יום רביעי, יולי 8, 2026

שירים של אחרים – עכשיו גם באלבום

הבוקר יוצאת להקת משינה במהלך שמרגש את הלב ומרענן את האוזן. אלבום חדש בשם "שירים של אחרים: משינה מנגנת את שנות השבעים". ובו ביצועים חיים מתוך המופע שעלה לראשונה במאי 2024 בפארק הירקון, במסגרת סדרת מופעי "זאפה בפארק".

זה קרה רק שלוש פעמים – משינה עלתה על הבמה וניגנה 22 מהשירים האהובים ביותר של שנות השבעים. זו היתה מחווה מפתיעה, מרגשת, וחד-פעמית שהוקלטה בלייב.

הנה תיעוד מתוך המופע, צילום וידאו יובל אראל


עכשיו, 11 מההקלטות האלה יוצאות כאלבום חדש: “שירים של אחרים – משינה מנגנת את שנות השבעים”.

האלבום מאגד את כל אותם ביצועים מחודשים לשירים נצחיים שהשפיעו על חברי הלהקה לאורך השנים – יצירות של שלום חנוך, אריק איינשטיין, חווה אלברשטיין, זוהר ארגוב, מירי אלוני, תמוז, רוטבליט, יהונתן גפן ועוד.

הבחירה בשירים והעיבודים העוצמתיים מבטאים לא רק אהבה גדולה למוזיקה הישראלית של שנות השבעים – אלא גם פרשנות אישית ומשינאית מובהקת.

רגע של חסד: מופע מחווה שהפך לערב זיכרון ותקווה

המופע המקורי, שנערך תחת כיפת השמיים במאי 2024, הפך בעוצמה של הרגע למשהו עמוק יותר – ערב של התרפקות על העבר, אבל גם של תקווה ואחדות.

הייתי שם – בפארק הירקון. שורות של קהל ששר בקול את "הבלדה על חדוה ושלומיק", את "אלינור", את "חוזה לך ברח" ועוד, ויובל בנאי, כמו כהן מוזיקלי, מחבר בין הדורות.

באמצע תקופה סוערת, בלב מדינה מותשת, משינה עלתה לבמה לא כדי לעשות עוד הופעת להיטים – אלא כדי להחזיר אותנו לשורשים, ולרגעים שבהם שיר היה גם מפלט. הביצועים לא היו חיקוי – אלא יצירה מחודשת.

כשאמנים חוזרים לשורשים: מסורת בינלאומית של פרשנות

משינה איננה לבד במהלך כזה. לא מעט להקות מהעולם – כשהן מגיעות לבשלות אמנותית – בוחרות ברגע הזה להתבונן אחורה, לפרש מחדש את מה שעיצב אותן, ולחלוק כבוד לעבר.

אניח כאן כמה דוגמאות בולטות:

להקת דיפ פרפל עם האלבום – Turning to Crime שיצא לאור בשנת 2021 ובו הם חזרו לשורשי הבלוז והרוקנ'רול בתקופת הקורונה.

להקת מטאליקה עם האלבום  Garage Inc. – אשר יצא לאור בשנת 1998 ובמסגרתו הרכינה מטאליקה את הראש בפני הדור שקדם לה, עם ביצועים כבדים ל־Whiskey in the Jar ו־Turn the Page.

גם חברי להקת הרולינג סטון השיקו בשנת 2016 את האלבום – Blue & Lonesome ובו הם חזרו לבלוז של ילדותם, בפרשנות ישירה ומסעירה.

בכל המקרים, בדיוק כמו אצל משינה – מדובר לא בצעד רגרסיבי, אלא בצמיחה מעגלית, שבה האמן מביט אחורה כדי להאיר מחדש את הדרך קדימה.

מילה של יובל אראל

האלבום החדש של משינה הוא הרבה יותר מהקלטה חיה – הוא תיעוד של רגע בזמן, של קשר עמוק בין דור לדור, של להקה שעדיין יודעת לרגש ולחדש – גם כשהיא שרה שירים של אחרים.

הכי חדשים

השירה בציבור חזרה לבארבי: IDIOT! חגגה את "הזיות של מטייל בודד"

השירה מתחילה מהשורה הראשונה השעה הייתה עשר בדיוק. כמו תמיד בבארבי. האורות כבו וחמשת חברי IDIOT! עלו אל...

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

זמן שקיעה בבית אריאלה: הספרייה של תל אביב נשארת ערה עד חצות

האם אתם.ן תולעי ספרים? אז ההודעה הזו בשבילכם.ן. אם עד היום הגעתם לבית אריאלה כדי לשאול ספר...

דויד ברוזה – אל תשאלי אם אני אוהב

יש שירים שממשיכים לחיות גם כשהם כמעט נעלמים מהרפרטואר. כזה הוא "אל תשאלי אם אני אוהב". דויד...

שי המבר – הכל וכלום בבת אחת

יש יוצרים שיודעים לספר סיפור. יש יוצרים שיודעים לחשוף רגש. שי המבר מצליחה שוב לעשות את שניהם...

"ציפורים כולם" מגיעה לבית ליסין: יצירת המופת של ווג'די מועוואד עולה בישראל

יש מחזות שמצליחים לחצות שפות, גבולות ותרבויות מבלי לאבד מעוצמתם. "ציפורים כולם" מאת ווג'די מועוואד הוא אחד...

הערה 1

  1. אלבום נהדר. קצת חבל שחלק מתיקוני הזיופים מאד בולטים, אפשר היה להשאיר את השירה המקורית, כולם יודעים שיובל לא תמיד מדייק בשירה וזה חלק מהקסם. נשמע קצת מלאכותי ככה. אבל עדיין ובלי קשר אלבום כיפי

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

פסטיבל חדש נולד בירושלים: תצריף מחבר בין מוזיקה, תרבות וסיפורים

יש פסטיבלים שמסתפקים בלוח הופעות נוצץ. יש כאלה שמנסים לספר סיפור. תצריף שייך לסוג השני. כבר במהדורתו...

יחידת התרבות "דבק" יוצאת לדרך חדשה

היחידה העירונית דבק פותחת פרק חדש בפעילותה. אחרי כארבע שנות עשייה בתל אביב יפו, היא יוצאת לראשונה...

פסטיבל יפוג'אז 2026 מצדיע לביטלס

ש מעט להקות שהשפיעו על הג'אז כפי שהשפיעו הביטלס. עשרות מוזיקאים אימצו במשך השנים את שיריהם. הם...

סדרת JAZZ+ מכריזה על עונה חדשה עם הופעות נוספת בהיכל התרבות תל אביב

ג'אז פוגש את הפסקול הישראלי סדרת JAZZ+ ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת היוזמות המסקרנות בזירת המוזיקה המקומית. מאז הקמתה,...

חגיגות המאה של בת ים: שלום חנוך, ברי סחרוף, נועה קירל וישי ריבו על הבמות

מאה שנים הן סיבה טובה למסיבה. בת ים בוחרת לציין את שנת המאה על הבמות. במשך חודשי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא