יום שלישי, אוגוסט 25, 2026

סגירת המעגל של סר פול מקרטני

שיר חדש מביט אחורה אל הילדות בליברפול, אלבום שבדרך מחפש את נקודת האפס וסרט אחד שמספר איך ממשיכים אחרי השיא

יש משהו כמעט בלתי נתפס ברגע שבו אמן כמו סר פול מקרטני חוזר לנקודת ההתחלה. לא מתוך נוסטלגיה ריקה אלא מתוך צורך אמיתי לספר לעצמו מחדש איך הכול התחיל. בגיל שבו רוב האמנים כבר מסתכלים לאחור בלבד, מקרטני עדיין כותב קדימה דרך הזיכרון.

מי שהיה חצי מהלב הפועם של הביטלס, מי שהמשיך לבנות קריירה עצמאית עם להקת כנפיים, ומי שגם הגיע לכאן להופעה ההיא בפארק הירקון בתל אביב שהרגישה כמו רגע היסטורי מקומי, לא מפסיק לחפש את עצמו בתוך הסיפור הגדול.

השיר החדש – זיכרון שמתחיל בקטן

השיר החדש “Days We Left Behind” הוא לא הצהרה אלא נשימה. הוא לא מנסה להרשים אלא להתקרב. מקרטני חוזר כאן לרחובות של ליברפול, לחברים של פעם ולרגעים שבקושי נרשמו בהיסטוריה, ודווקא בתוך הפרטים הקטנים האלה נבנה הנרטיב.

זה שיר שמוותר על דרמה לטובת אינטימיות, כזה שמתנהל כמו תמונה דהויה ולא כמו סיפור מסודר. הקול הבוגר של מקרטני מביט בילד שהיה בלי לייפות ובלי לנסות לייצר מיתולוגיה בכוח. התחושה היא של זיכרון שמתפענח תוך כדי תנועה, לא של סיכום אלא של חיפוש.

בסופו של דבר זה שיר על רגעים שלא ידענו שהם חשובים בזמן אמת, ועל הדרך שבה החיים עצמם הופכים למיתוס רק בדיעבד.

האלבום שבדרך – לפני שהכול קרה

האלבום הצפוי לצאת בסוף מאי השנה –  The Boys of Dungeon Lane ממשיך את הקו הזה ומעמיק אותו. זה כבר לא רק שיר אחד שמביט אחורה אלא ניסיון שלם לגעת בנקודת האפס, במקום שבו הכול עדיין פתוח. מקרטני לא חוזר לביטלס אלא למה שהיה רגע לפני, לאותם ימים שבהם החלום עוד לא קיבל צורה והזהות עוד לא התקבעה.

יש כאן תנועה עדינה אך משמעותית. במקום לנסות להישמע צעיר הוא מנסה להבין את הצעיר שהיה, ובמקום לרדוף אחרי רלוונטיות עכשווית הוא מחפש משמעות שנשארת. מתוך המקום הזה האלבום מרגיש פחות כמו עוד תחנה בקריירה ויותר כמו סגירת מעגל פנימית.

מילה על הסרט

לצד האלבום יצא גם הסרט Man on the Run באמזון פריים, שמתמקד בשנים שאחרי פירוק הביטלס ובהקמה של Wings. על הסרט עצמו כבר כתבתי כאן.

השורה התחתונה

זה לא עוד אלבום ולא עוד סרט אלא תנועה כפולה של אמן שמביט אחורה כדי להבין קדימה. מקרטני לא סוגר חשבון עם העבר אלא משלים איתו, ובדרך מזכיר איך מוזיקה גדולה מתחילה תמיד ממשהו קטן מאוד.

הכי חדשים

שרית חדד פותחת את הלב: „שירת חיי” מוקדש לבתה שירה

שרית חדד התרגלה לעמוד מול אולמות מלאים ולהפוך כל במה לחגיגה. אולם באלבומה החדש היא מבקשת דווקא...

בין האיילה לזאב: אושי מסלה שרה על הפגיעה ועל הדרך חזרה ללב

אשרת"אושי" מסלה פותחת את "איילה" כאגדה תמימה, ואז מכניסה לתוכה את הזאב. הוא מתקרב כדי לטרוף, והאיילה רק...

אפיק דוארי לא ראתה את השמש, אבל נשארה לחפש את האור

אפיק דוארי משחררת את „לא ראיתי את השמש”, מתוך ה־EP המתקרב „חול”. השיר מתבונן בדיכאון דרך עיניה...

ראשון לציון פותחת את הסוכה והופכת לבמה אחת גדולה

פסטיבל ראשון לציון חוזר זו השנה ה- 38, בחול המועד סוכות ופורש את חגיגותיו ברחבי העיר. השנה...

ברית מילה: סולטי חוצבת אמת מתוך הרעש

המילה הכתובה עומדת במרכז יצירתה של סולטי. היא אינה רק אמצעי להעברת מסר, אלא חומר גלם. סולטי...

דיקלה שוברת את היופי ומרכיבה את עצמה מחדש

דיקלה פותחת את הדלת יש אמנים שזקוקים לקרדיט כדי שנזהה אותם. דיקלה זקוקה לכמה הברות בלבד. הקול, הסלסול...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא