שבת, מאי 2, 2026

פיטר רוט – המחר שייך לצעירים

המוזיקאי פיטר רוט, הרוקר של "מוניקה סקס" ויוצר מצליח בזכות עצמו נותן קפיצה במכונת הזמן ומתבונן על עצמו אז, שנות התשעים התוססות. במילותיו לוקח פיטר את המאזין למסע אל אותם מחוזות וזמנים אך עם התובנות והידע העכשווי, לעבר הימים בהם אדם מול אדם ולא מול מסך של 6 אינצ'… את השיר החדש – "המחר שייך לצעירים" כתב פיטר, הלחין ואף עיבד מוזיקלית בהפקה משותפת עם אופיר קנר.

כך פיטר על השיר החדש  – ״המחר שייך לצעירים״ הוא אינו שיר געגוע, אלא מבט חטוף אל החיים ״הקודמים״ בעיר הגדולה כשהייתי בן 20, ממש לא מזמן:). עוד לפני שניגנתי בגיטרה ובכלל, לפני שחשבתי שאשיר בעצמי, בתור ילד הייתי מקשיב לקולות הרקע בשירים ששמעתי. הייתי אוטומטית שר את הקול ב׳,אני מניח שירשתי את המתנה מאמא שלי ששרה בצעירותה במקהלה גם כן בעיקר קול ב׳:) בתור ילד הייתי מאזין בשקיקה ל ווינגס של מקרטני ולביטלס , לאיגלס ,המון לאלטון ג׳ון ולג׳ף לין ובטח שסנדרסון על שלל להקותיו,הייתי מנסה להפריד בראשי את ערוצי השירה ולשיר אותם באנגלית קלוקלת. בשלב מאוחר יותר בחיי המקצועים היו מזמינים אותי לסשן הקלטת קולות במיוחד. אהבתי מאוד את התהליך, ועוד לפני האלבום שלי כסולן עיבדתי קולות באלבומים של יהודית רביץ, של רמי פורטיס, דייויד ברוזה ועוד רבים אחרים. בסינגל האחרון שהוצאתי – ״המחר שייך לצעירים״ ערוצי הקולות מאוד דומיננטים אך עדיין לא כולם/ן יכולים לשמוע ולהבחין בנוכחותם בקלות כזו, ועל כן החלטתי לשתף אתכם/כן כשהם מבודדים וברורים ללא ליווי כלי, רק שירות. מקווה שתהנו ותשתפו אם אהבתם/תן"

הכי חדשים

ארקדי דוכין חוזר לתקליט שהגדיר דור

הבוקר זה קרה שוב. יותר משלושים שנה חלפו מאז אותו אלבום. ארקדי דוכין פותח את הסיפור מחדש. האלבום...

שלושה מופעי ענק בערב אחד וגוש דן על סף רתיחה

ב 18 ביוני גוש דן יהפוך לזירת מופעי ענק. שלושה מוקדים יפעלו במקביל. שלושה קהלים ינועו במטרופולין...

ארבע תערוכות חדשות במשכן האמנויות בעין חרוד

בפתח חודש מאי, המשכן לאמנות עין חרוד פותח שער לארבע תערוכות חדשות. כל אחת מהן נוגעת בשאלה...

אבטה בריהון פותח דלת ליום חדש על הבמה באזור

הערב ב־מועדון האזור התחיל בשקט מתוח והקהל כבר ידע שהוא עומד מול רגע חד פעמי, כזה שלא...

אביב גפן: נשף רוק ה- 14 בתאריך 18 ביוני

הבוקר זה הגיע בלי יותר מדי הקדמות. סטורי אחד של אביב גפן, והגל כבר התחיל להתפשט. נשף...

תרועת פתיחה – מחווה ללואי ארמסטרונג מגיעה לתל אביב

פסטיבל ניו אורלינס הבינלאומי בתל אביב חוזר לתל אביב ויפתח בערב שמחזיר את הג׳אז אל המקור שלו,...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא