חדשות הסצנה

פסטיבל תחנה מרכזית, מוזיקה שיוצאת מהקווים…

עולם התרבות והמוזיקה העצמאית בארץ כבר מזמן פורץ מגבולות השוליים וחודר למרכז. ניתן לראות זאת בתקשורת, בחנויות התקליטים ובעיקר – בלבו ואוזניו של הקהל. דיווח במקביל גם בפורטל ההעצמה הנשית "סלונה" וגם בפורטל "בילויים".

פסטיבל תחנה מרכזית, מוזיקה שיוצאת מהקווים...
פסטיבל תחנה מרכזית, מוזיקה שיוצאת מהקווים…

הלב הפועם של הסצינה המוזיקלית העצמאית הוא העיר תל אביב, וספציפית דרום העיר. עם זאת, אין בעיר אף אירוע שיא שחוגג את העשייה הזו. ואולי יש?…האם חשבתם פעם, למה לטרוח ולארוז שק"שים ותרמילים ולנדוד ליערות בצפון או לחולות בדרום?…

מסתבר שיוזמת קבוצת צעירים תל-אביביים שחיים ונושמים את סצינת המוזיקה והתרבות העצמאית, בשיתוף עם האוזן השלישית, מקום שכבר שנים מהווה בית אמיתי לתרבות הזאת, קורמת עור וגידים, מדובר בחבורה המגיעה מרקעים שונים – הפקת פסטיבלים (שוליים רחבים), בלוגי מוזיקה (אפרכסת) שידור רדיו (הרדיו הבינתחומי, הקצה), התוצאה – פסטיבל מוסיקה עירוני עצמאי בדרום תל אביב.

הקבוצה אומרת – הגיע הזמן לשנות, הגיעה השעה לתת במה למוזיקה העצמאית במרחב בו היא נוצרת, ושאליו היא מחבורת בנימי נפשה. הגיע הזמן לקיים פסטיבל מוזיקה עירוני עצמאי בדרום תל אביב!!!פסטיבל תחנה מרכזית קם במטרה להביא פסטיבל אינדי אורבני ראשון לעיר תל אביב שהיא לב העשייה של הסצנה.

התחנה המרכזית. צילום: רועי בושי
התחנה המרכזית. צילום: רועי בושי

"פסטיבל תחנה מרכזית"

בא' ראש השנה (תאריך  17.09.2012 בין השעות 11:00 ועד 23:00), בין רציפי התחנה המרכזית החדשה תיפתח שנה חדשה במוזיקה שאנחנו כל כך אוהבים. חניון האוטובוסים על גג התחנה יהפוך ליום אחד משעות הבוקר למתחם פסטיבל חוויתי, מתחת לכיפת השמיים ועם נוף רחב ידיים אל השכונות של דרום תל אביב ויפו. בשתי הקצוות המנוגדים שלו יוצבו במות מוזיקליות שיכילו את המיטב של היצירה העצמאית בסביבה – מהיפ-הופ, דרך רוקנ'רול ועד טכנו, על פי התכנון יופיעו כ-30 הרכבים בליינאפ צפוף. במרחב המחבר בין שתי הרחבות ימוקמו שלל התכנים הנוספים של האירוע – שוק אומנות, דוכני מידע, דוכני מכירות ומתחמי אוכל ושתייה. אפשר כבר לשריין כרטיסים במחיר 90 ש"ח, ביום האירוע זה יעלה ל- 110 ש"ח…

אפילו שהרשימה עוד רחוקה מלהיות סופית, הנה כמה משמות המוזיקאים וההרכבים שמשתתפים בפסטיבל:

עוזי רמירז, הקולקטיב, כל החתיכים אצלי, פאנקשנטיין, יהוא ירון, The Raw Men Empire, theAngelcy, Computer Camp, Sandhaus, אחד חלקי אחד מארחים את רמי הויברגר, קראנץ', אלקטריק זו, רותם אור, רייסקינדר, סאדייל, 1 2 מני, ליירז, שעלת נפוצה, The Savage Detectives, לירון עמרם, בלה טאר, Sun Tailor, אביב בן עזרא ועוד…

בבסיס הרעיון של הפסטיבל עומדת השאיפה ליצור אירוע שיתופי ומשלב, גם את הקהל וגם את המוזיקאים. חשוב שהאמנים המשתתפים יהיו חלק אמיתי מהאירוע, ובד בבד יקבלו שכר הוגן על עבודתם. המודל מאחורי הפסטיבל הוא כזה: מרבית ההרכבים המשתתפים מקבלים תשלום בסיסי ובנוסף זכאים לאחוזים מרווחי הפסטיבל. כך צוות ההפקה מוודא כי אף אחד לא הולך הבייתה בידיים ריקות, ומכאן ההצלחה תלוייה בכולם.

החבורה שמבקשת להפיק את האירוע מזמינה גם אתכם לקחת חלק באירוע – כל מי שרוצה לתמוך כלכלית בפסטיבל ולעזור לו לרקום עור, גידים ומיתרים, יכול לעשות זאת בקמפיין גיוס הכספים שנפתח בהדסטארט. הדסטארט, אתר שמהווה פלטפורמה לגיוסים חברתיים כמו זה, יציג בפני כל מי שמאמין ברעיון מספר רב של אפשרויות לתרומה לפרוייקט. כל תרומה, בכל סכום גדול כקטן, תעבור ישירות לתשלום למוזיקאים, לציוד ההכרחי, ולהוצאות הרישוי.

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

3 תגובות

  1. חבל.
    עוד אירוע שהסצינה מופיעה לעצמה.

    כל מיני כאלה שהיו באים לסופ"ש טבע כמו באינדיננגב לא יבואו לאירוע כזה.
    לא יהיו שם אלפים.

    זה יצא צפונבוני תל אביבי מתבדל שכזה וחבל.

    וחייבים אגב, לשנות ליינאפ.
    תמיד אותם שמות.

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: