יום ראשון, אפריל 5, 2026

הלהקה – המחזמר

צהריי שישי ובבית החייל בתל אביב התכונה רבה, עוד מעט יעלה המסך מעל הפקה המחזמר "הלהקה" של התיאטרון הארצי מיסודו של סמי לוי. המחזמר נכתב השראת סרטם המיתולוגי של אבי נשר ושרון הראל שיצא לאור לפני 44 שנים בכיכובם דאז של גידי גוב, ששי קשת, טוביה צפיר, גלי עטרי, אלי גורנשטיין, מאיר פיינגשטיין ועוד.

כעת לקח סמי לוי, מייסד התיאטרון הארצי ומי שעמד בזמנו בתפקיד מפקד הלהקות הצבאיות את האתגר והטיל על אורן יעקובי לכתוב את התסריט ההוא לכדי מחזמר בימתי, קרא לבמאי המיתולוגי צדי צרפתי להכתיב את מהלך המחזמר יחד עם הכוריאוגרפית מיכל שי.

הלהקה, מחזמר. צילום יובל אראל
הלהקה, מחזמר. צילום יובל אראל

במחזמר החדש שהיה די נאמן לסיפור העלילה המקורי כולל כל אותן מניירות קטנות שרק התחדדו להן לוהקו חבורה צעירה ומאוד מבטיחה (לחלקן יש קבלות מכאן ועד שם למרות גילם הצעיר…) הזמרות ענבל ביבי ושי המבר, השחקנית נופר סלמאן, הזמר ים רפאלי ולצידם תום גרמיאני, לירון ויגדור, מיה צפיר (כן הנכדה של טוביה הבת של מיכל ויואב…) ירדן מרחבי, ליעם פינטו, אילי עלמני, אופיר מרטין, נוי עזריה, דניאל חסין, תומר סנה, דניאל אביטל ולקינוח בתפקיד מפקד הלהקה (התפקיד שביצע בזמנו טוביה צפיר) לא פחות מאשר השחקן דב נבון, הפעם בתפקיד הרחוק 180 מעלות מדמות הנייבך וטרחן שהוא מגלם בשנים אחרונות.

הלהקה, מחזמר. צילום יובל אראל
הלהקה, מחזמר. צילום יובל אראל

במשך שעתיים וארבע דקות (בול על השעון) וללא הפסקה, עלילת המחזמר רצה מעל הבמה בשילוב השירים, הריקודים וההעמדות המצויינות שיצרו צדי ומיכל. היה זה בלתי נמנע לעשות השוואה בלייב לגרסה הקולנועית, אולם אין ספק שגרסת התיאטרון מעל הבמה במציאות הייתה לא פחות מוצלחת אם לא יותר.

ביקורת? בא נעשה את זה הכי קצר  – אל תלכו למחזמר, תרוצו, זה פשוט המרענן הרשמי של הקיץ, להיט!! כאן כרטיסים

לחצו לצפייה בגלריית התמונות המלאה

רגעים עם צלילים וריקודים

הכי חדשים

בין בחירה להחמצה

ישנם ימים שאני ממש מתלבט בין הופעות. לא אחת, לא שתיים, לפעמים אפילו יותר. הרגע הזה שבו...

בין זיכרון לעיר – שני קולות בג’אז המקומי

ג’אז כרגע של נשימה ישנם רגעים שבהם מוזיקת ג’אז מצליחה לעצור את הזמן. לא במובן הדרמטי, אלא דווקא...

צרויה להב הלכה לעולמה

מי שכתבה את הפסקול של הרגש הישראלי ידעה תמיד להישאר מאחורי השירים צרויה להב, מהקולות הייחודיים והעמוקים בזמר...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

נדב אזולאי- דינוזאור צעצוע

נדב אזולאי לא מגיע לאלבום הזה כדי להכריז הכרזות. הוא גם לא מחפש רגע שיא שיגדיר אותו....

מועדון צוותא חוזר עם סדרת מופעים אינטימיים

אינטימי בצוותא - תרבות בימים של מציאות מתוחה אחרי תקופה ארוכה של דממה כפויה, תיאטרון צוותא חוזר לפעילות...

2 הערות

  1. אתה בטוח במה שכתבת ?
    אל תלכו …. הייתי מסתפקת בזה .
    צפיתי אתמול בערב ובמילה אחת
    אכזבה
    ועוד מילה אחת
    גרוע !

  2. לא יודע באיזו הצגה היית… היינו אתמול. הסרט ב3 דרגות מעל ההצגה. הרגו לי את הסרט. מה זה הליהוק הזה? יפצ’וק – כל הקטע שהיא שמנמונת, ולכן הבמאי כל הזמן “ירד” עליה… לקחו לי שחקנית רזונת, והשאירו את הירידות מהסרט… מה הפואנטה??? איבד כל טעם.
    הסאונדמן/חשמלאי, כונה בסרט “אנטנה”, כי הוא היה רזה וגבוהה (גורשנטיין), לקחו במחזה בחור בריא גוף, לא גבוה במיוחד ועדיין קראו לו “אנטנה”??? למה??? ויש עוד… פשוט אכזבה

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

פסח בלי פסטיבלים – התרבות הישראלית נדחית לקיץ

חופשת חג הפסח בדרך כלל מביאה איתה פסטיבלים והופעות בכל הארץ. השנה התמונה אחרת לגמרי. אירועים שתוכננו...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא