חופשת סוכות הקרובה תקבל בהיכל התרבות תל אביב צליל תיאטרלי במיוחד. התיאטרון העברי ירכז שלוש הפקות מוזיקליות במהלך שלושה ימים רצופים. על הבמה ייפגשו קלאסיקה אמריקאית, מסורת יהודית וסיפור ישראלי בלתי נשכח.
הפסטיבל יתקיים בין 26 ל־28 בספטמבר באולם לאוי. תזמורות חיות ילוו את ההפקות, לצד עשרות שחקנים, זמרים ורקדנים. התוכנית תחבר בין ״צלילי המוסיקה״, ״כנר על הגג״ ו״עפרה״.
מתחילים עם צלילי המוסיקה
״צלילי המוסיקה״ יפתח את הפסטיבל במוצאי שבת, 26 בספטמבר. ההפקה תעלה בשעה 17:00, בגרסה עברית מלאה ובליווי תזמורת חיה. המחזמר חוזר לאוסטריה בשנת 1938, רגע לפני שהמציאות מתערערת.
מריה הצעירה עוזבת זמנית את המנזר ומגיעה לבית משפחת פון טראפ. שם היא פוגשת קפטן אלמן, נוקשה ומרוחק, המגדל שבעה ילדים. המוזיקה שמביאה מריה משנה את הבית וממיסה בהדרגה את החומות.
אולם הסיפור המשפחתי אינו נשאר מוגן מהסערה המתחוללת מחוץ לבית. סיפוח אוסטריה לגרמניה הנאצית מאלץ את המשפחה לקבל החלטות גורליות. כך משתלבים במחזמר אהבה, התנגדות, אומץ וכוחה המחבר של המוזיקה.
ריצ׳רד רוג׳רס ואוסקר המרשטיין חתומים על השירים והמוזיקה המקורית. נתן דטנר מביים, מאור לוי יצר את הכוריאוגרפיה. יוסי בן נון מנהל מוזיקלית ומנצח על התזמורת החיה. בהפקה משתתפים רויטל זלצמן, ירון ברובינסקי וניר שיבר לסירוגין. עוד משתתפים טוביה צפיר, דניאל היב, גל פופולר וקארין שיפרין. לצדם יופיע אנסמבל רחב, הכולל שחקנים, זמרים וילדים.
פרטים וכרטיסים ל״צלילי המוסיקה״
טוביה החולב עולה לגג
למחרת יעלה ״כנר על הגג״, מהמחזות המזוהים ביותר עם התרבות היהודית. ההצגה תתקיים ביום ראשון, 27 בספטמבר, בשעה 20:00. המחזמר נשען על סיפוריו של שלום עליכם ומתרחש בעיירה אנטבקה. במרכזו ניצב טוביה החולב, אב לחמש בנות ובעל אמונה איתנה. טוביה מבקש לשמור על המסורת, אך בנותיו בוחרות מסלולים חדשים.
כל בחירה נוספת מערערת עוד לבנה בעולם המוכר של האב. במקביל, רוחות מאיימות סוגרות על הקהילה היהודית בעיירה. צו הגירוש הופך את המשבר המשפחתי לסיפור היסטורי מטלטל.
נתן דטנר מביים ומגלם את טוביה החולב. דן אלמגור חתום על הנוסח העברי, ואביחי חכם על הכוריאוגרפיה. יוסי בן נון מנהל מוזיקלית ומנצח גם כאן. ג׳וזף שטיין כתב את המחזה, וג׳רי בוק הלחין את המוזיקה. שלדון הרניק כתב את הפזמונים, בעקבות סיפוריו של שלום עליכם.
בהפקה משתתפים סנדרה שדה, שי גבסו, שרי צוריאל וקובי מאור. לצדם יופיעו ספיר באומוול, יעל שטולמן, עדן אזר ואנסמבל גדול. משך ההצגה כשלוש שעות, כולל הפסקה.
עופרה חזה חותמת את הפסטיבל
את שלושת הימים יחתום ״עפרה״, המחזמר בעקבות חייה ושיריה. ההפקה תעלה ביום שני, 28 בספטמבר, בשעה 20:00.
הסיפור מתחיל בילדותה של עופרה חזה בשכונת התקווה. משם הוא מתקדם לעבר הבמות הגדולות בישראל ובעולם. השירים מסמנים תחנות בקריירה שהפכה אותה לסמל תרבות ישראלי. ״תפילה״, ״אם ננעלו״, ״גלבי״ ו״חי״ מלווים את המסע הבימתי. לצדם מגיעים רגעי ההצלחה, האהבה, המשפחה ומחירה הכבד של התהילה. המחזמר מבקש להציג מכתב אהבה לזמרת ולקולה החד־פעמי.
גדי צדקה ומיכל אמדורסקי כתבו ומביימים את ההפקה. אמדורסקי אחראית גם לכוריאוגרפיה, לצד עוזר הכוריאוגרף לי־חי דהן. גיא מנור מנהל מוזיקלית ויצר את העיבודים. בין המשתתפים נמצאים ליבי פנקר, חן אהרוני ואורי לב טוב. עוד משתתפים ניצן אשל, שיר בודק, לאון שניידרובסקי ודמיאן פאוור. לצדם עולה אנסמבל שחקנים, זמרים ורקדנים.
חג אחד ושלושה עולמות
הבחירה בשלוש ההפקות יוצרת מסלול מוזיקלי רחב ומסקרן. הוא מתחיל במשפחת פון טראפ, ממשיך באנטבקה ומסתיים בשכונת התקווה. בכל תחנה ניצבת המוזיקה מול מציאות משתנה ולעיתים מאיימת.
״צלילי המוסיקה״ פונה גם למשפחות ולצופים צעירים. ״כנר על הגג״ מחבר בין דורות דרך מסורת ושינוי. ״עפרה״ מחזיר לבמה קול ישראלי שחצה שפות וגבולות.
מועדי הפסטיבל
- ״צלילי המוסיקה״ — 26 בספטמבר 2026, בשעה 17:00.
- ״כנר על הגג״ — 27 בספטמבר 2026, בשעה 20:00.
- ״עפרה״ — 28 בספטמבר 2026, בשעה 20:00.
- כל ההפקות יעלו באולם לאוי, היכל התרבות תל אביב.

