יום חמישי, אפריל 30, 2026

הסרט שמלטף, הדוקו שמטלטל, מייקל גקסון חוזר

ביוגרפיה נוצצת בקולנוע מול דוקו מטלטל ביס דוקו והפער ביניהם מספר את הסיפור האמיתי

בין המיתוס למסך

בימים אלו עולה בבתי הקולנוע ברחבי הארץ הסרט “Michael”, ביוגרפיה נוצצת על מייקל ג'קסון בכיכובו של אחיינו ג'אפר ג'קסון. הסרט מבקש לשחזר את הקסם ואת ההצלחה. הוא מתמקד בשיאים ובפריצה הגדולה. במקביל, על המסך הביתי, חוזרת לדיון הסדרה Leaving Neverland במסגרת yes דוקו. לא מדובר ביצירה חדשה, אלא בהצפה מחודשת של אותו דוקו מטלטל מ-2019. לצד זאת, מופיע גם סרט המשך עדכני שמרחיב את הסיפור. כבר כאן נוצר מתח ברור בין שתי דרכי סיפור שלא נפגשות.

הסרט “Michael”, בבימויו של אנטואן פוקה, מציג את סיפור חייו של מייקל ג'קסוןn מהילדות כחבר בלהקת Jackson 5 בשנות השישים, דרך הפריצה המטאורית והפיכתו לכוכב פופ עולמי, ועד לשיאי הקריירה בשנות השמונים עם אלבומים כמו Thriller ו-Bad והסיבוב שהגיע בעקבותיהם. הנרטיב מתמקד במסע של ילד פלא שהופך לאמן שאפתן השואף לשלמות ולגדולה, תוך הדגשת הכישרון, העבודה הקשה והלחצים מבית ומחוץ, אך נעצר בנקודת השיא המקצועית ואינו ממשיך אל השנים המאוחרות יותר בחייו.

הטריילר לסרט הקולנוע

הטריילר לסדרת הדוקו

הפסקול הפרטי שלי

מבחינתי, הסיפור עם מייקל ג'קסון מתחיל בתחילת שנות השבעים. אז הוא היה הצעיר בחבורת האחים Jackson 5. זו הייתה חמישייה לוהטת. רצף של להיטי ריקודים מילא כל חלל.

שני אלבומים נצרבו אצלי במיוחד. Dancing Machine ו Skywriter. הייתי מניח אותם על הפטיפונים בערבי שישי. זה קרה בבית הנוער במרכז ביכורי העתים. הרחבה הייתה מתמלאת מיד.

כמה שנים מאוחר יותר, שנת 1993, כבר עמדתי מולו בפארק הירקון. הכי קרוב שאפשר. על הגדר. בלי מרחק. בשתי ההופעות שקיים באותו השבוע. זו הייתה חוויה ישירה וחשמלית.

כשהסיפור מתחיל להיסדק

עם השנים המשכתי לעקוב אחריו דרך הכותרות. המוזיקה נשארה. אבל הסיפור סביבו השתנה. פרשות וחשדות החלו לצוף. הדמות הפכה מורכבת יותר.

גם לאחר לכתו של מייקל ג'קסון, המשכתי לפגוש אותו דרך הבמה. נכחתי במספר מופעי מחווה. הם צצו במהירות. היה בהם ניסיון לשחזר את הקסם. התחושה כבר לא הייתה נקייה לגמרי.

צפייה קשה אבל בלתי נמנעת

כאן נכנסת הסדרה Leaving Neverland. זהו מסמך אישי כבד. הוא מביא עדויות של שני גברים שטענו כי נפגעו בילדותם. הסיפור נפרש לאורך שנים. הוא מציג מערכת יחסים מורכבת וטעונה.

כמי שנחשף לאורך השנים למקרים מורכבים, הצפייה אינה פשוטה. יש רגעים שמערערים. תחושת אי הנוחות מלווה את הצפייה. ועדיין, יש כאן חשיבות. זהו מסמך שלא מאפשר להתעלם מהשאלות.

הסרט שמלטף מול הדוקו שמטלטל

מול זה ניצב הסרט “Michael”. הוא מציג את ההישגים. את הגאונות. את הבמה. אך הוא כמעט ואינו נכנס לאזורים האפלים. הבחירה הזו ברורה. היא מייצרת דיוקן חלק יותר.

מנגד, Leaving Neverland מציבה במרכז עדויות וטענות. היא בוחנת את יחסי הכוח ואת המעטפת סביבו. הפער בין שני המסכים חד. הוא מורגש בכל רגע.

אייקון שלא מפסיק להדהד

אין ספק כי מייקל ג'קסון הוא מהאמנים החשובים של המאה העשרים. מאחוריו שורה ארוכה של להיטים. גם קליפים ששינו את השפה. הוא השפיע על דורות שלמים.

ובמקביל, דמותו נותרה שנויה במחלוקת. זה נוגע לחשדות שנקשרו בשמו. זה נוגע גם לשינויים החיצוניים שעבר. הדיון סביבו לא שוכך. הוא ממשיך להתחדש.

העובדה שהסרט והדוקו חוזרים יחד אינה מקרית. זהו תזמון שמחזיר את הסיפור לקדמת הבמה. בין המיתוס לבין הסדקים, מייקל ג'קסון ממשיך לעורר עניין, ויכוח וסקרנות.

 

הכי חדשים

אביב גפן: נשף רוק ה- 14 בתאריך 18 ביוני

הבוקר זה הגיע בלי יותר מדי הקדמות. סטורי אחד של אביב גפן, והגל כבר התחיל להתפשט. נשף...

תרועת פתיחה – מחווה ללואי ארמסטרונג מגיעה לתל אביב

פסטיבל ניו אורלינס הבינלאומי בתל אביב חוזר לתל אביב ויפתח בערב שמחזיר את הג׳אז אל המקור שלו,...

סלון לילה חוזר – נווה שאנן הופך לבמה פתוחה

יש רגעים שבהם העיר כאילו עוצרת לרגע את המרוץ שלה ומאפשרת למשהו אחר להתרחש. לא מתוכנן עד...

פרידה – ילדה מבורכת

הזמרת פרידה משיקה את השיר "ילדה מבורכת" וממשיכה להעמיק את הנוכחות שלה. היא לא מחפשת קיצורי דרך....

מטאליקה פוגשת תזמורת – מופע מחווה סימפוני ראשון בישראל

מופע המחווה הסימפוני Black Metallica Tribute – Metallica Symphony Tribute Show יגיע לראשונה לישראל ויעלה על בימת היכל...

יאיר גרבוז הלך לעולמו בגיל 80 והשאיר מורשת תרבותית חדה

האמן והיוצר יאיר גרבוז הלך לעולמו בגיל 80 לאחר מחלה קשה. המנוח הותיר אחריו גוף יצירה רחב...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא