יום שישי, יוני 19, 2026

אופרה בפארק – מאדאם בטרפליי

עיריית תל אביב-יפו והאופרה הישראלית מכריזות על הפקת ענק מיוחדת בפארק גני יהושע – "מאדאם בטרפליי" – האופרה מאת פוצ'יני. האירוע יתקיים ביום חמישי, 3 באוגוסט בפארק הירקון – גני יהושע.

בתאריך 3 באוגוסט תתקיים בפארק הירקון גני יהושע הפקה מיוחדת וחדת של האופרה "מאדאם בטרפליי" מאת ג'קומו פוצ'יני, מהאופרות הפופולריות ביותר ברפרטואר האופראי בכל הזמנים. האופרה תעלה בניצוחו של דן אטינגר, מנהלה המוסיקלי של האופרה הישראלית, בבימויו של גדי שכטר, אשר ביים בשנים עברו כמה מהפקות הענק שעלו בפארק, בהשתתפות סולני האופרה הישראלית, בהם בתפקידים הראשיים: זמרת הסופרן אלה וסילביצקי בתפקיד הראשי, הבריטון עודד רייך (ששר לאחרונה את הרצל ב"תיאודור") בתפקיד שרפלס וזמרת המצו סופרן שי בלוך, והטנור האמריקאי ג'וזף דניס, לצד רקדנים, מקהלת האופרה הישראלית ובליווי תזמורת האופרה – התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון.

המופע יהיה פתוח לקהל הרחב בכניסה חופשיץ, הכניסה למתחם תחל בשעה 19:00, המופע עצמו יחל בשעה 20:30.

כך ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי – "אופרה בפארק" – שעורכת עיריית תל-אביב-יפו בגני יהושע כבר 20 שנה, תחת כיפת השמיים ובחינם – מעניקה לעשרות אלפי אנשים המגיעים מכל קצוות הארץ, חווית קיץ קסומה ומכושפת.
התחלתי את מיזם אופרה בפארק מתוך אמונה שלכל אדם במדינת ישראל מגיעה הזדמנות ליהנות מאמנות בכלל ומאופרה בפרט, ואני גאה על כך שהפרויקט הזה ממשיך לזכות כל שנה מחדש בקהל מגוון – מאוהבי אופרה מושבעים ועד כאלה שנפגשים לראשונה עם עולם האופרה בהפקת הפארק שלנו. גם השנה צפויה לקהל חוויה יוצאת דופן עם הפקה מרהיבה של אחת האופרות הכי יפות שנכתבו אי פעם. אני מזמין את כולכם וכולכן לבוא ולהנות איתנו גם השנה!"

"מאדאם בטרפליי' האופרה שהלחין פוצ'יני והמבוססת על סיפור קצר של ג'ון לותר לונג, היא אחת האופרות המפורסמת ביותר ברפרטואר. שמה של האופרה הולך לפניה לא רק בקרב חובבי אופרה מושבעים ורבים מכירים כמה מהאריות מתוכה שהפכו לסימן ההיכר של הדיוות האופראיות הגדולות. "מאדאם בטרפליי" הוא סיפורה של נערה יפנית שמתאהבת בפינקרטון, קצין צי אמריקאי, נישאת לו, יולדת את בנו ומגלה עם בואו לאחר שלוש שנות היעדרות שהוא נישא לאישה אמריקאית. היא מחליטה לשמור על כבודה ונוטלת את חייה בידיה כאשר בנה הקטן נותר עם אביו ואשתו. האופרה מבוססת על יומני מסע שנכתבו על ידי נוסעים שהתלוו למסעות הצי האמריקאי. לפי המנהג היפני באותם ימים יכלו חיילים זרים להינשא לבנות המקום ואף לבטל את הנישואים בכל עת שיחפצו. מקשרים אלה נולדו תינוקות רבים שגדלו ללא האב שחזר למולדתו. פוצ'יני נמשך לאקזוטיקה של המזרח הרחוק ושילב במוסיקה של "מאדאם בטרפליי" נעימות מתוך ההמנון היפני לאחר שהעמיק ללמוד על המוסיקה היפנית מאשת השגריר היפני באיטליה.

 

הכי חדשים

ליהי טולדנו בגילה וננסי: חמישה שירים, ערב אחד והרבה נשמה

, וש קליפים שנועדו לקדם שיר, יש הופעות שנועדו למכור כרטיסים, ויש יצירות שמבקשות לספר סיפור רחב...

קיץ של תנועה: מופעי המחול העצמאיים ממלאים את יולי ואוגוסט

חודשי יולי ואוגוסט מביאים עמם שורה של יצירות מחול ופרפורמנס חדשות ומסקרנות. חלקן חוזרות לבמה לאחר הצלחה...

אביב גפן מפוצץ את הפארק והקהל בעננים | נשף רוק 14

הדרך אל הנשף נשף רוק 14 היה מהמם. שילובים נדירים עם אורחים אהובים שזכינו לחוות עימם זריקה נוסטלגית...

תזמורת המהפכה שרה בצוותא

כשהזיכרון הופך לחומר חי יש מופעים שמסתיימים במחיאות כפיים חמות. יש מופעים שמשאירים אחריהם חיוך. ויש ערבים נדירים...

האוזן השלישית פותחת בית חדש, האוזן נשארת במקומה

יש מקומות שמוכרים מוזיקה. יש מקומות שיוצרים תרבות. האוזן השלישית שייכת לסוג השני. במשך עשרות שנים היא ליוותה...

שלמה והאנדלוסים: פטריק סבג פותח דלת חדשה לשיריו של שלמה ארצי

פטריק סבג אוהב לקחת סיכונים. צריך לא מעט אומץ כדי להיכנס אל תוך הקטלוג של שלמה ארצי....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא