מוסיקה קאמרית ברוח גדולה, בלב ירושלים
הפסטיבל הבינלאומי למוסיקה קאמרית חוזר לירושלים – ובגדול. אחרי ביטול מאולץ אשתקד, השנה תתנגן המנגינה במלוא עוזה. שבעה קונצרטים, חמישה ימים, עשרות מוזיקאים – חגיגה קאמרית.
9–13 בספטמבר | אולם ימקא | בהובלת אלנה בשקירובה
חמישייה קאמרית – הפוקוס של 2025
הפסטיבל בוחר השנה בקונספט ברור: הקווינטט – חמישיות מיתר, נשיפה, פסנתר. יצירות של מוצרט, בטהובן, שוסטקוביץ', ברהמס, פרנק ועוד – תזמורת קטנה, עושר עצום. חמישיית הקלרינט של מוצרט? גם היא על הבמה. מהפנינים הגדולות של הז'אנר.
ההרכב: מוזיקאים מובילים מהעולם ומהארץ
הפסנתרנית אלנה בשקירובה, מנהלת הפסטיבל, תנגן לצד פלמנה מנגובה ויוליה אדבדה. הכנרים: לטיצה הונדה־רוזנברג, מדלן קארוצו, מארק קרלינסקי וניצן ברתנא. על הצ'לו: אסטריג סירנוסיאן, הרן מלצר, איוון קריזנה וטים פארק. ויולה? נגה שחם, רומן שפיצר וקתרין שפיגל. גם נגן הקלרינט פבלו ברגן חוזר לירושלים. רשימת המשתתפים נרחבת, מגוונת ומעוררת השראה.
שירה אמנותית: קונצרט עם קול
שני בריטונים מהשורה הראשונה משתתפים השנה – תומאס א. באוור ותומאס המפסון. הם יבצעו שירים אמנותיים כחלק מהקונצרטים – שילוב בין קול לכלי.
זה המסר מהמנהלת האמנותית אלנה בשקירובה – "מוזיקאים אהובים וכישרונות חדשים יתאחדו על במה אחת. בואו לחוות יצירות מופת לצד נדירות מופלאות. חוויה חד-פעמית בירושלים."
מתי היכן וכמה
9–13 בספטמבר 2025
אולם ימקא, ירושלים
כרטיסים: 60–170 ש"ח
חיילים – כניסה חינם על בסיס מקום פנוי
לרכישה מקוונת החל מה-23 ביולי: www.jcmf.org.il
טלפון להזמנות: 02-6250444

