יום חמישי, יולי 9, 2026

תהילה נקב – דרך אגב

תהילה נקב הולכת ומתמקמת בשנים האחרונות כאחת הדמויות המסקרנות ביותר בגל הפופ האלטרנטיבי הישראלי. אמנית צעירה שכבר ביססה סאונד ייחודי, צבעוני, דרמטי וחד, כזה שמערב דיסקו, האוס, אייטיז ופופ עכשווי עם טוויסטים תיאטרליים, הומור עצמי ומודעות גבוהה. המוזיקה שלה חיה בעיקר בזירה הדיגיטלית, לצד הופעות חיות ושחרור חומרים שמדגישים את החתימה האישית שלה. על הקו הזה מתיישב עכשיו הסינגל החדש שלה, עוד צעד שמחזק את מעמדה כיוצרת שבונה את העולם שלה בלי למצמץ.

"דרך אגב" – המנון פופ אלטרנטיבי שמכוון גבוה

השיר החדש של תהילה נקב הוא המנון פופ מלא אנרגיה, שמתפוצץ על הציר שבין דיסקו־האוס לבין דרמת פופ תיאטרלית. ההפקה מהודקת, הגרוב מבעבע, נקב בוראת לעצמה עולם שהוא גם נוצץ וגם עוקצני, איפשהו בין Charli XCX, Florence + The Machine, ו־Marina Diamandis, אבל עם חתימת יד שאין לטעות בה: תעוזה, הומור עצמי, ויכולת להפוך טקסט אישי להמנון שכולו כוח ורגש. נוסיף לזה את העובדה שהקליפ החדש בויים על ידי בן זוגה, מאיר לוינסון בלאונט – שזכה לא מזמן באוסקר לסטודנטים – ויש פה כבר סיפור של חיבור יצירתי שנדיר לראות.

מה מסתתר מאחורי הטקסט?

ב"דרך אגב" מתגלה מרדף זוגי־דמיוני שבו לא ממש ברור מי רודף אחרי מי. הדוברת יודעת שהוא רוצה אותה, יודעת שהיא "לא בעדה שלו", ובכל זאת המשחק הזה של פנטזיה מול מציאות מושך אותה פנימה. הדמיון בורח רחוק לשמות ילדים, אולם אירועים ומוהל, בלי לבדוק אם הצד השני בכלל בסיפור.

מאחורי הפופ הקליל מסתתר טקסט חד שמגלגל שאלות על תשוקה, דימוי עצמי ולהט של פנטזיות רגעיות. תהילה נקב משחקת בזה במודע, הופכת את כל הסצנה לקומדיה פנימית שהיא גם חושפת וגם נהנית ממנה. ולטעמי היא גם מניעחה כמה שטיחי ניו וייב של פעם על ההרמוניה המוזיקלית. תכלס.

בגילוי דעת שחושפת תהלה נקב על השיר היא אומרת – "״דרך אגב״ הוא שיר כיפי על אובססיה, שנוצרה אצלי מתוך רצון למציאת מפלט, או לפחות הזדהות. מאז ומתמיד הרגשתי צורך לברוח מהנקודה שאני נמצאת בה לתוך ידיים חמות של מישהו אחר, ולמרות שרוב הזמן הידיים האלה יהיו מאוד שונות משלי מצאתי בהן את המקום להיות מי שאני, בלי לברוח יותר. אם אתם מרגישים צורך לברוח, אני מקווה שהשיר הזה יוכל להיות החיבוק שאתם צריכים (: ויאללה דיסקו❤️‍🔥"

 

הכי חדשים

בוני טיילר, אגדת הפופ הוולשית, הלכה לעולמה

עולם המוזיקה נפרד היום מאחת הזמרות המזוהות ביותר עם הפופ והרוק של שנות השמונים. בוני טיילר הלכה...

השותפה: שתי נשים. אינספור הפתעות

את ערב הבכורה של "השותפה" פספסתי. התחייבויות קודמות קראו לי לנמל יפו, אל מופע ההשקה של Idiot!....

צוותא חוגגת 70 עם פסטיבל "החופש ליצור" ופונה אל הפרק הבא

שבעים שנים לאחר פתיחת שעריה, צוותא מציינת את שנת היובל עם פסטיבל חדש בשם "החופש ליצור". לאורך...

השירה בציבור חזרה לבארבי: IDIOT! חגגה את "הזיות של מטייל בודד"

השירה מתחילה מהשורה הראשונה השעה הייתה עשר בדיוק. כמו תמיד בבארבי. האורות כבו וחמשת חברי IDIOT! עלו אל...

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

זמן שקיעה בבית אריאלה: הספרייה של תל אביב נשארת ערה עד חצות

האם אתם.ן תולעי ספרים? אז ההודעה הזו בשבילכם.ן. אם עד היום הגעתם לבית אריאלה כדי לשאול ספר...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

פסטיבל חדש נולד בירושלים: תצריף מחבר בין מוזיקה, תרבות וסיפורים

יש פסטיבלים שמסתפקים בלוח הופעות נוצץ. יש כאלה שמנסים לספר סיפור. תצריף שייך לסוג השני. כבר במהדורתו...

יחידת התרבות "דבק" יוצאת לדרך חדשה

היחידה העירונית דבק פותחת פרק חדש בפעילותה. אחרי כארבע שנות עשייה בתל אביב יפו, היא יוצאת לראשונה...

פסטיבל יפוג'אז 2026 מצדיע לביטלס

ש מעט להקות שהשפיעו על הג'אז כפי שהשפיעו הביטלס. עשרות מוזיקאים אימצו במשך השנים את שיריהם. הם...

סדרת JAZZ+ מכריזה על עונה חדשה עם הופעות נוספת בהיכל התרבות תל אביב

ג'אז פוגש את הפסקול הישראלי סדרת JAZZ+ ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת היוזמות המסקרנות בזירת המוזיקה המקומית. מאז הקמתה,...

חגיגות המאה של בת ים: שלום חנוך, ברי סחרוף, נועה קירל וישי ריבו על הבמות

מאה שנים הן סיבה טובה למסיבה. בת ים בוחרת לציין את שנת המאה על הבמות. במשך חודשי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא