יום שישי, אוגוסט 7, 2026

פסטיבל מגדה 2026: שלושה ימים של מוזיקה, אמנות וקהילה

בלקן ביט בוקס, ברי סחרוף, דודו טסה, טונה ונגה ארז מובילים שלושה ימים של תרבות, יצירה ומפגשים קהילתיים.

בין 3 ל־5 בספטמבר ישוב פסטיבל מגדה, מיסודו של פסטיבל יערות מנשה המיתולוגי, אל מרכז התרבות מגדה שבמועצה האזורית מגידו. במשך שלושה ימים יתמלא המרחב הפתוח סביב המרכז במוזיקה, אמנות, אנימציה, יצירה ומפגשים אנושיים.

לצד השמות הגדולים יגיעו גם יוצרים עצמאיים, אמנים רב תחומיים ונציגים מיישובי קו העימות בצפון. כך נוצרת חגיגה תרבותית רחבה המבקשת לחבר בין קהילות, רעיונות ואנשים.

במה מרכזית עם שמות מובילים

ערב הפתיחה, שייערך ביום חמישי 3 בספטמבר, יביא אל במת השדה את בלקן ביט בוקס, ברי סחרוף, דודו טסה והילה רוח. במקביל תארח הבמה האלטרנטיבית את דופמין, יעל זלינגר ונשמה, סטיית תקן, עומר גונן האלה וצחי ונטורה. את הלילה יסגור דסקל במסיבת אפטר.

למחרת, ביום שישי 4 בספטמבר, יעלו לבמה המרכזית טונה, נגה ארז, סימה נון שתארח את כהן ו־DJ גניש. הבמה האלטרנטיבית תציג את עדי בודביקה, שאמן שאמן, Trip Radio ו־ANNIE MUTE. DJ יוספזון יחתום את הערב במסיבת הלילה DJ גניש וריתמו לצד דסקל.

מפגש בין המרכז לשוליים

אחד המאפיינים הבולטים של מגדה הוא החיבור בין אמנים מוכרים ליוצרים מעולמות תרבות אחרים. לצד המופעים המרכזיים יפגשו המבקרים מופעי מקור, שיתופי פעולה ייחודיים ויצירות שנולדו מתוך הקהילות המקומיות והסצנה העצמאית. השנה בולט במיוחד שיתוף הפעולה עם אמנים ותושבים מיישובי קו העימות בצפון.

רן זרז'בסקי, המנהל האמנותי של הפסטיבל, מדגיש כי מטרת התכנית היא ליצור מפגש בין אמנים מובילים ליוצרים מעולמות התרבות האלטרנטיבית והרב תחומית. לדבריו, האווירה הייחודית שנוצרת במקום הופכת את מגדה להרבה יותר מפסטיבל מוזיקה. זהו מרחב המחבר בין אנשים, קהילות ורעיונות וממשיך להדהד זמן רב לאחר סיום האירועים.

אנימגדה, תערוכות ומיצבים

המוזיקה אינה עומדת לבדה. ברחבי המתחם יפעלו תערוכות, מיצבי אמנות ומתחמי יצירה. לצד אלה יתקיים גם "אנימגדה", מתחם ייעודי לסרטי אנימציה. המבקרים יוכלו לנוע בין הבמות, המיצגים וההקרנות וליהנות מחוויה רב תחומית תחת כיפת השמים ובחללי המרכז.

נגישות בלב העשייה

בשנים האחרונות הפך מגדה לאחד מאירועי התרבות הנגישים בישראל. גם השנה מרחיב הפסטיבל את הפעילות בתחום זה ומציג שילוב מלא של יוצרים ואמנים עם מוגבלויות בתוכן האמנותי עצמו. שיתוף הפעולה עם קרן שלם ועמותת כנפיים בזכות האמנות יביא אל הפסטיבל את ההרכבים סטיית תקן ודופמין. לצדם יוצגו עבודות של אורי רוזנטל, תערוכה קבוצתית של אמני הסטודיו לאמנות פלסטית של העמותה ודוכן פעילות ומכירה.

הקהל ייהנה ממערך נגישות רחב. המעטפת כוללת כרטיס נגיש מוזל, ליווי אישי, מיפוי צרכים מראש, חניה נגישה, מתחם צפייה ייעודי, פתרונות לכבדי שמיעה וצוות שירות שעבר הכשרה מיוחדת.

הפסטיבל יארח גם לוחמים משתקמים, שורדים ואנשים עם נכות שקופה כחלק מתפיסת ההכלה והשוויון שהוא מקדם לאורך השנים.

שבת לכל המשפחה

היום השלישי יוקדש לילדים ולמשפחות במסגרת פסטימגדה. החל משעות הבוקר יתקיימו מופעים, סדנאות, פעילויות יצירה, דוכנים ומופעי קרקס. בין האירועים המרכזיים תגיע גם תכנית הילדים המצליחה "הסכתוס" בהשתתפות נאדה וסתיו.

חגיגה של אדם, תרבות ונוף

גיל לין, ראש המועצה האזורית מגידו, מזמין את הקהל מכל רחבי הארץ להגיע אל המרחבים הפתוחים של האזור. לדבריו, פסטיבל מגדה מביא תרבות משובחת, נגישות מלאה ואווירת חגיגה יוצאת דופן בלב הנוף הצפוני. פסטיבל מגדה 2026 ממשיך לבסס את מעמדו כאחד מאירועי התרבות המסקרנים של סוף הקיץ. השילוב בין מוזיקה, אמנות, קהילה ונגישות מעניק לו אופי ייחודי בנוף הפסטיבלים המקומי.

מחירים וכרטיסים

מכירת הכרטיסים לפסטיבל כבר החלה. מחיר כרטיס יומי עומד על 190 שקלים. כרטיס דו יומי מוצע במחיר של 330 שקלים. במסגרת המכירה המוקדמת ניתן לרכוש כרטיס במחיר של 150 שקלים. תושבי המועצה האזורית מגידו, חיילים, אנשים עם מוגבלות וחברי ועדים זכאים למחיר מוזל של 170 שקלים. כרטיס לילדים עד גיל 12 יעלה 100 שקלים, בעוד ילדים עד גיל 5 יוכלו להיכנס ללא תשלום.

לחצו לפרטים נוספים וכרטיסים

הכי חדשים

התקף החרדה של עידו זייד

ישנם דייטים שמסתיימים בהחלטה להיפגש שוב. אחרים מסתיימים בחשבון, מבוכה ופרידה מנומסת ליד הדלת. אצל עידו זייד...

סולידריות: לנוע מתוך השבר

שירת ״הנה מה טוב ומה נעים״ ממלאת את האולם. הרקדנים מתקדמים באיטיות אל מרכז הבמה. שם ניצבת...

התרבות השחורה עולה על הבמה בנמל יפו

התרבות השחורה בישראל איננה זקוקה לאישור כדי להתקיים. היא כבר נוכחת במוזיקה, באופנה, באמנות, בשפה וברחוב. עכשיו...

עלמה גוב נופלת כדי לקום מחדש

עלמה גוב כבר מזמן איננה אותו סוד קטן שעבר בין אוזניים סקרניות. בשנים האחרונות היא אספה סביבה...

במאה אחוז: THE MOTHERS יוצאות לדרך

שלושה קולות מתחברים החיבור בין שרון רוטר, נעה ג׳ינו ושירי הדר מוליד את THE MOTHERS. זהו הרכב נשי...

נונו פותחת את הכספת ומשחררת את ״הגנוז״

ישנם אלבומים שיוצאים מהאולפן ומיד רצים אל הקהל. אחרים מסיימים את הדרך, אבל המציאות עוצרת אותם בכניסה....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

הפסנתרן ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל

ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל לשני מופעים חגיגיים בנובמבר הקרוב. הפסנתרן הצרפתי יופיע ב־21 בנובמבר בהיכל התרבות בתל...

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא