שבת, אפריל 25, 2026

ענת מושקובסקי – פצצה

הזמרת יוצרת, פסנתרנית וקלרניטנית ענת מושקובסקי משיקה את הסנונית הראשונה מתוך אלבומה הבא – "89 שניות" שיצא בהמשך. השיר "פצצה", נכתב והולחן על ידה בהפקתו המוזיקלית של ומר שונברגר שנטל חלק גם בכתיבה, במיוחד המשפט – ״טייסים חתיכים עם בלורית של טייסים באו במיוחד לוודא שלא אמות הלילה״.

השיר והעבודה על האלבום החדש שכל כולו יהיה בשפה העברית מגיעה אחרי שנים של יצירה בשלוש שפות ושיתופי פעולה עם טובי וגדולי האמנים בישראל.

מדובר באלבום שהחל את צמיחתו בתוך מציאות של כאב ולצידו חיבור מחודש לשורשים העבריים, בעקבות השבעה באוקטובר וההתכנסות בארץ התעורר בענת דחף עמוק לכתוב בעברית, השפה הכי אינטימית שלה, ולדבר דרכה עם הקהל שלה כאן.

את הלחן המלווה ענת כתבה כבר בשנת 2021 והוא נועד במקור לתחום עסקי עבור חברת הייטק גדולה, שמתעסקת בפתרונות מוזיקה ליוצרי וידאו. ברגע האחרון ענת החליטה לא לתת את הלחן, כי הרגישה שיש לו פוטנציאל להיות שיר שלה. לאחר 4 שנים, הלחן מצא בדיוק את המילים שהתאימו לו כמו כפפה – הטקסט של "פצצה".

השיר החדש מבקש להעביר באופן הומוריסטי ובקלילות את המציאות ההזויה שלנו. כך ענת על כתיבת מילות השיר  – "באפריל 2024, בזמן שמאות טילים בליסטיים עשו את דרכם מאיראן לישראל, לזמרת-יוצרת אחת בגבעתיים היה חשק עז ללכת להתקלח, לחפוף שיער (פעמיים), ולכתוב במקלחת שיר על החרדה הקיומית התמידית שלה בנוגע לסוף העולם- כי לרגע אחד מפחיד, הזוי ומגוחך לתפארת: היה אפשר לדמיין את הסוף. העולם החיצוני הסתנכרן עם החרדה הקיומית הפנימית התמידית, שאומרת שהכל יכול להסתיים ברגע. כולי תקווה שהעיסוק שלי בנושא הבוער הנ״ל באופן קומי יתרום להקלה, הזדהות, ויעלה חיוך של נחמה בקרב הלבבות הישראליים."

 

הכי חדשים

חנאל ומכבית עושים שמח בבית ליסין

בס"ד (בסיעתה דשמיא) נפתח כך כדי להכניס לאווירה כבר מהשורה הראשונה. אמש נכנסתי לאולם מס 1 של...

המקומי כבר לא מובן מאליו ברמת גן

מבט ראשון - אשכול תערוכות חדש ברמת גן בימים שבהם המערכה הצבאית כבר מאחור והחיים מנסים לחזור...

השיר שכולנו אהבנו הפך לרגע הכי מטריד בטקס המשואות

בין דממה לפסנתר - רגע אחד שמשנה הכול יש רגע אחד בטקס המעבר שבו הכול נעצר. הדממה עדיין...

בוי ג'ורג עוקף את בריטניה ונכנס לאירוויזיון דרך סן מרינו

השם של הזמר בוי ג'ורג' Boy George חוזר למרכז השיח, והפעם סביב תחרות האירוויזיון Eurovision Song Contest...

"היומן" – סיפור אהבה הופך למחזה

יש סיפורים שלא מתיישנים. הם פשוט מחליפים צורה. "היומן" הוא בדיוק כזה, ועכשיו הוא מקבל חיים חדשים...

הגיטריסט דייב מייסון הלך לעולמו בגיל 79

מותו של דייב מייסון Dave Mason מסמן פרידה מאחת הדמויות המיוחדות והפחות מתרברבות של הרוק הבריטי. הוא...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא