יום שני, אוקטובר 5, 2026

זה היה רק עניין של זמן: שרון חזיז ואורי בנאי נשארים ״רק אני ואת״

הם מכירים עוד מהימים שבהם הכול היה לפניהם. הם נפגשו ב״עניין של זמן״, המשיכו במסלולים משלהם וחזרו להצטלב. עכשיו שרון חזיז ואורי בנאי עושים את הדבר המתבקש שלא קרה עד היום. הם שרים יחד.

לפעמים אתה פוגש שיר חדש ומיד מבין שהסיפור שלו התחיל הרבה קודם. במקרה של שרון חזיז ואורי בנאי מדובר בכמה עשורים טובים. הרבה לפני האולפן, הרבה לפני הסינגל והרבה לפני ״רק אני ואת״. הם הכירו עוד בחטיבת הביניים, גדלו באותה סביבה תל אביבית ונפגשו לאורך הדרך. עכשיו, סוף סוף, גם הקולות נפגשים.

וכאן קשה מאוד להתאפק עם משחק המילים המתבקש. זה באמת היה רק עניין של זמן.

הזמן עשה את שלו

חזיז ובנאי נמנים עם אותו דור שצמח לתוך התרבות הישראלית של שנות התשעים. שניהם עברו בלהקות הנוער של תל אביב. שניהם מצאו את עצמם גם בסדרה ״עניין של זמן״. מאז החיים לקחו אותם למסלולים שונים, אבל הדרכים המשיכו להצטלב.

דווקא עכשיו מגיע הדואט הראשון שלהם. לא אחרי תכנון ארוך ולא במסגרת מפגש נוסטלגיה מלאכותי. החיבור קיבל דחיפה בעקבות המפגש עם רון ביטון בתוכנית ״פאוור קאפל, זוג מנצח״. משם הדרך המשיכה אל המוזיקה ואל ״רק אני ואת״.

אבל אותי מעניין דווקא מה שקורה כאשר לוחצים פליי. השיר לא מנסה להכריז על עצמו כאירוע היסטורי. הוא פשוט מתחיל לספר סיפור קטן על זמן גדול. השנים חולפות, האנשים משתנים, אבל משהו מהעבר מסרב להיעלם.

אלבום התמונות נפתח

הטקסט של ״רק אני ואת״ בנוי כמעט כמו דפדוף באלבום ישן. לילות לבנים, חוף בדרום אמריקה, ערסל, חול ושני אנשים. אין כאן דרמה גדולה. יש זיכרונות שמקבלים פתאום צבע מחדש.

וזה בדיוק המקום שבו החיבור בין חזיז לבנאי מתחיל לעבוד באמת. אי אפשר להתעלם מההיסטוריה שלהם כאשר הם שרים על שנים שחלפו. השיר אולי מספר על זוג אחר. החיים הפרטיים שלהם אינם העניין כאן. ועדיין, הידיעה שהם מכירים כמעט חיים שלמים משנה את ההאזנה. פתאום משפט שעוסק בזמן נשמע קצת אחרת, פתאום החזרה אל מישהו מוכר מקבלת עוד שכבה. והפזמון הקטן, שחוזר על ״רק אני ואת״, אינו זקוק להרבה יותר.

בלי להעמיס על הרגע

יש כאן גם החלטה נכונה לא להפוך את המפגש לתחרות ווקאלית. שרון חזיז לא צריכה להוכיח דבר. גם אורי בנאי לא מגיע כדי לבצע פעלולים. השניים פשוט מניחים את הקולות זה לצד זו.

ערן גולדברג, שאחראי לעיבוד ולהפקה המוזיקלית, משאיר להם מספיק מקום. ההפקה עוטפת את השיר ולא נלחמת בו. אבנר טואג מוסיף את הגיטרות, והכול נשאר במרחב נעים ופשוט. על המילים והלחן חתומים רון ביטון, ערן גולדברג, שרון חזיז ואורי בנאי. מדובר ביצירה משותפת ולא בחיבור של שני מבצעים לשיר מוכן. הפרט הזה חשוב, משום שהשיר נשען כולו על תחושת הזיכרון וההיכרות.

אז למה דווקא עכשיו?

שרון חזיז מספרת על החיבור: ״לפעמים שיתוף הפעולה שנראה הכי טבעי הוא דווקא זה שמחכה הכי הרבה זמן לרגע הנכון. אורי ואני מכירים עוד מחטיבת הביניים, עברנו לא מעט תחנות בחיים ובקריירה, נפגשנו שוב ושוב לאורך השנים, אבל אף פעם לא יצא לנו לשיר יחד. אז הנה, יש דברים שפשוט צריכים להבשיל… ואני שמחה שהרגע הזה הגיע״.

אורי בנאי מוסיף: ״אנחנו מכירים כל כך הרבה שנים, ודווקא עכשיו המוזיקה חיברה בינינו בדרך חדשה. יש משהו מיוחד בלשיר עם מישהי שמכירה אותך עוד מלפני שכל הסיפור התחיל. אחרי כל כך הרבה שנים של חברות, זה היה רק עניין של זמן עד שהקולות שלנו ייפגשו. כנראה שיש חיבורים שצריכים לחכות לרגע הנכון. עם שרון זה הרגיש בדיוק ככה״.

ואולי זה כל הסיפור של ״רק אני ואת״. לא קאמבק. לא איחוד. גם לא מפגש שנועד ללחוץ בכוח על כפתור הנוסטלגיה. שני אנשים שמכירים המון שנים הגיעו סוף סוף אל המיקרופון יחד. לפעמים הדברים הכי מתבקשים צריכים לקחת את הזמן.

הכי חדשים

כשהצליל מתנגד: "סאונד/התנגדות" בפליציה

יש תערוכות שנכנסים אליהן כדי להביט. אל "סאונד/התנגדות" מגיעים קודם כל כדי להקשיב. אלא שכאן עצם ההקשבה...

"קריוקי" זכה בפסטיבל "פותחים במה" 2026: מהמסך אל הבמה

פסטיבל "פותחים במה" ע"ש ג'ני ברנדס חתם את מהדורת 2026 עם הכרזה על הזוכות. הפסטיבל של תיאטרון...

אמיר דדון – זה קורה לאט

ישנם שירים שנולדים בתוך חדר עבודה ומחפשים את דרכם החוצה. אחרים מתחילים דווקא במקום שבו המילים מתקשות...

בסופו של דבר – רחל ירון חוזרת הביתה

המוזיקאית והיוצרת רחל ירון חוזרת עם "בסופו של דבר", אלבום EP חדש הכולל חמישה שירים. האלבום יצא...

הכינור עדיין בוכה לשלום – חמישים שנה ל-Peace של זינגלה

לפעמים פוסט בפייסבוק פותח דלת שנשארה סגורה שנים. במקרה הזה, מאחוריה חיכה גם דיסק קשיח ישן. עדן...

קרונוס הניח את הבס – האיש שהעניק למטאל את השחור הלך לעולמו

יש מוזיקאים שמוצאים את מקומם בתוך ז'אנר שכבר קיים. יש אחרים שמגיעים מוקדם מספיק כדי לשנות את...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא