יום רביעי, יוני 17, 2026

מרקו פולו – מה שאת רוצה

שיר וקליפ בכורה לצמד החדש שהתהווה בזמן האחרון ככה בשקט בשקט ותוך כדי עבודה השוטפת, אלישע בנאי, לא רק הבן של יובל אלא ובמיוחד זמר, מוסיקאי, מלחין, מעבד מוסיקלי ומוכר בעיקר מ"אלישע בנאי וארבעים השודדים" או מקריירת המשחק שפיתח לצד זה (אלישע מועמד לפרס אופיר על הסרט "תפוחים מן המדבר" ועוד מספר תפקידים על המסך הקטן) החובר אל אלדר ברנטמן, מלחין, מפיק, מעבד מוסיקלי. שחקן קולנוע, טלוויזיה ותאטרון (אלדר משחק בתפקיד ראשי ב"עלובי החיים" בתאטרון הבימה). אלוף הארץ 3 שנים בקארטה, השניים מקימים את "מרקו פולו", הצמד כיאה לשמו, חוקרי ארצות שבסיסם בתל אביב יוצאים למסע במחוזות הרחוקים בחיפוש אחר הגבר של שנת 2018. הוא לא מפחד לדבר על הרגשות שלו. הוא מתקשר יום אחרי ולא נרתע מדמעה שזולגת על לחיו. הכלי שלו הוא הכתיבה והוא לא צריך קיר של דיסטורשן או ביט שקורע את המימברנה של הרמקול כדי לזכך את הכוונה שלו.

"מה שאת רוצה" נכתב והולחן בידי אלישע, הופק מוזיקלית בידי אלדר ועובד בידי שניהם, את השיר הטרי מגישים השניים בתצורת וידאו קליפ שבויים וצולם בידיה של עמליה בנאי(האחות), במאית צעירה אשר בדיוק סיימה את סרטה הקצר "לילה בעיר". ברגע ששמעה את השיר אמרה שהיא מבינה את הדרך שבה הוא צריך להיות מוצג ויזואלית ולקחה על עצמה פרויקט של להספיק להכין אותו בפחות מ12 שעות כשהיא מגייסת את קרני בן דרור כשחקנית. ובדרך אגב – אלישע בנאי וארבעים השודדים חוזרים אל האוזןבר ביום שישי 16 לפברואר להופעה, תהיו שם!!

הכי חדשים

שיריה של עדי קיסר מקבלים חיים חדשים

גמר תחרות הלחנת שירי משוררת הבית לשנת תשפ"ו ייערך בבית היוצר בתל אביב ביום שני, 22 ביוני, יתמלא...

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

שבוע העיצוב ירושלים חוזר למגרש

בין 9 ל 16 ביולי יארח בית הנסן בירושלים את המהדורה ה 15 של שבוע העיצוב ירושלים....

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

מאור אשכנזי – רוצה להיות חבר שלי?

השיר החדש של מאור אשכנזי לוקח מפגש מקרי בסופר ומתרגם אותו לחשבון נפש חשוף על ילדות, חמלה...

נונו וג'ימבו ג'יי – ספורט

בקיץ 1981 עמדתי באצטדיון רמת גן כחלק ממערך האבטחה והסדר הציבורי המשטרתי של המכביה ה־11. מסביבי זרמו...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא