יום רביעי, ספטמבר 30, 2026

חנאל ומכבית עושים שמח בבית ליסין

קומדיית מצבים מזרחית מסורתית עם קאסט צבעוני ודמויות בלתי נשכחות

בס"ד (בסיעתה דשמיא) נפתח כך כדי להכניס לאווירה כבר מהשורה הראשונה. אמש נכנסתי לאולם מס 1 של תיאטרון בית ליסין על שם ברוך איבצ'ר עם ציפייה לצחוק ויצאתי עם מראה לחיים. המחזה חנאל ומכבית פוגש מציאות מוכרת ומניח אותה חשופה על הבמה. זו קומדיית מצבים ישראלית מזרחית מסורתית שלא פוחדת לגעת בטאבו. הצחוק מגיע בגלים והקהל לא נרגע.

חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין
חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין

מי עומד מאחורי הסיפור

חנאל ומכבית לא נולדו על הבמה אלא ברשת. אושרית סרוסי וחן רוטמן יצרו סדרת רשת שהפכה לקאלט. חנאל ומכבית צמחה מתוך קליפים קצרים והומור חד. הדמויות דיברו בשפה ישירה והקהל התחבר מיד. משם הדרך לתיאטרון הרגישה טבעית.

היצירה עברה תחנה של קריאה מבוימת במסגרת פסטיבל פותחים במה. הבמה הזו נתנה חותמת ראשונית ואפשרה לבחון תגובת קהל. הביקורות נטו לאהדה והתגובות היו חמות. מכאן התקבלה החלטה להעלות הפקה מלאה ב-תיאטרון בית ליסין. המעבר לפורמט מחזה הרחיב את העלילה והעמיק את הדמויות.

חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין
חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין

מכבית וחנאל – יוצרים שמגלמים את עצמם

מכבית, אותה מגלמת סרוסי שגם חתומה על הכתיבה יחד עם רוטמן, היא מרוקאית דתיה מנתיבות עם זהות חדה ונוכחות בימתית חזקה. סרוסי מחזיקה קצב קומי מדויק ומצליחה לשלב חום עם עקיצה.

חנאל, אותו מגלם רוטמן שגם שותף לכתיבה, נע בין פגיעות לאגו. רוטמן מביא תזמון מצוין ויכולת לעבור בין מצבים במהירות. העובדה ששניהם כתבו וגם מגלמים יוצרת אמינות שמורגשת בכל רגע.

חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין
חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין

דמויות המשנה – צבע ועומק

לצד הצמד המרכזי פועל אנסמבל שמעשיר את הבמה. החברה הטובה של מכבית, בגילומה של קרן מור-מישורי, מניעה אותה קדימה ומוסיפה קול מפוכח ולעיתים חצוף. היא גם זו שדוחפת אותה לצאת אל עולם ההיכרויות.

בת השירות הלאומי, בגילומה של מיקה שיבק, (אותה פגשנו לראשונה לפני כשנה בדמות הבוצ'ה במחזה "אמא") שוברת מוסכמות כשהיא נכנסת לקשר עם חנאל. הפער ביניהם מייצר מתח קומי חד ולעיתים פרובוקטיבי.

השדכן, אותו מגלם ניר קרני, הוא דמות צבעונית שמחברת בין עולמות. מצד אחד בעל אולם אירועים שמבין ביזנס, מצד שני מתנהל בערמומיות מול חובות ותשלומים. הוא מוסיף שכבה של הומור אבסורדי.

בן הזוג החדש, בגילומו של תום זידנר, מביא אנרגיה שונה. יש בו משהו בין ג'ון טרבולטה לבין שב"בניק בני ברקי טיפוסי. השילוב הזה יוצר דמות מצחיקה ומעט מוגזמת שמאתגרת את מכבית.

גם חי מאור ו-רוית יעקב כהן משלימים את התמונה עם נוכחות מדויקת שמחזיקה את הקצב.

חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין
חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין

הבמה והקהל נפגשים

אמש באולם 1 של תיאטרון בית ליסין ישב קהל מגוון עם קו ברור. נראו דתיים וגם דתיים לייט. נשים עם כיסויי ראש צבעוניים וגברים שמזכירים את חנאל עצמו. הזיהוי היה מיידי והצחוק התגלגל ללא הפסקה.

חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין
חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין

קומדיה שחוצה טאבו

השפה חדה וישירה והבדיחות לא עוצרות באדום. הדאחקות נשזרות בקצב נכון ומרגישות אלגנטיות למרות הבוטות. המחזה צוחק על הכל מהכל גם על המקומות שנחשבים טאבו בעולם האמוני. הצחוק לא מרחיק אלא מקרב.

חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין
חנאל ומכבית, בית ליסין. צילום רדי רובינשטיין

חיבור להווה ולניו מדיה

העולם הבימתי פוגש מציאות דיגיטלית מוכרת. דמות הרב שמעלה סטוריז ללא הפסקה נראית טבעית. הסמארטפון מחובר ליד והופך לחלק מהשפה. מושגים של רשתות זולגים לבמה ללא התנצלות. לצד זה עומדת מנהלת שמנותקת מדור ה Z. הפער מייצר שכבת הומור נוספת.

מהמסך לבמה

המעבר מהרשת לבמה שומר על קצב ואותנטיות. אודי גוטשלק מדייק את התנועה ושומר על אנרגיה חיה. ההצגה מרגישה כמו המשך טבעי של העולם שנוצר אונליין.

ובסוף, מבלי לפגוע במומנטום ולא להניח ספוילרים אנחנו מגיעים לנקודה שבדיוק עליה שר דודו טסה את המילים – בסוף מתרגלים להכל.

אם בא לכם פיפי וצחוקים מהעולם האמוני, רוצו לראות, כאן התאריכים והכרטיסים

הכי חדשים

סטיבי וונדר, המפתח לחיים וילקוט התקליטים מביכורי העתים

לפעמים אלבום חוזר אליך בדיוק בנקודה שבה הזמן סוגר מעגל. Songs in the Key of Life יצא...

האנדלוסית מאשדוד פותחת עשור רביעי ומביטה קדימה

שלושה עשורים כבר מאחוריה, אבל התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד לא עוצרת לסיכומים. היא נכנסת לעשור הרביעי עם...

הרגלים מגונים – הקריאה שכבר מבקשת להפוך למחזה מוזיקלי

הערב התקיימה בתיאטרון בית ליסין הקריאה המבוימת ל"הרגלים מגונים", המחזה שכתבו גיל ריבה והלית אורן רשף. עמית...

פסיפס אנושי – כשהקולנוע פוגש את הבסון

יש ערבים שבנויים סביב סרט. יש כאלה שמעמידים במרכז קונצרט. ראובן מרק מוזס בחר לערבב את הקלפים....

קיפוד הזהב מצדיע לסיני פתר

יש יוצרים שעוברים בין תיאטראות, ויש כאלה שמשאירים בכל תחנה גם סימן שאלה. סיני פתר שייך ללא...

פסטיבל Surround #3 – התעלומה משתלטת על בית טפר

שישי ושבת, 30-31 באוקטובר 2026 | בית טפר, תל גיבורים 5, תל אביב-יפו | 18:00-23:00 פסטיבל Surround של...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא