יום חמישי, אוגוסט 13, 2026

האוזן השלישית פותחת בית חדש, האוזן נשארת במקומה

אחרי 21 שנים ברחוב קינג ג'ורג', חנות התקליטים הוותיקה תעבור למשכן חדש בשדרות בן ציון. מועדון ההופעות ימשיך לפעול במבנה המיתולוגי של קולנוע מקסים

יש מקומות שמוכרים מוזיקה. יש מקומות שיוצרים תרבות. האוזן השלישית שייכת לסוג השני. במשך עשרות שנים היא ליוותה דורות של מאזינים, אספנים ויוצרים. היא חיברה בין אנשים, רעיונות וצלילים. כעת היא פותחת פרק חדש בלב תל אביב.

האוזן השלישית תעביר את חנות התקליטים למשכן חדש במתחם סטריט סנטר. המתחם שוכן בשדרות בן ציון, סמוך למיקום הנוכחי. המהלך יסיים תקופה של 21 שנים ברחוב קינג ג'ורג'. החנות החדשה תפתח את שעריה במהלך חודש דצמבר. הנהלת המקום חתמה על הסכם שכירות לעשר שנים. היקף העסקה מוערך בעשרות מיליוני שקלים.

תחנה מרכזית בתרבות המקומית

האוזן השלישית החלה את דרכה לפני 37 שנים. הסניף הראשון נפתח בחיפה. הסניף התל אביבי נפתח בשנת 1987 ברחוב שינקין. חובבי מוזיקה הכירו אז מציאות שונה לגמרי. הם חיפשו אלבומים בין מדפים. הם גילו אמנים חדשים דרך המלצות. הם בנו אוספים שהפכו לחלק מהזהות שלהם.

האוזן השלישית ידעה לזהות את הצורך הזה. היא לא הסתפקה במכירת תקליטים ודיסקים. היא יצרה מרחב תרבותי חי ונושם. מוזיקה, קולנוע ויצירה נפגשו תחת אותה קורת גג. רבים מצאו שם בית תרבותי קבוע.

בשנת 2005 עברה החנות למבנה קולנוע מקסים בקינג ג'ורג'. המבנה המיתולוגי העניק למקום נוכחות חדשה. שלוש שנים לאחר מכן נפתח מועדון ההופעות. מאז עלו לבמה מאות אמנים. אלפי מופעים מילאו את החלל בצלילים, מפגשים ורגעים בלתי נשכחים.  סיקרנו עשרות אירועים ודיווחים מהמקום, עדות למעמדה המרכזי של האוזן בנוף התרבותי המקומי.

האוזן השלישית, חנות מוסיקה. צילום: יובל אראל
האוזן השלישית, חנות מוסיקה. צילום: יובל אראל

מעבר קצר עם משמעות גדולה

המשכן החדש יפעל במתחם סטריט סנטר בשדרות בן ציון. בעבר פעל במקום חניון פתוח. כיום פועל שם מרכז מסחרי שוקק חיים. בעוד כמה חודשים יצטרף אליו אחד ממותגי התרבות הוותיקים בישראל.

המרחק בין הכתובת הישנה לחדשה קצר מאוד. האוזן השלישית אינה נפרדת מהאזור שבו צמחה. היא ממשיכה לפעול בלב העיר. היא שומרת על הקשר עם הקהל הוותיק. היא גם פונה לדור חדש של חובבי מוזיקה.

החנות עוברת, הבמה נשארת

חשוב להדגיש נקודה אחת. המעבר נוגע לחנות התקליטים בלבד. מועדון ההופעות האוזן ימשיך לפעול במבנה בקינג ג'ורג'. הקהל ימשיך להגיע לאותה במה מוכרת. האמנים ימשיכו להופיע באותו חלל אהוב. הפעילות המוזיקלית תימשך כסדרה.

ההחלטה הזאת שומרת על הרצף התרבותי של המקום. היא מאפשרת לחנות להתחדש. היא גם שומרת על אחד מחללי ההופעות החשובים בעיר. עבור קהל המוזיקה המקומי אלו חדשות טובות במיוחד.

פרק חדש בסיפור ותיק

האוזן השלישית כבר חוותה לא מעט שינויים. היא עברה משינקין לקינג ג'ורג'. היא צלחה את דעיכת שוק הווידאו. היא הסתגלתה לעידן הסטרימינג. היא המשיכה לפעול גם כאשר רבים חזו את סוף המדיה הפיזית.

כעת היא פותחת דלת חדשה. המדפים יסודרו מחדש. הלקוחות יכירו חלל חדש. הסקרנות, האהבה למוזיקה והמפגש האנושי יישארו במרכז. אלו הערכים שהובילו את האוזן השלישית במשך שנים. אלו הערכים שילוו אותה גם בפרק הבא. כעת היא פותחת דלת חדשה. הכתובת משתנה, אך הסיפור נמשך.

הכי חדשים

חתולות רחוב: מי פיצח את הקוד של דיקלה?

יש אמנים שאפשר לזהות בתוך כמה שניות. לא צריך לראות שם, עטיפה או קרדיטים. דיקלה היא אחת מהם. השיר...

אייל אבן צור עדיין שואל למה

שלושים ומשהו שנים עברו, אבל המילה "למה" עדיין מסתובבת אצל אייל אבן צור. פעם היא הגיעה עם...

אף מילה לאמא, והרבה מאוד קורה על הבמה

ראשית, שאפו. תמיד משמח לפגוש על הבמה מחזה ישראלי מקורי. עוד יותר משמח כשהוא מגיע ממחזאי ישראלי...

מועצת הג׳אז קמה, ועכשיו מתחילות השאלות

הבוקר יצאה באופן רשמי אל האור מועצת הג׳אז הישראלי. אנשיה מגדירים אותה כארגון הגג הרשמי של הג׳אז...

ילדה קטנה במזח, אהובה גדולה בזיכרון

יש ערבים שבהם המוזיקה מתחילה רק כשהנגנים עולים לבמה. אמש בנמל יפו היא התחילה אצלי הרבה קודם....

סוגרים את הקיץ בגן הספרייה הלאומית

הקיץ עוד לא אורז מזוודות, ובירושלים כבר מכינים לו מסיבת פרידה ראויה. הספרייה הלאומית ועיריית ירושלים מחברות...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

הפסנתרן ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל

ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל לשני מופעים חגיגיים בנובמבר הקרוב. הפסנתרן הצרפתי יופיע ב־21 בנובמבר בהיכל התרבות בתל...

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא