הראפרית האמריקאית אזיליה בנקס חוזרת לישראל, ותנחת כאן ב־3 באוקטובר – רגע לפני ציון שנתיים לטבח ה־7 באוקטובר. בנקס, שאינה יהודייה, מגדירה את עצמה כיום ציונית, ומובילה קו ברור של תמיכה בישראל ברשתות החברתיות.
מי שהיה שם זוכר את ההופעה שלה במועדון בארבי תל אביב ב־2018: אנרגיה מתפרצת, ראפ קשוח וחסר פשרות, עדי אולמנסקי בחימום – ואולם מלא עד אפס מקום. אבל מיד לאחר מכן הצהירה שלא תחזור לכאן, וסיפרה על חוויות קשות בביקור.

מאז, משהו השתנה. בחודשים האחרונים בנקס מצהירה בקול רם על תמיכתה בישראל, תוקפת סיסמאות פרו־פלסטיניות ומכריזה: "אני ציונית". לדבריה, הפסידה מאות אלפי דולרים כי סירבה לומר "Free Palestine", אבל היא לא מתכוונת "להעניש את המעריצים".
הביקור הקרוב צפוי לכלול סיורים ואתרים בעלי משמעות – וגם הופעות, אחת מהן בפני חיילי צה"ל. בשלב זה טרם נמסר איזו חברת הפקה מקומית עומדת מאחורי ההגעה שלה, אך אין ספק שהגעתה מעוררת עניין וסקרנות.
בינתיים, כך זה נשמע ונראה בבארבי הישן, צילום וידאו תומר גילת

