יום שישי, ספטמבר 4, 2026

פותחים במה: סיפורים ישראליים חדשים עולים על הבמה

פסטיבל "פותחים במה" חוזר לבית ליסין עם שש קריאות מבוימות ומופע קאלט. גיל ריבה, אפרת גוש, אקי אבני, שרה וינו־אלעד ובר ברימר יפגשו מחזאות ישראלית בועטת

חול המועד סוכות מספק השנה סיבה טובה לצאת מהסוכה ולהיכנס לאולם. פסטיבל "פותחים במה" ע"ש ג'ני ברנדס חוזר אל תיאטרון בית ליסין. הפסטיבל יתקיים בין 27 ל־30 בספטמבר 2026.

במשך ארבעה ימים יחשוף הפסטיבל שש יצירות ישראליות חדשות. חלקן ייגעו בעצבים החשופים ביותר של החברה הישראלית. אחרות יביטו באהבה, במשפחה ובחלומות שנשחקו עם השנים. התוכנית נעה בין שכול לגיור ובין דת לפוליטיקה. היא עוסקת גם בעלייה, רילוקיישן ומשברי אמצע החיים. את החבילה ישלים המופע "טעות בליהוק", שכבר הפך לקאלט.

הנהלת הפסטיבל תעניק בסיומו את פרס המחזאי המצטיין. חבר שופטים מקצועי מתחום התיאטרון יבחר את הזוכה.

גיל ריבה פותח את הדלת אל עברו

"הרגלים מגונים" יפתח את רצף הקריאות המבוימות. גיל ריבה והלית אורן רשף כתבו את המחזמר. שמוליק ורועי נויפלד יצרו עבורו מוזיקה מקורית. ריבה מבסס את היצירה באופן חופשי על ספרו האוטוביוגרפי. הוא שולף מתוכה סודות, פחדים וזיכרונות שלא נשארים בשקט.

במרכז העלילה ניצב עיתונאי ססגוני ומוכר. משבר נפשי פתאומי מוביל אותו לאשפוז. הבירור חושף בן למשפחת הדור השלישי לשואה. הוא ברח אל הזוהר, האשליות והחיים הנוצצים לכאורה. אלא שהזוהר מעניק מחסה זמני בלבד. הצללים הישנים ממשיכים ללכת בעקבותיו. מתוך ההתנגשות צומח חשבון נפש אישי, עצוב, מצחיק ובעיקר ישראלי.

אפרת גוש תוביל את צוות המשתתפים. לצדה יופיעו גל פופולר, נירה רבינוביץ', לימור גולדשטיין ואורנה רוטברג. אליהם יצטרפו הראל ליסמן והגר אנגל. עמית אפשטיין יביים.

"הרגלים מגונים" יעלה ביום שני, 28 בספטמבר, בשעה 19:00.

הקריוקי עובר מהמסך אל הבמה

אורות צבעוניים, מיקרופון ופזמון מוכר מסוגלים להסתיר לא מעט סדקים. הסרט "קריוקי" יהפוך במהלך הפסטיבל ליצירה בימתית חדשה. שלומית ארנון וליאת פישמן לני כתבו את העיבוד וגם יביימו אותו. השתיים נשענות על סרטו המצליח של משה רוזנטל. הסרט צבר 15 מועמדויות לפרסי אופיר וזכה בארבעה פרסים.

דייר מסתורי ועשיר עובר לפנטהאוז בבניין בפרבר שקט. מסיבות הקריוקי שלו מסחררות את דיירי המקום. זוג מהבניין נשאב אל החגיגות ואל ההבטחה לחיים אחרים. המיקרופון מאפשר להם לברוח מהשגרה האפורה. המסיבות מעוררות מחדש חלומות שכבר נדחקו הצידה. במהרה מתחילה הפנטזיה הנוצצת לסדוק את הזוגיות.

העיבוד הבימתי עוסק ב־FOMO ובמשבר אמצע החיים. הוא מביט בפער שבין השיר שבחרנו לבין החיים שקיבלנו. אקי אבני יככב לצד יורם טולדנו וקרן צור. עוד ישתתפו יניב לוי, רוית יעקב, טל דנינו וליעוז לוי.

"קריוקי" יעלה ביום שני, 28 בספטמבר, בשעה 21:00.

כשהבן מסתבך והקהילה מתרחקת

רחל קשת מציבה במרכז "להתפלל עם העבריינים" משפחה מהציונות הדתית. נער בן 17 מואשם בהשתייכות ל"נוער הגבעות" ובמעשי אלימות. אמו, אשת חינוך מוערכת, מתנערת ממעשיו. היא בטוחה שהערכים שהעניקה לו יעמדו לצדה. אלא שהקהילה שבה השקיעה את חייה מפנה למשפחה עורף. הסערה המשפטית והציבורית מאלצת אותה לבחון מחדש את דרכה. מעל הכול היא נדרשת לשאלה כואבת על גבולות האימהות.

הדרמה נוגעת במוקדי המחלוקת החברתיים והפוליטיים בישראל. למרות זאת, היא שומרת את העימות בתוך הבית והמשפחה. שרה וינו־אלעד תוביל את צוות המשתתפים. לצדה יופיעו טל דנינו, יניב לוי ודור אלמקייס. עוד ישתתפו הגר אנגל, מיקה שיבק ודאלי שכנאי. דוראל זילברמן יביים. המחזה נוצר בבית הספר למחזאות של בית ליסין וסדנאות הבמה.

"להתפלל עם העבריינים" יעלה ביום שלישי, 29 בספטמבר, בשעה 12:00.

אלמן צה"ל נלחם על יהדות בנו

"ברית כרת", מאת טום סלמה, נוגע בשכול, הורות, מגדר ומסורת. במרכזו עומד אלמן צה"ל, שמבקש לקיים הבטחה לבן זוגו. השניים הביאו לעולם בן באמצעות פונדקאות. לאחר נפילת בן הזוג, האב מבקש לגייר את התינוק. הממסד הדתי אינו ממהר לפתוח עבורו את הדלת.

הרב מגלה שהאב הומו ומעביר את הטיפול לבנו המאומץ. הצעיר החרדי והאינטליגנטי נשלח ללמד את האלמן יהדות. בין השניים מתפתח קשר בלתי צפוי. המפגש מציב במבחן את ההבטחה, האמונה והזהות. הוא גם חושף את המרחק שבין החוק לבין הלב.

בר ברימר יוביל את הקריאה המבוימת. לצדו יופיעו לב לייב לוין, אבישי מילשטיין ושרון מלכי. רדה קנטורוביץ תצטרף אליהם. רם גואטה יביים.

"ברית כרת" יעלה ביום שלישי, 29 בספטמבר, בשעה 17:00.

עליזה חנוביץ מחפשת את הישראלי האידיאלי

יוצרת וכוכבת הסדרה "חאנשי" מגיעה לפסטיבל עם מחזה חדש. עליזה חנוביץ כתבה את הקומדיה הרומנטית "סטיקי" וגם תשתתף בה. גיבורת המחזה היא צעירה יהודייה־אמריקנית שהגשימה חלום ועלתה לישראל. מאז היא נישאה, הקימה משפחה וגילתה שהחלום מורכב מהצפוי.

משבר ההסתגלות פוגש לפתע זיכרון רומנטי ישן. אהבתה הישראלית הראשונה מתגוררת כעת בארצות הברית. הוא יצא לרילוקיישן עם משפחתו, בדיוק בכיוון ההפוך. מפגש לילי טעון מעורר את הפנטזיה על "הגבר הישראלי". במקביל הוא חושף את השבר שמסתתר בחיים בארץ ובניכר.

חנוביץ תחלוק את הבמה עם תומר מחלוף. אפרת ארנון תביים.

"סטיקי" יעלה ביום שלישי, 29 בספטמבר, בשעה 20:00.

בין הסקרים לבין הלב

דניאל רבנר נכנס ב"העומדים מהצד" אל חדר המכונות של הפוליטיקה. במרכז הקומדיה הסאטירית ניצב אביהו, גאון שמוכר "שירותי שכנוע".

טראומה משפחתית דוחפת אותו שוב ושוב להרס עצמי. יום אחד מגיעה לדלתו נעמי, בוגרת הרווארד ופצצת אנרגיה. נעמי מבקשת להציל את בן זוגה, פוליטיקאי לוחמני שמידרדר בסקרים. אביהו יכול להפוך אותו למועמד מוביל לראשות הממשלה. אלא שאז נכנס רגש בלתי מתוכנן אל מסע הבחירות. אביהו ונעמי מתאהבים, באופן לא בריא בעליל. מכאן מתנגשים המקצוע, התשוקה והפחד זה בזה.

כרמל בין, יובל ינאי והראל ליסמן ישתתפו בקריאה. דניה לנדסברג תביים.

"העומדים מהצד" יעלה ביום רביעי, 30 בספטמבר, בשעה 17:00.

הליהוק שכנראה לא יקרה לעולם

"טעות בליהוק" יחתום את הפסטיבל עם מיקרופון וקריצה רחבה. המופע מעניק לשחקנים שירים מתפקידים שלעולם לא יקבלו, כנראה. אותו היפוך מוליד ביצועים חד־פעמיים, הומור וגם לא מעט רגש. לעיתים דווקא השיר "הלא נכון" מאפשר לשחקן לחשוף אמת חדשה.

אורנה רוטברג, טל גרושקה וקרן מור־מישורי ישתתפו במופע. לצדם יעלו יובל ינאי, יעל וקשטיין ודור אלמקייס. הגר אנגל תשלים את הרשימה. עמית זיו רייס אחראי לניהול האמנותי ולבימוי. ליאור פארי ינהל מוזיקלית וירדנה אסולין תנהל את ההפקה.

"טעות בליהוק" יעלה ביום רביעי, 30 בספטמבר, בשעה 21:00.

28 שנים של מחזאות ישראלית

"פותחים במה" היה הפסטיבל הראשון בישראל למחזה הישראלי החדש. הוא מתקיים השנה בפעם ה־28, בניהולו האמנותי של אבישי מילשטיין. בית ליסין יצר את הפסטיבל כדי לקדם מחזאות מקומית. לאורך השנים הוא הפך לקרש קפיצה מבוקש עבור מחזאים בתחילת דרכם.

יותר מ־300 מחזות נכתבו והוצגו במסגרת הפסטיבל. אחדים מהם הפכו ללהיטים גדולים ולזוכי פרסי התיאטרון. הרשימה כוללת את "מקווה" מאת הדר גלרון. לצדו ניצבים "החולה ההודי" מאת רשף לוי ו"תה" מאת רוני פינקוביץ' ז"ל. גם "המוגבלים" מאת גורן קורן החל כאן את דרכו. כך גם "קיר זכוכית" מאת אורן יעקובי ו"נדל"ן" מאת רוני קובן. יצירות נוספות כוללות את "הגלולה", "בבצ'יק" ו"החופש של ג'קי". גם "דתילונים" ו"חנאל ומכבית" צמחו מתוך המסגרת הזאת.

לפני פתיחת המסך

הפסטיבל יארח גם את אירוע סיום המחזור ה־16 של בית הספר למחזאות. בית ליסין וסדנאות הבמה מפעילים יחד את המסגרת. במהלך האירוע יקראו המשתתפים קטעים מהמחזות שנכתבו השנה. האירוע יתקיים ביום ראשון, 27 בספטמבר, בשעה 14:00.

בית הספר מאפשר ליוצרים ללמוד כתיבה בתוך תיאטרון רפרטוארי פעיל. הצוות האמנותי חונך אותם ומלווה את תהליך פיתוח המחזות. כמה מהיצירות שנולדו בבית הספר כבר הפכו להפקות מלאות. בכך משלים המוסד את החיבור שבין הכיתה, חדר החזרות והבמה.

איפה ומתי?

פסטיבל "פותחים במה" ע"ש ג'ני ברנדס
27 עד 30 בספטמבר 2026
חול המועד סוכות
תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר, תל אביב

פותחים במה 2026
פותחים במה 2026

הכי חדשים

כשה"גג" מגיע להיכל: ג'ירפות חוגגים 20 שנה לאלבום המכונן

יש אלבומים שמתעדים תקופה, ויש אלבומים שמשנים את מסלולה של להקה. "גג", אלבומם השני של ג'ירפות, שייך...

ברי סחרוף מטפס ב"סולם האהבה"

אמש הופיע ברי סחרוף במתחם קו רקיע. במהלך הערב הוא שמר הפתעה קטנה לקהל. סחרוף הכריז כי...

טליה דנציג חזרה הביתה עם אלבום בכורה

ישנם אלבומים שנולדים באולפן ומסתיימים באוזניות. אחרים דורשים במה, קהל ולהקה שמכירה כל נשימה. "תחזרי הביתה", אלבום...

העיניים שרו, הלב נשם: יהודה פוליקר חזר אל אלבום המופת

הערב עלה יהודה פוליקר על בימת היכל התרבות בתל אביב. הפעם הוא הגיע עם המופע "עיניים שלי – 40 שנה". הקהל שמילא את האולם קיבל מסע מוזיקלי שנמשך כשעתיים. המסע נע בין יוון, הרוק הישראלי והסיפור האישי של פוליקר. לצדו התייצב הרכב מורחב בן 11 נגנים. יחד הם העניקו לשירים הוותיקים צליל עשיר, חגיגי ומלא […]

כאן פותח עונה: השירים, הקולות והרגעים הגדולים חוזרים למסך ולרדיו

תאגיד השידור הישראלי חשף אמש את התכנים שיעלו במהלך השנה הקרובה. האירוע נערך במרכז השידורים של כאן...

החיים עצמם: קוקו מאילת ומשפחתו נכנסים לריאליטי

קוקו מאילת מוכר היטב לאוהבי החפלות והמוזיקה הים־תיכונית. אחרים מכירים דווקא את החיקוי שיצר אסי כהן ב"שידורי...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא