יום רביעי, ספטמבר 2, 2026

אלפא אנדרסון מלכת הרחבות הלכה לעולמה

אנדרסון שהייתה חברה בהרכב הדיסקו המצליח של שנות השבעים – Chick הלכה אמש לעולמה בגיל 78, סיבת המוות לא פורסמה.

אנדרסון הייתה הסולנית במירב להיטי ההרכב, ביניהם השיר שהפך לסמל הריקוד הסמי אירוטי Le Freack.

המוזיקאי והמפיק נייל רודג'רס, שהקים את הלהקה יחד עם ברנרד אדוארדס, ספד לה בחשבון האינסטגרם שלו – "תודה לך על הכול, נוחי על משכבך בשלום. את תהיי אהובה לנצח".

בין להיטי ההרכב מצויים שירים שהפכו להמנוני רחבות הריקודים באותה עת והם מככבים עד היום, חלקם אף מהווים כר נרחב לסימפולים למהלכים המוזיקליים המיתולוגיים.

אנדרסון נולדה באוגוסטה, ג'ורג'יה, בשנת  1946 עם נטייה מוזיקלית מגיל צעיר מאוד כבר בגיל שלוש היא הלחינה את השיר הראשון שלה. לאחר לימודיה היא התחילה לשיר בסרטי קולנוע וכזמרת ליווי בהרכבים שונים.

בשנת  הצטרפה אלפא אנדרסון כזמרת ליווי ללהקה החדשה שהקימו נייל רוג'רס וברנרד אדוארדס – Chic, וקולות שירה הרקע שלה הוקלטו בלהיטים הראשונים  "Dance, Dance Dance" ו- "Everybody Dance".

אנדרסון הפכה לזמרת הראשית עם עזיבתן של נורמה ג'ין רייט ולוסי מרטין, היא מובילה את להיט הענק של ההרכב – "Le Freak" וכל השאר ביניהם – "Good Times", "My Forbidden Lover", "I Want Your Love" ועוד..

בשיא תהילתו של ההרכב הרבתה אנדרסון להופיע בתוכניות טלוויזיה כגון  Soul Train, The Midnight Special, ו-Top of the Pops. היא גם עבדה על הסשנים בהפקת שיק של "We Are Family" של האחיות סלדג' ולהיטים נוספים.

עם פירו ההרכב המקורי בשנת 1983 יצאה אנדרסון לסבב הופעות ברחבי העולם. בהמשך היא עבדה כווקאליסטים בהקלטות אלבומיהם של מוזיקאים רבים ביניהם בריאן אדמס, גרגורי הינס, מיק ג'אגר, טדי פנדרגראס, ג'ניפר הולידיי, בילי סקוויר, שיינה איסטון, ג'ודי וואטלי, בריאן פרי וג'ונתן באטלר.

בשנות התשעים פרשה אנדרסון מעולם המופעים ולאחר השלמת לימודיה האקדמאים היא  היא הפכה למנהלת בבית ספר תיכון בברוקלין, ניו יורק.

במאה הנוכחית חזרה אנדרסון לעולם המוזיקה, הקליטה והשיקה אלבומים ואף הקימה לפני עשור הרכב עם כמה מיוצאי הלהקה המיתולוגית ויצאה לסבב הופעות ברחבי העולם. בהמשך שבה לשתף פעולה עם נייל רוג'רס כשהם מחזירים את הלהיטים המיתולוגיים לקדמת הבמה ורחבות הריקודים.

 

 

הכי חדשים

נועה קירל כבר לא רוצה עוד "לאב סונג"

במשך יותר מעשור צמחה נועה קירל מול קהל צעיר, שחלקו התבגר יחד איתה. ילדות ונערות הפכו אותה...

מפה לאוזן, מלוס אנג'לס לישראל

יש שירים שנכתבו לזמנם ונשארו בתוכו. אחרים ממשיכים להתגלגל בין תקופות, מלחמות, משפחות ויבשות. חמש קלאסיקות כאלה...

פותחים במה: סיפורים ישראליים חדשים עולים על הבמה

חול המועד סוכות מספק השנה סיבה טובה לצאת מהסוכה ולהיכנס לאולם. פסטיבל "פותחים במה" ע"ש ג'ני ברנדס...

אגדות המזרח נפגשות על במה אחת

כמה מהקולות המזוהים ביותר עם המוזיקה הים־תיכונית יתכנסו לערב משותף וחד־פעמי. המופע "אגדות המזרח" יגיע לאמפי פארק...

היה לנו עולם, ולכל אחד נשאר סיפור אחר

המחזה "היה לנו עולם" של תיאטרון חיפה הגיע אמש לבית ציוני אמריקה. אפשר לכנות את הערב מעין...

ארבעים שנה על המים: פסטיבל ג'אז בים האדום חוזר לאילת

יש פסטיבלים שמתקיימים בעיר מסוימת, ויש כאלה שהופכים לחלק מהצליל שלה. פסטיבל ג'אז בים האדום שייך ללא...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא