יום שלישי, ספטמבר 15, 2026

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

יותר מ-80 אמנים ישתתפו בפסטיבל העירוני בניהולו האמנותי של שלומי שבן. התוכנית כוללת בכורות, הפקות מקור, מחוות ומפגשים מסקרנים

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8 בנובמבר 2026. האירועים יתפרשו על פני חמישה ימים ובכמה מוקדים עירוניים. עיריית תל אביב-יפו מובילה ומפיקה את הפסטיבל. המון ווליום ופורום הפקות שותפים להפקתו.

שלומי שבן מארח בהיכל. צילום יובל אראל
שלומי שבן מארח בהיכל. צילום יובל אראל

שלומי שבן מנהל את התוכנית האמנותית גם השנה. הוא בנה פסיפס המחבר מוזיקה, תיאטרון, ספרות, מחול וקולנוע. יותר מ-80 אמניות ואמנים ישתתפו ביותר מ-40 אירועים. התוכנית כוללת בכורות, מחוות והפקות מקור שנוצרו במיוחד לפסטיבל.

מה קרה לפסטיבל הפסנתר?

קשה להתעלם מהפסנתר שנשאר מאחור. במשך 25 שנים העניק הפסטיבל התל אביבי במה להפקות מקור. הוא יצר מפגשים מוזיקליים שלא נראו לפני כן על במה אחת. שמו הפך למותג מקומי אהוב, גם כשהפסנתר חדל לעמוד במרכז.

פסטיבל הפסנתר של סתיו 2023 בוטל בעקבות פרוץ המלחמה. כעבור שנה נדד הפסטיבל מתל אביב לאילת. המהדורה התקיימה שם בינואר 2025 במתכונת תיירותית מרוכזת. המעבר העניק לאירוע אופי של חופשה מוזיקלית בדרום. המלחמה עמדה ברקע, אך המעבר נבע בעיקר מקיצוצים ומהשלכות כלכליות. העירייה לא הציגה את אילת כמקום בטוח מפני טילים. גם העיר הדרומית התמודדה במהלך המלחמה עם איומים מהאוויר. לכן אי אפשר לתלות את המעבר רק בשיקולי ביטחון.

פסטיבל תל אביב תפס את המשבצת העירונית שהפסנתר הותיר. העירייה לא הגדירה אותו רשמית כמחליף. עם זאת, הקשר בין שני האירועים נראה ברור. הפסטיבל החדש שמר על עונת הסתיו ועל מסורת הפקות המקור. הפעם הפסנתר אינו מגביל את התוכנית או מכתיב את אופייה. במקומו נכנסו מחול, ספרות, קולנוע, הסכתים ואמנות חזותית. הפסנתר ירד מהכותרת, אבל רוח הסקרנות עדיין נוכחת. שלומי שבן מחזק את החיבור בין המסורת הישנה למתכונת החדשה.

המוזיאון הופך למרחב חי

מוזיאון תל אביב לאמנות ישמש כבסיס המרכזי של הפסטיבל. האירועים יגיעו גם למשכן לאמנויות הבמה ולבית אריאלה. בית רדיקל והיכל התרבות יצטרפו למפת המוקדים. כך יהפוך הפסטיבל לאירוע עירוני שאינו נשאר באולם יחיד. הפסטיבל מבקש להוציא את האמנות מגבולות הבמה המסורתית. הקהל ינוע בין גלריות, חללים, הופעות ומיצגים אמנותיים. כרטיס ה-Night Pass יאפשר שיטוט חופשי בין אירועי הערב. הכניסה לגלריות ולחללים תתאפשר על בסיס מקום פנוי.

רוכשי הכרטיס יוכלו להוסיף מופעים באולמות תמורת 30 עד 60 שקלים. ביום שישי יתקיים מופע פתוח בגן הפסלים. קיומו תלוי בתנאי מזג האוויר. הכניסה תתאפשר ללא תשלום ועל בסיס מקום פנוי.

תמיר מוסקט פותח, רבקה מיכאלי נועלת

המפיק והמוזיקאי תמיר מוסקט יעמוד במרכז מופע הפתיחה ״I'm a Tribe״. הערב יאיר את עבודתו ואת החיבורים שיצר לאורך השנים. מוסקט נע תמיד בין מקצבים, שפות, סגנונות וזהויות מוזיקליות. הפסטיבל יעניק למסע הזה במה רחבה במיוחד.

תמיר מוסקט, בארבי. צילום קרינה סבצ'נקוב
תמיר מוסקט, בארבי. צילום קרינה סבצ'נקוב
אביתר בנאי, בארבי. צילום קרינה סבצ'נקוב
אביתר בנאי, בארבי. צילום קרינה סבצ'נקוב
גלעד כהנא. צילום יובל אראל
גלעד כהנא. צילום יובל אראל

אביתר בנאי, בלקן ביט בוקס וגלעד כהנא ישתתפו במופע. לצדם יופיעו ויקטוריה חנה, שלומי שבן ותאיר חיים. ההרכבים SHOTNEZ ו-T&T יצטרפו לחגיגה. הקאמרטה הישראלית ירושלים ומקהלת נונה ילוו את המשתתפים.

 

רבקה מיכאלי. צילום יובל אראל
רבקה מיכאלי. צילום יובל אראל
אלון עדר, צילום יובל אראל
אלון עדר, צילום יובל אראל
ג'ימבו ג'יי, בארבי, הכל טוב. השקה. צילום יובל אראל
ג'ימבו ג'יי, בארבי, הכל טוב. השקה. צילום יובל אראל
יאיר ניצני, האשם תמיד. צילום טוני פיין
יאיר ניצני, האשם תמיד. צילום טוני פיין

מסיבת אפטר תמשיך את הערב עם מוסקט ואורחים מיוחדים. רבקה מיכאלי תנעל את הפסטיבל עם ״עוד סיבה טובה למסיבה״. אלון עדר, ג׳ימבו ג׳יי וגיתית פישר יתארחו במופע. גלי עטרי, יאיר ניצני ואורחים נוספים יצטרפו אליהם.

שלום חנוך יוצא אל העיר

שלום חנוך יציג את ״פוסע לבדי בעיר״. המופע יתמקד בשירים שכתב על תל אביב ואנשיה. העיר נוכחת ביצירתו כמקום, כתחושה וכמצב נפשי. הפסטיבל יעניק לשירים האלה מסגרת עירונית טבעית.

שלום חנוך, צילום: יובל אראל
שלום חנוך, צילום: יובל אראל
אסף אמדורסקי. צילום יובל אראל
אסף אמדורסקי. צילום יובל אראל
שימי תבורי. צילום: יובל אראל
שימי תבורי. צילום: יובל אראל

אסף אמדורסקי יציין שלושים שנה לאלבומו השני. שימי תבורי יחגוג חמישים שנות קריירה עם אורח מפתיע. נונו תציג גרסה אקוסטית מיוחדת בליווי מקהלת נונה. שוזין יוביל את ההפקה המוזיקלית של המופע.

נונו. צילום טוני פיין
נונו. צילום טוני פיין
אקו,, בארבי. צילום יובל אראל
אקו,, בארבי. צילום יובל אראל
רונה קינן. צילום יובל אראל
רונה קינן. צילום יובל אראל

אקו תעלה עם ״Playground״ ותעניק לשיריה מעטפת חמה וחשופה. רונה קינן תקיים מופע סולו בשם ״חזרה גנרלית״. תומר ישעיהו יגיע למפגש סולו משלו. מוטי רודן יציג בבכורה את אלבומו החדש.

מיקי שביב יעלה עם ״אז מה הסיפור?״. תום יער תארח את עדי ששון ב״שותפים לפשע״. אורחים נוספים יצטרפו אליהן במהלך הערב. גם CIAM ייקחו חלק בתוכנית המוזיקלית.

מנגנים את מתי כספי

אחת מהפקות המקור המסקרנות נקראת ״תתחצף ותענה״. קבוצת מוזיקאים תצלול באמצעותה אל יצירתו של מתי כספי. המפגש יבחן מחדש את המורכבות המוזיקלית וההרמונית שטמונה בשיריו.

קטיה טובול צילום יובל אראל
קטיה טובול צילום יובל אראל
ניתאי הרשקוביץ במועדון האזור. צילום יובל אראל
ניתאי הרשקוביץ במועדון האזור. צילום יובל אראל
רועי בן סירה. צילום יובל אראל
רועי בן סירה. צילום יובל אראל

יחזקאל רז, סתיו אחאי וקטיה טובול ייקחו חלק במופע. לצדם ינגנו מאיה דוניץ, ניתאי הרשקוביץ ועומרי מור. תומר בר ורועי בן סירה ישלימו את ההרכב. החיבור ביניהם מבטיח פרשנות חדשה לחומרים המוכרים.

שי צברי. צילום יובל אראל
שי צברי. צילום יובל אראל
פטריק סבג. צילום יובל אראל
פטריק סבג. צילום יובל אראל
אסתר רדא. צילום יובל אראל
אסתר רדא. צילום יובל אראל
דניאל זמיר, צילום טוני פיין
דניאל זמיר, צילום טוני פיין
דניאלה ספקטור. צילום יובל אראל
דניאלה ספקטור. צילום יובל אראל

שי צברי ופטריק סבג יציגו בבכורה את ״הלל״. אסתר רדא, דניאל זמיר ומיכאל מיטל יעלו את ״BILTEEZ״. דניאלה ספקטור תופיע עם האנסמבל הקולי סונורה. כל מפגש יוסיף לתוכנית צבע מוזיקלי אחר.

מאיה דוניץ תחבור לתזמורת ארמון בזמן. ההרכב יציג בבכורה את ״כל הקצוות הפתוחים״. גם ״רביעייה לאחרית הימים״ מאת אוליבייה מסייאן תיכלל בתוכנית. היצירה תחבר בין מוזיקה קאמרית לבין רוח התקופה.

שלושים שנה לקלרה הקדושה

הפסטיבל יציין שלושים שנה לסרט ״קלרה הקדושה״. להקת קורדרוי ושרי זק לוי יבצעו הופעה מיוחדת. המוזיקה תפגוש מחדש את הסרט ואת העולם שנבנה סביבו.

רוני קובן יפגוש את הבמאי ארי פולמן לפני ההקרנה. השניים יסכמו שלושה עשורים של קולנוע, מוזיקה וזיכרונות. השיחה תימשך שלושים דקות ותוביל אל ההקרנה החגיגית.

הקרנות חצות יחזירו לחיים גם את קולנוע פריז המיתולוגי. הקהל יצפה ב״מופע האימים של רוקי״ וב״הרעב״. שני הסרטים מחברים מוזיקה, אופנה וקולנוע עם ניחוח פולחני מובהק.

אמנות פוגשת מוזיקה

אלדד ציטרין יציג את ״רב הנסתר על הגלוי״. היצירה תציע פרשנות מוזיקלית לתערוכה של האמן נומה בר. ציטרין ינוע בין הצלילים לבין הדימויים המוצגים בחלל.

אלדד ציטרין. צילום: שילי אראל
אלדד ציטרין – השקת אלבום. צילום: שילי אראל
ענבל פינטו ומאיה בזליצמן – מפגש חד-פעמי מאחורי הפסקול של "החדר". צילום יובל אראל
ענבל פינטו ומאיה בזליצמן – מפגש חד-פעמי מאחורי הפסקול של "החדר". צילום יובל אראל

ענבל פינטו תביא לפסטיבל גרסה מיוחדת ליצירתה ״החדר״. מורן מילר יבצע את היצירה על הבמה. מאיה בלזיצמן וסלעית להב יבצעו את המוזיקה המקורית בחי. החיבור ביניהן יפגיש תנועה, מוזיקה וחלל.

צח בר. צילום יובל אראל
צח בר. צילום יובל אראל

אורי דרומר יאצור את התערוכה ״חזון העצמות החדשות״. שיחה מיוחדת תלווה את התערוכה ואת הרעיונות שמאחוריה. תקלוטים של צח בר, זיו בראשי ורותי טוויל ימשיכו את השיטוט.

״חדר אחד על אחד״ יפגיש בכל פעם אמן וצופה יחיד. קרן מור, שאנן סטריט ויובל שרף ישתתפו באירוע. גם הדיי עפאים יצטרף למפגשים האישיים. הפורמט מבטל את המרחק המוכר בין הבמה לקהל.

כאן הסכתים מגיעים לפסטיבל

אסף ליברמן יארח את הפרק ה-200 של ״אחד ועוד אחד״. הפרק מבית כאן הסכתים יוקלט בפני קהל הפסטיבל. האולפן יעבור אל הבמה ויחשוף את השיחה בזמן אמת.

״חדר חלימה״ יפגיש את אורלי קסטל בלום עם מאיה קוסובר ושרי שביט. המפגש מבית כאן הסכתים ישלב ספרות, שיחה ומוזיקה. עוזי רמירז יעניק לו ליווי מוזיקלי. הקהל ייכנס אל החדר ואל העולם הספרותי שמאחוריו.

עוזי פיינרמן - רמירז. צילום יובל אראל
עוזי פיינרמן – רמירז. צילום יובל אראל
חן רותם, סגול 59. צילום: יובל אראל
חן רותם, סגול 59. צילום: יובל אראל

לירון תאני ירכז ראפרים סביב השיר המושלם והשורה האולטימטיבית. שיר גבאי, אברי ג׳י וסגול 59 ישתתפו במפגש. עמית אולמן יקיים כיתת אמן סביב עבודתו. ״שירים ורשעים״ יחבר שירה, מוזיקה וסאטירה על במה אחת.

הדור הבא נכנס לתמונה

הפסטיבל יארח גם את טדי נגוסה, אברהם לגסה וסול מונק. גיאגיא יארח את נוגה. ראפ ענבים יקיימו הופעה אקוסטית חיה. כל אחד מהם מביא אל הבמה שפה מוזיקלית אחרת.

גם פלג, אגאת, טאפש וקוסטה קפלן ייקחו חלק. לצדם יופיעו יסמין רביב, יובל מנשה וזאב טנא. שירה ויזל ואמנים נוספים ישלימו את התוכנית. הרשימה מחברת בין דורות, סגנונות וסצנות מוזיקליות שונות.

השפע הזה אינו מתכנס לעוד רשימת הופעות עירונית. הפסטיבל מציע שיטוט בין צלילים, דמויות, חללים וסיפורים. הקהל יוכל לבחור מסלול ולעבור בחופשיות בין המוקדים. בדרך הוא עשוי לגלות חיבורים שלא תכנן לפגוש.

פסטיבל שמבקש לצבוע את העיר

ראש העיר רון חולדאי רואה בפסטיבל ביטוי לרוחה החופשית של העיר. לדבריו, התרבות בתל אביב אינה רק מתקיימת. היא נולדת מחדש בכל יום. הפסטיבל מבקש לחבר אנשים, רעיונות ואמנות במרחבים לא שגרתיים.

שלומי שבן מבטיח רוב מוחלט של בכורות והפקות מקור. לדבריו, התוכנית חוגגת את הכישרונות הפועלים בתל אביב ובישראל. הוא מבקש לשלוח זרועות אמנותיות מקריית המוזיאון אל רחבי העיר.

פסטיבל תל אביב אינו מנסה לשחזר במדויק את פסטיבל הפסנתר. הוא לוקח ממנו את הסקרנות ואת חדוות המפגש. אחר כך הוא פורץ החוצה אל תחומים נוספים. במשך חמישה ימים, העיר תהפוך שוב לבמה אחת גדולה.

מועדים וכרטיסים

פסטיבל תל אביב יתקיים בין 1 ל-8 בנובמבר 2026. אירועיו יתפרשו על פני חמישה ימים ובכמה מוקדים. מוזיאון תל אביב לאמנות ישמש כמרכז הפעילות.

מחירי כרטיס ה-Night Pass מתחילים ב-127 שקלים. תוספת למופעים במוזיאון מתחילה ב-30 שקלים. כרטיסים בהיכל התרבות ובמשכן מתחילים ב-180 שקלים. מחזיקות ומחזיקי דיגיתל ייהנו מהטבות מיוחדות.

פרטים נוספים וכרטיסים זמינים באתר פסטיבל תל אביב.

הפקה: עיריית תל אביב-יפו, בשיתוף המון ווליום ופורום הפקות
ניהול אמנותי: שלומי שבן

הכי חדשים

טמירה ירדני מעבירה את טדי לדור הבא

טמירה ירדני סוגרת מעגל מקצועי, אך אינה סוגרת את הבית שבנתה. אחרי 55 שנות יצירה, היא מוכרת...

סלין דיון שוב על הבמה – האם הדרך לישראל נפתחה מחדש?

סלין דיון עמדה על הבמה בפריז ודמעות הציפו את פניה. הקהל העניק לה את המילים, עד שקולה...

כאשר Wham! פתחה את החומה הסינית לצלילי פופ

בשנת 1972 יצאה להקת הרוק הבריטית דיפ פרפל למסע הופעות היסטורי ביפן. ההקלטות מאותם ערבים הפכו לאלבום...

פינק שוברת שתיקה: "אני עומדת לצד העם שלי"

הופעה של אד שירן הפכה לזירת מחאה, ומשם התגלגל הסיפור ישירות אל פינק. מאקלמור, שחימם את שירן...

המשיח עדיין לא בא, המופע המלא כבר כאן

ב־25 במרץ 1985 יצא ״מחכים למשיח״, אלבום הסולו החמישי של שלום חנוך. האלבום הגיע אל הרחוב הישראלי...

הכבש השישה עשר חוזר אל ישראל שהיינו פעם

בשנת 1978 הייתי בן עשרים, וכבר חייתי ונשמתי מוזיקה. תקליטים עברו מיד ליד, ושירים חדשים הפכו במהירות...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא