יום שלישי, ספטמבר 8, 2026

שילת – כבר לא בת עשרים

שיר הבכורה של שילת גרדנוויץ' מציג סיפור אישי, שאלות שנותרו ללא מענה ומבט מפוכח על החיים שאחרי גיל עשרים

שיר שמתחיל בסיפור

לא מעט שירי בכורה מבקשים להציג קול חדש. שילת גרדנוויץ' בוחרת לספר סיפור. "כבר לא בת 20" הוא שיר שנשען על נרטיב ברור. כבר מן השורות הראשונות נפתחת תמונה מוכרת של חיים בוגרים. חתונה, ילדים, ארגזים ותמונות ישנות. מתוך הזיכרונות הללו עולה מסע אישי שמבקש להבין את העבר ואת האנשים שהותירו בו את חותמם.

את המילים והלחן כתבה שילת. אסף אור אחראי על ההפקה המוזיקלית.

בין ארגזי הזיכרונות לשאלות הפתוחות

הטקסט מצליח ליצור עולם שלם באמצעות פרטים קטנים. תמונות בכתום מיושן. ילדה מחייכת עם עיניים עצובות. בגדים שסופגים ריח קלון וממשיכים לשאת אותו לאורך השנים. אלו אינם רק דימויים יפים. הם אבני דרך בסיפור גדול יותר. סיפור על זיכרון משפחתי, על כאב שלא נאמר במפורש ועל ניסיון להבין אירועים שהותירו סימנים גם שנים לאחר שהתרחשו.

במרכז השיר ניצבת שאלה. הדוברת מודה שהיא עדיין אינה יודעת מה באמת קרה. היא אינה מחפשת להכריע או לשפוט. היא מבקשת להבין.

הסיפור הוא הכוח הגדול של השיר

מה שתפס אותי כבר בהאזנה הראשונה היה הסיפור. שילת אינה מגישה עוד שיר על התבגרות או אהבה. היא טווה נרטיב שלם מתוך ארגזי זיכרונות, שאלות שנותרו ללא מענה וחשבון נפש שמלווה את הדוברת גם בבגרותה.

המלודיה העדינה אינה מתחרה במילים אלא מחבקת אותן. הקול הנעים של שילת מוביל את המאזין בתוך העלילה. התוצאה היא שיר שמבקש להקשיב לו מתחילתו ועד סופו. לא רק כדי ליהנות מהמנגינה אלא כדי לגלות מה מסתתר בין השורות.

קול חדש עם אמירה אישית

שילת היא בוגרת בית הספר רימון במסלול כתיבה והלחנה. היא פועלת בעולמות הסופט רוק, הרוק והבלדה ומופיעה ברחבי הארץ עם חומרים מקוריים. המוזיקה מלווה אותה מאז ילדותה. לדבריה, הכתיבה צמחה מתוך הצורך לומר את מה שלא תמיד אפשר לבטא במילים רגילות.

"מאז ומעולם המוזיקה הייתה חלק ממני. אני שרה מאז שאני זוכרת את עצמי. הכל מפעיל אותי ויש לי מה לומר על הכל. משם הגיעה גם התשוקה לכתוב. אני כותבת על החיים ועל מה שבוער. מה שאני לא מצליחה לומר אני שרה".

"כבר לא בת 20" אינו רק שיר בכורה. הוא כרטיס ביקור שמציג יוצרת בעלת קול אישי, יכולת סיפור ורגישות לניואנסים האנושיים שמסתתרים מאחורי הזיכרונות.

הכי חדשים

כשהפיוט פוגש את הרוק הישראלי

אשר חגי תשרי בפתח, אנחנו עומדים להיכנס אל עשרת ימי התשובה. על פי המסורת היהודית, זהו הזמן...

משאירים מקום לחיבוק חדש: COLLECTIVE X מחדש את אבטיפוס

לפעמים שיר מוכר אינו זקוק לעוד ביצוע, אלא לעולם חדש. זה בדיוק הכיוון שבחר שרון קובי. תחת...

השחקן אילן דר הלך לעולמו בגיל 89

השחקן אילן דר, מאושיות הבמה והמסך בישראל, הלך היום לעולמו בגיל 89. דר גילם עשרות רבות של...

גוף, כוח ונפילה: עדי בוטרוס וסתיו סטרוז׳ בוטרוס בסוזן דלל

שני ערבים רצופים, שני יוצרים ושתי יצירות שמעמידות את הגוף במבחן. עדי בוטרוס וסתיו סטרוז׳ בוטרוס מגיעים...

הקאמרי מצדיע למצטייני השנה

הבוקר נערך בתיאטרון הקאמרי טקס הענקת הפרסים למצטייני השנה. הטקס הפנה את הזרקור אל השחקנים, הבמאים והמחזאים...

הקהל בחר באמה, אני בוחר ברננה חובב

לאורך העונה השישית של “דה וויס ישראל” עקבתי אחר הקולות, הבחירות והכיסאות המסתובבים. שמעתי זמרות מצוינות, זמרים...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא