יום ראשון, מאי 10, 2026

הלל סלובק והרד הוט צ’ילי פפרז – בין גאונות להתרסקות

סרט חדש בנטפליקס חוזר להתחלה ומאיר את דמותו של הגיטריסט שהצית את הלהקה ונעלם רגע לפני הפריצה

יש סרטים שמספרים סיפור. יש סרטים שמרגישים כמו זיכרון חי. הסרט החדש על הלל סלובק שייך לסוג השני. הוא עלה ב 20 במרץ 2026 והגיע ישירות לנטפליקס. הבחירה הזו כבר רומזת על האופי. אישי. קרוב. כזה שלא מנסה להרשים אלא להרגיש.

כבר מהרגע הראשון ברור שזה לא עוד דוקו מוזיקלי מסודר. אין כאן ריצה להצלחות. אין מצעד להיטים. הסרט בוחר לעצור. להישאר בשנים הראשונות. התקופה המלוכלכת. הימים שבהם הכול עוד פתוח.

הילל סלובק, צילומסך
הילל סלובק, צילומסך

ילד מחיפה שהפך לצליל

הלל סלובק נולד בשנת 1962 בחיפה. משפחתו עוזבת לארצות הברית כשהוא עדיין ילד. בלוס אנג’לס הוא גדל בתוך סצנה רועשת ולא יציבה. שם הוא מתחיל לעצב את עצמו.

בתיכון פיירפקס הוא פוגש את אנתוני קידיס, את מייקל פיטר "פלי" בלזרי ואת ג’ק איירונס. החיבור ביניהם לא מתחיל ממוזיקה. הוא מתחיל מחברות. מהצורך להיות יחד. מהמקום שבו זהות נוצרת דרך אחרים.

פלי מגדיר את זה בפשטות – “בלי הלל לא הייתי מנגן בכלל. הוא לימד אותי הכול” וכאן נולדת ההבנה החשובה, הלל לא הצטרף ללהקה. הלהקה נבנתה סביבו.

פסיפס של זיכרונות

הסרט לא מספר סיפור בצורה מסודרת. הוא מרכיב אותו. הוא נשען על ראיונות עם אנתוני קידיס ועם מייקל פיטר "פלי" בלזרי. הם מובילים את הקול. הם מחברים את הקצוות. לצידם מגיעים תצלומים ישנים. קטעי וידאו נדירים. רגעים שנשמרו במקרה.

אין כאן קריין שמסביר. יש אנשים שמנסים להיזכר. אנתוני קידיס אומר – “היינו ילדים. לא חשבנו על מחר. רק על הרגע הבא” וזה בדיוק מה שהסרט עושה. נשאר ברגע.

הצליל שנולד בלי חוקים

הנגינה של הלל סלובק שוברת גבולות. היא לא מחפשת סדר. היא מחברת פאנק עם פאנק. גרוב עם רעש. קצב עם חופש. הוא לא ניגן כדי להרשים. הוא ניגן כדי להרגיש. אותו חיבור בין עולמות הופך עם הזמן לשפה שלמה. סאונד חדש שלא נכנס להגדרה אחת. כזה שמשפיע הרבה מעבר ללהקה עצמה.

טעימה

אחד הרגעים שמזקקים את התקופה הזו מגיע דרך השיר “Fight Like a Brave” משנת 1987. זה לא עוד שיר בקטלוג. זה מסמך. אנתוני קידיס כותב מתוך מאבק אישי בהתמכרות, והלהקה כולה נשמעת כמו גוף אחד שנלחם לשרוד. בתוך זה, הגיטרה של הלל סלובק לא מובילה מלודיה אלא דוחפת אנרגיה. היא חדה, לא מלוטשת, מלאה חיים. בדיוק כמו הרגע שבו היא נוצרה. זה שיר שמסמן שיא יצירתי רגע לפני השבר. רגע לפני שהכול משתנה.

חיים על הקצה

אבל לצד היצירה נכנס גם הצד השני. הסמים לא נמצאים בשוליים. הם חלק מהחיים. הלל מנסה להיגמל. נופל. קם. ושוב חוזר לאותו מקום. הסביבה לא עוזרת. הלחץ לא מרפה. והגבולות הולכים ונעלמים.

פלי אומר באחד הרגעים הכנים – “ראינו מה קורה. אבל היינו בתוך זה בעצמנו”המשפט הזה נשאר תלוי באוויר.

הרגע שבו הכול נגמר מוקדם מדי

ביוני 1988 הלל סלובק נמצא מת בדירתו בלוס אנג’לס. הוא בן 26 בלבד. מנת יתר של הרואין חותכת את הסיפור באיבחה. אין כאן דרמה קולנועית. יש שקט. יש חלל. ג’ק איירונס עוזב. הלהקה כמעט מתפרקת. אנתוני קידיס ופלי נשארים. לא מתוך כוח. מתוך צורך להמשיך. בהמשך מצטרף ג’ון פרושיאנטה. פרק חדש נפתח. אבל משהו מהמקור נשאר מאחור.

לא רק עבר אלא נוכחות

זה לא סרט על מה שהיה. זה סרט על מה שנשאר. הלל סלובק לא מוצג רק כדמות טראגית. הוא מוצג כמקור. ככוח שממשיך לפעול בתוך הצליל של הלהקה.

אנתוני קידיס מסכם – “הוא עדיין שם בכל מה שאנחנו עושים” וזה אולי הדבר הכי חזק בסרט. הוא לא סוגר סיפור. הוא משאיר אותו פתוח.

ההופעה בישראל והמעגל שנפתח מחדש

בשנת 2012 הלהקה מגיעה לפארק הירקון בתל אביב. עשרות אלפים עומדים מול הבמה. זה רגע שיש בו יותר ממוזיקה. גיטריסט שנולד בחיפה. להקה שהמשיכה בלעדיו. וקהל מקומי שסוגר מעגל. גם אם הסרט לא מתעכב על זה, הסיפור נמצא שם.

הבהרה

למרות הנוכחות של חברי הלהקה דרך ראיונות, חשוב לציין שהם הבהירו שאין להם קשר ישיר להפקת הסרט או ליצירתו. ההשתתפות שלהם מבוססת על חומרים וראיונות שניתנו בזמנים שונים.

הכי חדשים

שיר של אחרי מלחמה – פסטיבל ירושלים מזרח ומערב חוזר לבריכת הסולטן

שלושה לילות של מוזיקה, תקווה ושיתופי פעולה נדירים בירושלים ברקע ההסכם לסיום המלחמה, אנשי תזמורת ירושלים מזרח ומערב...

אריק סיני – כל השירים היפים באמת

אריק סיני חוזר אל כל השירים היפים באמת יש רגעים כאלה בקריירות של אמנים ותיקים. רגעים שבהם הם...

כשנעמי שמר שבה הביתה – הקאמרי הפך למקהלה ישראלית גדולה

נעמי שמר חזרה אל מרכז הלב בקאמרי תיאטרון הקאמרי הקדיש סוף שבוע לשיריה של נעמי שמר. האירוע כלל...

קרולינה ואורי כנרות – תפילה

קרולינה ו-אורי בראונר כנרות חוזרים לשתף פעולה בשיר החדש ״תפילה״. אחרי ״אביר החופש לבת גלים״, השניים בוחרים...

עידן עמדי נגד הפייק: "אל תכניסו לנו מילים לפה"

הזמר והיוצר עידן עמדי נאלץ לפתוח את השבוע בהכחשה חריפה, לאחר שבעמוד פייסבוק חדש בשם "ישראל שלנו"...

דודי בר דוד – ערסים לא מתים

דודי בר דוד חוזר עם אלבום שמרגיש כמו חשבון נפש פתוח. "ערסים לא מתים" לא מנסה לייפות...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא