יום חמישי, מאי 28, 2026

מי צריך בכלל שירה?…

הרכב הסטונר רוק האינסטרומנטלי Turkish Delight חוגג את השקת אלבום הבכורה  Kadaif במופע לילי במועדון לבונטין 7 בתל אביב,  ליל חמישי, 03.01.2019. כתבנו לענייני השוליים הבועטים עידו משה הגיע למופע ומביא את התובנות, המראות והקולות.

"אפשר לסגור שירה", זה היה משפט שהיווה את יריית הפתיחה להופעת ההשקה לאלבום החדש (היחיד עד כה) של הרכב הסטונר-בלוז-רוק 'רחת לוקום' או בשמו הלועזי והרשמי Turkish Delight, שם האלבום, איך לא – Kadaif (קדאיף; ממתק טורקי, אח למשפחה שחבר בה גם הלוקום).

לעין הבלתי מזוינת נראה כאילו ישראל נמצאת במתקפה חסרת תקדים של פוסט-רוק עם נגיעות סטונר,בלוז ופסיכדליה – הרכבים כמו מאובן, מגסון, טורקיש-דייליט וטטרן מוצאים אלבומים ומביאים את בשורת ה-"מי צריך בכלל שירה?". אבל למיטיבי הלכת מבינכם (שם אחר לדינוזאורים זקנים שנולדו בשנתון 82' דרומה) בוודאי זוכרים את חלק מן החלוצים שכבר יצרו תחת הז'אנר הזה לפני יותר מעשור וחצי – Lebanon (פוסט-רוק לפי הספר) וכמובן ה-Astrogliders האגדיים שישלבו בין מוזיקה ים תיכונית, פוסט רוק ומוזיקת SURF. העדנה השנייה של הסגנון הזה הביאה עימה גם קהל.

ואכן, לא היה צורך בשירה שכן פרט להרכב הפותח – Heavy Stone (אהוד דנן, אבירן חביב ודן דויטש, לשעבר HAMAS) – המילים היחידות שנשמעו במהלך ההופעה היו או של הקהל (שהגיע בנוכחות מלאה גם בערב קפוא של תחילת ינואר) או של מתופף הלהקה אבירם שיקר שזרק פה ושם את שמות השירים והאורחים היקרים שבאו לתת כבוד להרכב הזה לרגל ההשקה. האלבום יצא בלייבל החדש של דויטש וחביב – Reality Rehab Records – שגם אחראי להפקת חלק מן האירועים המוזיקליים המעניינים ביותר שראיתי בשנה החולפת.

בהופעה נוגנו 10 שירים בסה"כ שהציגו בראווה את היכולת המדהימה של חברי ההרכב לחבר בין הבי-רוק, פסיכדליה, אתני וסטונר (לפעמים אפילו באותו שיר, כמו הקטע שפתח את האלבום ואת ההופעה Tere). חטיבת הקצב של ההרכב, הבסיסט והמתופף מניעים קדימה את השירים ומפגינים חיבור מאוד טבעי ועוצמתי. זה הורגש במיוחד בקטעים היותר מאתגרים וארוכים שנוגנו – KADAIF וכמובן בג'אם סשן The Mantra Jam שבו התארחו מיכאל יצחקי ((The Great Machine על קונגוס ועדן ליברמן על קלידים.

זה היה מסע אמיתי בין כוכבים, מלא באנרגיה ואהבה אמיתית שהורגשה למי שהיה קרוב לבמה וגם למי שהיה קצת יותר רחוק.

בניתוק כמעט מוחלט מגרעין הבערה, טורקיש דילייט לקחו את הקהל למסע בין כוכבים, שנדמה שנגמר מהר יותר ממה שהתחיל, כי המוזיקה שלהם גדולה יותר ממילים וחזקה יותר מתמונות. אני מקווה שהם יישארו בגלקסיה שלנו כי אנחנו צריכים אותם ואת המוזיקה שלהם איתנו לעוד הרבה שנים, אבל כמו הטקסטים של קובי אור – הם לא שייכים לכאן, הם יוני דואר שמגיחות מספינת חלל ונושאות במקור שלהן צווי גיוס לצבא שתמיד יפסיד בקרב.

מתי ההופעה הבאה?

מאמר קודם
מאמר הבא

הכי חדשים

נועם קלינשטיין – הדרך הבטוחה לשבור לי את הלב

האלבום השלישי של נועם קלינשטיין חושף פופ אישי, כואב ומדויק כמעט ארבע שנים חלפו מאז שנועם קלינשטיין פרצה...

בן לוי ולי שי – יום אפרורי ברמת גן

יש אלבומים שמנסים להרשים. יש אלבומים שמנסים להישמע גדולים. ויש את "יום אפרורי ברמת גן". אלבום הבכורה...

יוני רכטר פותח מחדש את הג'אז

מעטים היוצרים שהצליחו לעצב את הצליל הישראלי כמו יוני רכטר. במשך יותר מחמישה עשורים הוא מחבר בין...

נטפליקס לא נותנת לנשום אבל קיילי גונבת את ההצגה

יש משהו כמעט בלתי נתפס בקריירה של קיילי מינו (ג) Kylie Minogue. ארבעה עשורים של להיטים, אינספור...

נבוקו חוזרת הביתה

האופרה הישראלית תציין בחודש יוני 40 שנות פעילות עם "נבוקו" מאת ג'וזפה ורדי. ההפקה החדשה תעלה בבית...

בר צברי – ככה באמת

שיר חדש חושף צד אישי ורך לקראת האלבום הבא הזמר והיוצר בר צברי משיק הבוקר את "ככה באמת"....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא