קיץ כחול – אל. סי. אולמר מגיע לישראל
LC ULMER בלוזיסט הדלתא הותיק מגיע לראשונה לישראל במהלך חודש אוגוסט למופע המרכזי של פסטיבל אינטימידבר ולהופעה יחידה בת"א, כל הפרטים.

אל. סי. אולמר הוא תמצית דברי ימי הבלוז – : לפעמים נדמה שהוא היה בכל הצמתים החשובים של הבלוז וניגן עם כל דמויות המפתח, על כל כלי אפשרי: עם האולינג וולף ועם מאדי ווטרס, עם אלמור ג'יימס וג'ימי רוג'רס, עם ג'יי. בי. לנואר ועם ג'ימי ריד; על גיטרה, פסנתר, מפוחית, תופים, כינור; דלתא בלוז, שיקגו בלוז, סט. לואיס בלוז. לי צ'סטר אולמר הוא התגלמות ההסטוריה של הבלוז.
הוא גדל בדרום מיסיסיפי, ומילדות ניגן במסיבות שערכו בעלי מזקקת הויסקי באחוזה שבה התגורר עם הוריו ואחיו. בעקבות המוזיקה ותאוות הנדודים נדד ממיסיסיפי לסט. לואיס, משם לקליפורניה, לשיקגו, ושוב למיסיסיפי. רשימת האנשים שאיתם ניגן במהלך חייו הארוכים היא רשימת "מי ומי" של הבלוז; וכשלא היה לו עם מי לנגן, הופיע בעצמו כתזמורת של איש אחד.
מבט אחד בלבד באגודל המעוקל של אל. סי. אולמר, והכל ברור: מקצבי הבוגי הנמרצים, שאתם הוא מקפיץ את הקהל; מקצבי השאפל העיקשים, נצר למסורת הבלוז של הדלתא; המגוון הבלתי אפשרי של שירים והשפעות האצורים במוחו; ורוח הבלוז הישן והשורשי המפעמת בלבו עד עצם היום הזה. כל אלה הפכו את אל. סי. אולמר לתופעה של ממש, המדהימה פעם אחר פעם את הקהל בפסטיבלים ובהופעות בכל רחבי ארצות הברית. ככה עושים את זה במיסיסיפי.
הכומר KM Williams אומר על אל. סי. אולמר – "באולמר תשמעו את שורשי הרוקנ'רול, קאונטרי ונשמה נובעים מהמקור, הוא יכול לנענע אותכם כל הלילה! ".
לאחרונה נחשף הקהל הישראלי לאולמר כשהוקרן הסרט M for Mississippiבסינמטקים והוקסם מדמותו. הסרט שהציג מספר אמני בלוז בולטים נתן הזדמנות נדירה להציץ לאישיותו העמוקה והססגונית של האמן, שגם בגיל 84לא יכול להפסיק לנגן ולרקוד את הבלוז.
אולמר יופיע בפסטיבל אינטימידבר בימים חמישי ושישי, 22 ו23 לאוגוסט, במצפה רמון.
מופע נוסף יתקיים ביום שני 26 לאוגוסט בנמל יפו במחסן 2, שעה 21:00 יש רק 200 מקומות בלבד, הזדרזו, מחיר כרטיס:120 ₪, לחצו לרכישה מקוונת.