאב אינו נעלם, אבל האמונה מעניקה לו משמעות אחרת. הפזמון נשען על המשפט "אין עוד מלבדך", שחוזר כמנטרה מוזיקלית. החזרה מעניקה לשיר אופי כמעט טקסי. אבי טולדנו עוטף את המילים בעיבוד שמאפשר להן לנשום ולהתחזק.

מקרקל אל הבמה

סיפורה של הופנברג נע בין עולמות שנראים רחוקים זה מזה. היא שירתה במשך שלוש שנים כלוחמת בחיל קרקל. במהלך שירותה פעלה כקלעית חוד וזכתה באות הצטיינות נשיא.

את שורשיה הבימתיים קיבלה כבר בילדותה. מגיל חמש הופיעה לצד אביה, ארז משולם. משולם מנהל את תיאטרון "הכרכרה" ומעלה הצגות ברחבי הארץ. כבר בגיל 12 הפכה הופנברג את הבמה לחלק מחייה המקצועיים. היא השתתפה במופעי רחוב ובהצגות תיאטרון במקומות רבים. המוזיקה ליוותה אותה תמיד, וכעת היא עוברת אל מרכז הבמה.

"סליחה" מסמן את הצעד הראשון שלה בדרך לאלבום בכורה. הופנברג מתכננת להשיק את האלבום במהלך החורף הקרוב. וידאו קליפ רשמי מלווה את יציאת הסינגל.

אולי פשוט לומר סליחה

הופנברג אינה מנסה לפתור בשיר את משבר האמונה. היא עומדת מולו ומבקשת להתחיל מחדש. אולי גם אנחנו יכולים לנצל את ההזדמנות ולומר סליחה. לא רק לקראת עשרת ימי התשובה, אלא דווקא בימים הסוערים האופפים אותנו. סליחה לבני המשפחה, לחברים, לשכנים ולכל מי שנמצא סביבנו. לפעמים מילה אחת מצליחה לפתוח מחדש דלת שכבר כמעט נסגרה.

כך הדר עם יציאת השיר לרשתות ושירותי הסטרימינג – "היום בשעה טובה יוצא הסינגל החדש שלי לחודש אלול. השיר נכתב מעומק ליבי על כל הרגעים בהם הרגשתי ששכחתי אותי ושהוצאתי את בורא עולם מהתמונה. שכחתי כמה אני אף פעם לא באמת לבד. מקווה שתאהבו"

הכי חדשים

דיסקו שמש – שחור, לבן וכל מה שביניהם

לפעמים כל מה שצריך כדי להצית מחדש את הניצוץ הוא מפגש בין שני חברים ותיקים, כאלה שכבר...

יריב בן יהודה פגש את אלהים, ורמי פורטיס היה שם

לפני ימים אחדים עסקנו כאן באלבומו החדש של יריב בן יהודה, "ארוע בחיים". תשעה שירים שמשרטטים תמונת...

קרולינה חוגגת עשרים שנות גרוב ונשמה בהיכל התרבות

יש אמנים שהמוזיקה שלהם גורמת לנו להקשיב, ויש כאלה שגורמים לנו גם להזיז את הגוף. קרולינה הצליחה...

קדחת בגן העדן הקפריסאי: רוק ישראלי, דגלי כחול-לבן ומועדון מול הים

יש מקומות שבהם המוזיקה מצליחה לחצות גבולות גאוגרפיים, תרבותיים ולעיתים גם פוליטיים. אחד מהם נמצא בכפר פומוס,...

הפלמנקו יוצא מהמסגרת: פסטיבל FEX חוזר עם ניסויים, מפגשים ומחוות מוזיקליות

יש משהו מרתק באמנות הפלמנקו. מצד אחד, מסורת ספרדית עתיקת יומין, עם שירה שבוקעת מהבטן, גיטרות שמספרות...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא