שבת, מאי 16, 2026

עדן חסון בבריכת הסולטן – אהבת חינם מול קולות המחאה

ערב קיץ ירושלמי, אלפי תושבי מועצת בנימין ממלאים עד אפס מקום את בריכת הסולטן. הבמה מוארת, האנרגיה באוויר מחשמלת, ועדן חסון, אחד האמנים הפופולריים בישראל, עולה להופיע מול קהל של יותר מ-6,500 איש. אלא שהפעם, מאחורי ההתרגשות הגדולה, עמד גם סיפור לא פשוט של התנגדות, מחאה וניסיון למנוע את המופע.

עדן חסון וחברי הלהקה בפתח המופע. צילום יחצ
עדן חסון וחברי הלהקה בפתח המופע. צילום יחצ

סערה לפני המופע

ימים אחדים לפני האירוע פרסם ועד רבני בנימין מכתב פומבי הקורא למועצה "לשקול מחדש את אופי אירועי התרבות". לטענתם, הזמנתו של חסון – אמן צעיר, מצליח וגלוי בנטייתו – מהווה מהלך הפוגע "בערכי קדושת ישראל והתא המשפחתי". למחאה הצטרפה קבוצת תושבים שניסתה למחות נגד ההופעה, בטענה כי עצם נוכחותו של חסון אינה מתאימה לאופי הציבור המקומי.

חסון לא נשאר חייב. בפוסט חריף שפרסם ברשתות הוא הבהיר: "קומץ אנשים קיצוניים מנסים למנוע ממני להופיע רק מעצם היותי שונה מהם. הם טוענים שאני פוגע ברוח היהודית – ואני, שגדלתי במסגרות דתיות, יודע שזו לא הדת שאני מכיר". הדברים זכו לתהודה רבה ולגל תמיכה רחב.

ואהבת לרעך כמוך

ובסוף – המוזיקה דיברה. חסון עלה לבמה בחולצה עליה התנוסס הפסוק "ואהבת לרעך כמוך", וקיבל את פני הקהל באמירה מרגשת: "אתם עוזרים להבין ש'ואהבת לרעך כמוך' זה לפני הכל". ברגע הזה כל המחאות התפוגגו, ובמקומן עמד מופע קצבי, מרגש וסוחף, שהחזיק את הקהל על הרגליים מהשיר הראשון ועד האחרון.

 

במהלך הערב הצטרף אליו גם הזמר דניאל וייס, והחיבור ביניהם הדגיש את הרוח שביקש חסון לשדר – אחדות, שמחה, והוכחה שהמוזיקה חזקה מכל מחסום או מחאה.

 

הופעתו של עדן חסון בבריכת הסולטן הייתה הרבה מעבר לעוד מופע קיץ של להיטים וצלילים. היא הפכה לאמירה תרבותית-חברתית ברורה: מוזיקה היא גשר, היא מחברת, היא לא מכירה בקירות שמנסים להציב בפניה. דווקא מול הניסיון לבטל ולהשתיק, היא צמחה לאירוע של קבלת השונה ושל אהבת חינם – ערכים שכנראה אנחנו צריכים יותר מתמיד.

הכי חדשים

יאיר ניצני החזיר את האשם תמיד

הבוקר נרשמה חגיגה נוסטלגית בחנות הדגל של רשת האוזן השלישית. יאיר ניצני הגיע להשקת מהדורת הוויניל החדשה...

הסטונס חוזרים לכוכבים עם In The Stars

האבנים המתגלגלות שוב מזיזות את המחוגים קדימה. הם משחררים את השיר החדש In The Stars ומדליקים ציפייה...

סול מונק – Sands Don’t Sleep

גרוב שנכנס מתחת לעור הבוקר עלה לאוויר Sands Don’t Sleep, האלבום החדש של Sol Monk. מאחורי השם עומד...

"קינת דוד" בבכורה עם תזמורת הבארוק ירושלים

תזמורת הבארוק ירושלים חותמת את העונה עם מסע מוסיקלי ללונדון של תקופת הבארוק. במרכז הערב תעמוד הבכורה...

בן לוי ולי שי – מילים יפות

בן לוי ולי שי ממשיכים לטוות את הסיפור המשותף שלהם עם ״מילים יפות״. זהו השיר השני מתוך...

עילי בוטנר והילדים החדשים – גם בנים בוכים

עילי בוטנר והילדים החדשים משחררים את "גם בנים בוכים". שיר חדש, אינטימי וחשוף. הטקסט שכתבה איה כורם...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא