יום שישי, אפריל 17, 2026

מעיין ליניק – כתר

מעיין ליניק לא מגיעה אלינו משום מקום, אמנם היא "כיכבה" כאן לראשונה לפני כשלוש שנים כאשר השיקה את – "יש אור", הסנונית הראשונה שלה אשר לצערנו לא נכללה באלבום הבכורה אשר יצא לאור הבוקר – "כתר", אולם השורשים שלה נעוצים עמוק בעולם הזמר הישראלי. מעיין, בת 28 מוזיקאית, זמרת ומולטי אינסטרומנטלית, הבת של אתי אנקרי, נחשבת לאחת האמניות המוערכות והמבטיחות במוזיקה הישראלית. בשנים האחרונות היא שתפה פעולה עם אמנים רבים ביניהם שלומי שבן, מארק אליהו, עטר מיינר, אלון עדר, שי צברי ועוד.

היצירה של מעיין היא מעין פיוז'ן שורשי של ים תיכוניות אתנית, שכבות של נאו סול לצד מקצבי גרוב רקידים, הרבה נשמה והתיחסות למקורות של עמישראל.

בפעם הראשונה שראיתיה מעל במה במופע חי היה כאורחת בהופעתו של גיל רון שמע באווירת "שאנטי בנטי" באברהם הוסטל לפני שש שנים כשהיא מצטרפת בשירה ומלווה עצמה בצ'לו. הפעם השנייה הייתה במהלך הטקס השנתי של אקו"ם כאשר ביצעה את השיר "מסך עשן" אשר נכתב והולחן בידי אריאל זילבר בשנת 1999. מעיין בצעה את השיר מעל בימת אולם הוי.אי.פי של מתחם הסינמה סיטי בגלילות כשהיא בגפה ומלווה עצמה בקלידים, במקור היא שרה את השיר כדואט עם אמה – הזמרת והיוצרת אתי אנקרי אשר בחרה במסלול החזרה בתשובה ונמנעת מלהופיע בפני קהל מעורב. השיר בוצע על ידי האם והבת במסגרת פרויקט המוזיקה "צו השעה" המחזיר לחיים יצירות של אמת מעולם הקאנונים המוזיקליים של הפזמונאות הישראלית.

בקיץ 2022 הופיעה מעיין בפני אלפי צופים שהגיעו לאמפי פארק ברעננה להופעתה של לאורה פרגוליצי אקא LP, היינו שם.

בימים אלו לצד פעילות היצירה שלה היא נוטלת חלק בהרכב האינסטרומנטלי המלווה בלייב את מופע המחול "קומא" של להקת המחול ורטיגו.

אלבום הבכורה של מעיין – "כתר" כולל 13 שירים שנכתבו והולחנו על ידה, המנגינות נוגנו על ידה בכמעט 99 אחוז מהזמן, קמצוצים של זמן והשראה נתנו לאורי קוטנר, אופיר יוגב ושחר זימן. לצד האלבום היא משיקה גם ווידאו קליפ לשיר "תהיי את" הפותח את האלבום ומוקדש לסבתה חנה, האמא של אתי.

כך מעיין ליניק עם יציאת האלבום –  ״כתר״ הוא האלבום הראשון שאני משחררת החוצה לעולם וזה מרגש במיוחד. ליציאת האלבום בחרתי כסינגל את השיר- "תהיי את", בו הסבתא המדהימה שלי, חנה אנקרי, נותנת לי שיעורים חשובים על החיים. רציתי שתכירו אותי מקרוב בלי פילטרים. את הקליפ בחרתי לצלם אצלה בבית בלוד, שגדוש בזיכרונות ילדות מחבקים, שיחות על החיים, המון ריקודים וצ'ייסרים של בוחא. ״כתר״ הוא אלבום פרידה, עם התחלה אמצע וסוף. האלבום עובר דרך שלבים של התמודדות עם הפרידה. משלב ההכחשה והתנגדות ועד הקבלה הסופית. זהו. ניגמר. רק משם יכולה להתחיל הדרך החדשה. באלבום יש 13 קטעים שכתבתי והלחנתי ובין לבין שילבתי סימפולים מהחיים שלי. שיחות על אהבה ושיחות עם אנשים משמעותיים בחיי, שנתנו לי כוח. הסבתות שלי האהובות שהשם ישמור אותן, הילדים המתוקים שעבדתי איתם הייתי גננת 5 שנים ועוד אנשים שחוכמתם וליבם הם השראה עבורי. מקווה שהאלבום ייגע בכל מי שליבם זקוק לריפוי ונחמה, או לפחות יקל מעט."

 

הכי חדשים

האופרה הישראלית חוזרת עם סלומה

אחרי השבתה מאונס בעקבות המערכה הצבאית, האופרה הישראלית חוזרת לפעולה ומכריזה על חידוש העונה. היא עושה זאת...

דורית ראובני ודודו זכאי – האדמה שלי

יש משהו כמעט מתבקש, אפילו טבעי, בחזרה של דורית ראובני ודודו זכאי לאולפן. לא מתוך ניסיון להמציא...

בין פירוק להישרדות – הצצה נדירה לחזרות באנסמבל בת שבע

היום בשעות הצהריים המוקדמות הגעתי לסטודיו של אנסמבל בת שבע בשלב שבו הדברים עדיין פתוחים ולא סגורים....

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

מופעי העצמאות נדחו – הרשויות יקצו מועדים חלופיים

איגוד תעשיית התרבות והפקות הבמה בישראל מעדכן על שיתוף פעולה עם מרכז השלטון המקומי. במסגרתו יוקצו מועדים...

דניאל וייס – העם הנבחר

דניאל וייס - קול שקם מתוך השבר אי אפשר להאזין לשיר בלי להכיר את הסיפור שמאחוריו. וייס איבד...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא