יום שני, מאי 25, 2026

דפנה דקל – הדברים הכי פשוטים

דפנה דקל מחזירה את אדם אל הלב עם "הדברים הכי פשוטים"

שיר שחוזר ממקום של געגוע

יש שירים שפוגשים זמן ומקום בדיוק ברגע הנכון. "הדברים הכי פשוטים" חוזר עכשיו אל המאזינים עם משמעות אחרת לגמרי. הפעם בקולה של דפנה דקל ובצל הגעגוע אל אדם. זאת לא רק גרסת כיסוי. זאת פרידה מוזיקלית עדינה מאדם, דרך שיר שנושא בתוכו כאב, אהבה ותקווה.

הבקשה האחרונה של אדם

בשבועות האחרונים לחייו ביקש אדם להקליט גרסה שקטה ואינטימית יותר לשיר. הכאב הפיזי הלך והחמיר. גם קולו נחלש מיום ליום. למרות מצבו, המחשבות על המדינה ועל החברה כאן לא עזבו אותו לרגע. הוא חיפש דרך לבטא תקווה בתוך מציאות סדוקה ורועשת. כשהבין שלא יוכל לבצע את השיר בעצמו, פנה לדפנה דקל וביקש ממנה לשיר במקומו. הבחירה בה נשענה על קשר עמוק, קרבה אמיתית ואמון שנבנה לאורך שנים.

טקסט שמחזיק את הישראליות

נועם חורב כתב כאן טקסט שנוגע ישירות בלב הישראליות. בלי דרמה מוגזמת ובלי סיסמאות גדולות. השיר נבנה מרגעים קטנים ומוכרים. אוגוסט לוהט. חייל שחוזר הביתה. ספסל בשדרה. אלה התמונות שבונות תחושת שייכות וזיכרון משותף. דווקא הפשטות מעניקה לשיר את עוצמתו הגדולה.

בין כאב לתקווה

השיר נע כל הזמן בין שבר לבין נחמה. מצד אחד מופיעים פחדים, צלקות ועייפות רגשית. מצד שני נשארת אהבה עיקשת למקום הזה. הבית "ברחנו אז רחוק רק כדי לחזור" מצליח לתאר קשר מורכב מאוד למדינה. יש רצון להתרחק, אבל גם משיכה חזקה לחזור הביתה. נועם חורב מצליח להכניס תחושות גדולות לשפה פשוטה ונגישה.

גם השורה "בין תופת ופרחים בין חושך ובין אור" מחברת מיד למציאות המקומית. החיים כאן נעים כל הזמן בין קצוות. בין כאב ליופי. בין אובדן לתקווה. השיר לא מחפש פתרונות. הוא פשוט משקף בכנות את התחושות שמלוות רבים כאן בתקופה האחרונה.

כוחם של הדברים הקטנים

מרכז הרגש של השיר נמצא בפזמון. "ואותם פרטים קטנים שגונבים לנו את הלב". השורה הזאת מחזיקה את כל הרעיון שמוביל את השיר. לא האירועים הגדולים קושרים אותנו למקום. דווקא הרגעים הפשוטים נשארים בלב. חייל שחוזר ביום שישי. שמש בשדרה. ספסל ישן שעליו ישבנו פעם. מתוך הפרטים הקטנים נוצרת תחושת בית.

דפנה דקל בחרה לשנות שורה אחת משמעותית במיוחד. במקום "האור המהבהב בקצה המנהרה" היא שרה "האור המהבהב בקצה הזמן הרע". זה שינוי קטן במילים, אבל גדול במשמעות. הנוסח החדש נשמע מחובר יותר למציאות הישראלית של התקופה האחרונה. יש בו כאב, אבל גם אמונה שימים טובים עוד יכולים להגיע.

ביצוע עדין שמכבד את המקור

הביצוע של דקל לא מנסה להתחרות במקור של אדם. להפך. היא בוחרת לשיר ברוך ובאיפוק. כל מילה מקבלת מקום לנשום. הקול שלה מחזיק געגוע אמיתי, בלי להעמיס רגש בכוח. התחושה שנוצרת אינטימית מאוד, כמעט כמו מכתב אישי שנשלח למאזינים.

גם ההפקה של יהונתן פרלמן שומרת על הקו העדין הזה. העיבוד נשאר חמים ומדויק. המוזיקה עוטפת את הטקסט ולא משתלטת עליו. הלחן של תומר הדדי ממשיך להדהד גם אחרי שהשיר מסתיים.

לפרלמן יש גם חיבור אישי עמוק לסיפור הזה. הוא היה האחרון שאירח את אדם על במה גדולה, במופע בהיכל התרבות. הקהל שהגיע לאותו ערב כבר הבין שמדובר בפרידה. אדם עמד מול האנשים שליוו אותו לאורך השנים ושר בפעם האחרונה. האולם כולו החזיק אז תחושת כאב, אהבה והשלמה שקטה. החיבור של פרלמן לגרסה החדשה מעניק לשיר שכבת רגש נוספת, כמעט מעגלית. פרידה שהופכת עכשיו לזיכרון מוזיקלי אחרון.

יותר משיר זיכרון

לצד השיר עלה גם קליפ אנימציה מרגש כהומאז' לקליפ המקורי. התוצאה משלימה את תחושת הזיכרון והפרידה שמלווה את כל הפרויקט. אבל מעבר לגעגוע, יש כאן גם אמירה ברורה על אנושיות, חמלה והיכולת למצוא אור בתוך ימים קשים.

"הדברים הכי פשוטים" כבר מזמן איננו רק שיר. הוא הפך לתזכורת למה שאדם השאיר אחריו. רגישות, פשטות ואמונה בכוחם של רגעים קטנים לחבר בין אנשים.

וכמובן הביצוע של אדם המנוח

הכי חדשים

הניינטיז חזרו בענק – ערב רוק ישראלי מחשמל באמפי MAX

סאנסט פותח את הקיץ פסטיבל סאנסט שהחל לאחרונה באמפי "Max" החדש בראשון לציון מציע סדרת ערבי הופעות שיחלו...

אליאנה תדהר חוזרת לבמה במחזמר "בילי שוורץ"

עשור אחרי שעלתה לראשונה והפכה ללהיט גדול, בילי שוורץ חוזרת לבמה בגרסה חדשה. הפעם תיכנס אליאנה תדהר לנעליה...

חמישי מול הים – נמל תל אביב פותח את הקיץ עם הופעות חינם

הקיץ חוזר לדק המרכזי של נמל תל אביב עם מוזיקה חיה ובריזה מהים. סדרת "חמישי אקוסטי" חוזרת...

פיטר פן חוזר לעוף

ישנם סיפורים שלא באמת נעלמים. הם חוזרים בזמן הנכון ומזכירים למה התאהבנו בהם מלכתחילה. כך בדיוק קורה...

פיל קולינס יורד מהבמה – המתופף שהפך את ג'נסיס למכונת להיטים עולמית

המסע של פיל קולינס Phil Collins הגיע אל קו הסיום. באחרונה הודיע קולינס על פרישה סופית מהבמות....

לתפוס דג – דודו טסה מחפש שקט בתוך הרעש

יש סרטים שמנסים להסביר את האמן. ״לתפוס דג״ בוחר פשוט לשבת לידו בשקט. הסרט המלווה את דודו...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא