שבת, יוני 20, 2026

זוהר ארגוב – אלינור

זוהר (עורקבי) ארגוב, אשר ציון יום הולדתו חל היום, נולד בתאריך 16/7/1955 , גדל בשיכון המזרח בראשון לציון למשפחה קשת יום וכבר בגיל 13 יצא לעבוד על מנת לפרנס את משפחתו. בהיותו בן 15 הכיר את אשתו, התחתן והביא ילד לעולם (גילי ארגוב). למחייתו עבד כצבע ביחד עם שימי (טוויל) תבורי. בשנת 1977 הוציא תקליטון ראשון והחליט לשנות את שם משפחתו לארגוב כדי שהממסד "יקבל" אותו. דרך אגב השם ארגוב נבחר בגלל סשה ארגוב. התקליטון לא זכה להתייחסות מהממסד. בשנת 1978 הורשע ארגוב באונס ונכנס למאסר.

עם שחרורו מהכלא, החל ארגוב לעסוק במוסיקה והיה הנהג של להקת צלילי העוד. הגיטריסט יהודה קיסר שהבחין בכישרונו נתן לו מדי פעם לעלות לבמה ולשיר את השירים "ברצלונה" ו- "עת דודים כלה". קיסר החליט להפנות את זוהר ארגוב למשפחת ראובני ששלטה ללא עוררין במוסיקה הים תיכונית בישראל וגם להפיק לו אלבום ביחד איתם.

האלבום , "אלינור" הכולל את שיר הנושא שמילותיו נכתבו בידי ג'קי מקייטן על פי לחן יווני שכתב כריסטוס ניקולופולוס לזמר סטליוס קזנג'ידיס בשם – איפָּרחוֹ" (אני קיים) אותו ביצע בארץ לראשונה סטלוס, הפך להיות הצלחה מטורפת בישראל וזוהר ארגוב הפך במהרה לאחד הזמרים המבוקשים במדינה. בשנת 1982 הצליחו אשר ומאיר ראובני להכניס את זוהר לפסטיבל הזמר עם השיר: הפרח בגני שזכה במקום הראשון והפך להיות המנון מדינה. את השיר אלינור בצעו בגרסאות שונות רבים מהזמרים והמוזיקאים, ביניהם ערן צור, רותם בר אור, קובי פרחי, דודו טסה ועוד רבים.

המוות הלבן

ארגוב הוזמן לסיבוב הופעות בארצות הברית בסוף 1982 ושם לראשונה נחשף לסם: קראק. כאן למעשה החלה ההידרדרות של ארגוב אל תוך הסמים.

זוהר ארגוב, המשיך להוציא אלבומים ולהיטי ענק ומהר מאוד הפך להיות הזמר הים תיכוני המוביל במדינה תוך כדי הידרדרותו לסמים וניסיונות כושלים לנקות אותו מהסמים.

לאחר מעצרים רבים, ניסיונות כושלים לגמילה ותלונות על גניבות ואונס, ב6/11/1987 , נמצא זוהר תלוי בתא מעצר לאחר שהחליט להתאבד.

זוהר ארגוב זכה לכינוי: המלך! עד עצם היום הזה ולעולם הוא ייחשב פורץ הדרך למוסיקה הים תיכונית וקולו המיוחד תמיד ייחשב לאחד מהקולות הבולטים ביותר במדינת ישראל. שיריו, אלבומיו תמיד מנוגנים מעל גלי האתר ובמדיות השונות ואמנים רבים מחשיבים אותו למנטור המוסיקלי שלהם.

האחים ראובני, כיום ראובני מוסיקה, ידעו להכיר בכישרונו ולהוציא ממנו את המיטב ולזכות אותנו באלבומי על בלתי נשכחים. שמונה אלבומים ומארזים רבים ומיוחדים יצאו לזוהר ארגוב דרך ראובני מוסיקה עם להיטי-על רבים ומיוחדים שייזכרו לדורי דורות.

המחוות

לאחר מותו נחשב ארגוב כאחד הכוכבים שהלכו בטרם זמנם ושיריו הפכו ללהיטי ענק לא פחות מפופולריותם בימי חייו. זמרים רבים "מתחלקים עם גרונם" על שיריו בתחילת דרכם וישנן לא מעט גרסאות מחווה לשיריו ואלבומיו כך השיקו בשנת 2015 חברי הפרויקט של רביבו אלבום המוקדש למחרוזות שירים של זוהר ארגוב, וכך גם אייל גולן השיק אלבום "נכון לתמיד" על משקל השיר "נכון להיום" של זוהר, בו נעשתה הפקה מוזיקלית למיטב שיריו של זוהר ארגוב בביצועו של אייל גולן תוך כדי שילוב הקלטות קולו של ארגוב על מנת ליצור לראשונה דואטים בין החי והמת, הרבה לפני שמישהו חשב על יכולות האינטלגנציה המלאכותית או כפי שהיא קרויה כיום – AI . האמת שלא רק תואמים למקור אלא גם סגנונות נוספים היו קרקע פוריה לפרגן לשיריו ל ארגוב וכבר בימי הזוהר של מוזיקת הטראנס בארץ בשנות התשעים יצא לאור אלבום – Argov on Trance…

אך לא רק הקלטות חדשות ומחודשות, גם מופעי מחווה לזכרו של זוהר ארגוב התקיימו במהלך השנים, נזכיר כאן כמה מההפקות הגדולות, מופע ההצדעה הכי גדול שנעשה לזכרו היה בשנת 2015 בלייב פארק בראשלצ, שיריו גם הגיעו למשכן האופרה הישראלית כאשר שרית חדד קיימה מופע עם שיריו במשכן יחד עם תזמורת מזרח מערב בניצוחו של מאסטרו תום כהן. אזכיר כאן את סרט הקולנוע "זהר" שזכה בשני פרסי אופיר בכיכובו של השחקן שאול מזרחי. בשנהה אחרונה עלה מעל בימת התיאטרון המחזה "הפרח בגני" בהפקת התיאטרון העברי ובכיכובו של הזמר בר צברי העוסק אף הוא בסיפור חייו של זוהר ארגוב.

הכי חדשים

ליהי טולדנו בגילה וננסי: חמישה שירים, ערב אחד והרבה נשמה

, וש קליפים שנועדו לקדם שיר, יש הופעות שנועדו למכור כרטיסים, ויש יצירות שמבקשות לספר סיפור רחב...

קיץ של תנועה: מופעי המחול העצמאיים ממלאים את יולי ואוגוסט

חודשי יולי ואוגוסט מביאים עמם שורה של יצירות מחול ופרפורמנס חדשות ומסקרנות. חלקן חוזרות לבמה לאחר הצלחה...

אביב גפן מפוצץ את הפארק והקהל בעננים | נשף רוק 14

הדרך אל הנשף נשף רוק 14 היה מהמם. שילובים נדירים עם אורחים אהובים שזכינו לחוות עימם זריקה נוסטלגית...

תזמורת המהפכה שרה בצוותא

כשהזיכרון הופך לחומר חי יש מופעים שמסתיימים במחיאות כפיים חמות. יש מופעים שמשאירים אחריהם חיוך. ויש ערבים נדירים...

האוזן השלישית פותחת בית חדש, האוזן נשארת במקומה

יש מקומות שמוכרים מוזיקה. יש מקומות שיוצרים תרבות. האוזן השלישית שייכת לסוג השני. במשך עשרות שנים היא ליוותה...

שלמה והאנדלוסים: פטריק סבג פותח דלת חדשה לשיריו של שלמה ארצי

פטריק סבג אוהב לקחת סיכונים. צריך לא מעט אומץ כדי להיכנס אל תוך הקטלוג של שלמה ארצי....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא