שבת, יוני 13, 2026

העולם של עומר

עומר נצר חוגג השקת אלבום חדש "Sweet Mistake", מוצ"ש 06.01.2018, מועדון בארבי בתל אביב, אורח – קובי פרחי. נכח תיעד ומדווח – יובל אראל, וידאו – אדוה אראל.

עומר נצר, בארבי. צילום: יובל אראל

כבר חלפו להן יותר משנתיים וחצי מאז פגשתי לראשונה את עומר נצר במופע לילי בנמל יפו, הנה מילים שכתבתי אז כחלק מהרשמים – הצעיר שפניו מעוטרות בזקן בוקרים, לבוש בחולצה משובצת, סוג של תיוג אופנתי לז'אנרים המוזיקליים אליהם הוא חובר, קוקטייל משובח בו נמהלים יחדיו בלוז, פולק רוק אמריקאי מחוספס, וקאנטרי, מה שנקרא בכלליות – אמריקנה, הגיש יחד עם שני נגניו לטריו, דני אלמוזלינו בגיטרת בס ואביב ברק על התופים, ליין אפ של שירים שפשוט העיפו אותי היישר לאותה הוויה שציינתי בפתחה של כתיבה זו, אסם או אורווה אפופת חציר, אלכוהול שורשי ועשן גחלי המדורה מעליה נתלה הקומקום או נתח הבשר הנצלה ארוכות לטובת כרסיהם של חבורת הבוקרים.

תשמעו, לא השתנה דבר, טוב, לא בדיוק, עומר נצר כבר יותר מחודד, יותר מדוייק, יותר גלובלי, אין כלל מקום למשהו מקומי, הבחור שמגיע מנהריה, למעט הרגעים שהוא פונה אל הקהל ומשתף אותם בסיפורים והרהורים. עומר נצר הנוכחי הוא סוג של אסף אבידן, מוזיקאי יוצר ומבצע שבמקרה חי את ילדותו בארץ, אך המוזיקה שלו מגיע ממחוזות אחרים לחלוטין.

כעת הוא עלה במדרגה, כאשר באלבומו החדש, שאת שיריו הוא כתב והלחין, שהופק בידיו של אור בהיר יחד עם יאיר סלוצקי האחראי על תחום כלי הנשיפה ומיה בלזיצמן האחראית על תחום כלי המיתר, הסגנון נותר אותו הדבר, אולם ההפקה וההקפדה על הפרטים הקטנים הופכת את האלבום החדש למשובח יותר מקודמו ומציבה אותו בשורה גלובלית במפורש.

אמש במועדון בארבי, עומר מלווה בהרכב נגנים עשיר הכולל מעבר לגיטרות שלו גם שלישיית נשפנים שמוסיפים גרוב שחור נוסח שנות השישים לצלילי שיריו, יחד עם נגן קלידים ונגן בסטיל פדל גיטר ההופכים את כל המכלול המוסיקלי הזה שעל הבמה למופע מהסוג המשובח.

הקהל? כבר ציין זאת לפני כתבנו הצעיר טל קמפליס שטעם את המופע בו סגר עומר את השקת מהדורת הויניל של אלבום הבכורה, בנות, כן הקהל של עומר נצר מורכב משמונים אחוז בנות, לא מכיר עוד מוזיקאים ישראלים בסגנונו המחוספס שזהו הקהל המלווה אותם.

המופע? במשך שעה וחצי באווירה חמימה, הגיש עומר נצר את המיטב משני האלבומים שלו כאשר הוא מחלק את המופע לשלושה חלקים, סולו, טריו ולהקה, מצרף אליו את קובי פרחי, סולנה של להקת אורפנדלנד לביצועים משותפים משירי שניהם ועוד מחווה לפרל ג'אם, יורד מספר פעמים אל תוך הקהל מהבמה עם הגיטרה החשמלית וחותם את המופע עם טעימות מרגשות מהשיר הנועל את האלבום החדש בו הוא רק שר בליווי פסנתר ועוד להיט מהחזקים שבאלבום הבכורה.

בגדול, אם לא הייתי יודע שעומר הוא מכאן ומשלנו, אם הייתי זר הנקלע למופע הייתי יכול להיות בטוח שמדובר במופע של אמן המגיע מעבר לים, נראה כי זו הדרך הלאה, לכבוש את העולם.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידאו, צילום אדוה אראל

 

הכי חדשים

יוני על רחבת המחול – אוהד נהרין, רקדני בת שבע ויוצרים עצמאיים מזמינים את הקהל למסע של תנועה ודמיון

יש משהו מעודד בעובדה שדווקא בתקופה שבה נדמה שהמציאות המקומית אינה מפסיקה לטלטל, עולם המחול ממשיך לנוע...

אידיוט! – הזיות של מטייל בודד

הסיפור שמאחורי הסיפור מעטים מכירים את אורי רוסו בשמו, למרות שמיליוני מאזינים ברחבי העולם כבר פגשו את היצירה...

לילה של מילים וצלילים – הספרייה הלאומית חוגגת את שבוע הספר עם מחווה חד פעמית ליונה וולך

חודש יוני מזוהה כמעט באופן אוטומטי עם שבוע הספר העברי. ברחבי הארץ מוקמים דוכני הספרים המוכרים, הסופרים...

ליעד ברוידא – Transcreations

אם אתם גוללים באינסטגרם או בטיקטוק, יש סיכוי שכבר שמעתם את ליעד ברוידא. גם אם לא ידעתם...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

כשהחלום ניצח את הכאוס: "Köln 75" חושף את האישה שהצילה את הלילה ששינה את הג'אז

כאשר ישבתי אמש באחד האולמות של סינמטק תל אביב וצפיתי ב"Köln 75", הסרט שמחזיר אל סיפורו של...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא