יום ראשון, אפריל 19, 2026

נשים מוזרות בדרך לישראל

בתאריך 28 בינואר 2022 תקיים להקת המחווה הנשית היחידה בעולם ל – Deep Purple מופע בתיאטרון גבעתיים. לכבוד הגעתן קיימתי עימן ראיון, מרתק, לא פחות מסקרן מה יהיה במופע עצמו.

יובל: איך עלה הרעיון להקים להקה שתבצע את היצירות של דיפ פרפל?

תשובה: הגיטריסטית שלנו – אליאנה, חשבה שיצירת להקה חדשה לגמרי ועסקים מוזיקליים זה מה שהיא צריכה כדי להרחיב את הקריירה שלה באירופה – כמו גם לעזור לה לצמוח כמוזיקאית וכמנהלת. באופן דומה, לפני שהפכה לגיטריסטית של אליס קופר, ניטה שטראוס הייתה הגיטריסטית של להקת מחווה נשית של איירון מיידן. עכשיו היא גיטריסטית מוערכת מאוד והיא נגנית הופעות נפלאה. גם ניטה עושה עבודה נפלאה עם המוזיקה שלה. אז אולי יום אחד, כל החברות ב- Strange Kind of Woman תוכלנה לעבוד גם עם אמן מפורסם. גם אם לפעמים השמעת מוזיקה מקורית היא הדבר הטוב ביותר לעשות.

יובל: מתי הקמתן את הלהקה?

תשובה: זה היה לפני שלוש שנים. עשינו חזרות ביחד לראשונה ביולי 2018. ובאוגוסט של אותה שנה פורסם הקליפ הראשון שלנו בפייסבוק, והוא הפך ויראלי. הופעת הבכורה החיה שלנו הייתה בינואר 2019 באיטליה.

יובל: איך נוצר המפגש עם המתופף איאן פייס ומה תפקידו בעיצוב המוזיקלי שלכן?

תשובה: בתאריך 2 במרץ 2019, הייתה לנו הזדמנות לנגן בהופעה עם איאן פייס – המתופף של Deep Purple. זה היה הקונצרט השלישי שלנו ביחד, אז התרגשנו מאוד; אבל גם, קצת מודאגות. למרבה המזל איאן פייס היה, כמו תמיד, ג'נטלמן והוא גרם לכולן להרגיש בנוח.

המופע התקיים באוסטריה, עם קהל סולד-אאוט של 500 איש, וכמעט שעתיים של מוזיקה. צלמים רבים תפסו את הרגעים הטובים ביותר במהלך הלילה. מהמפגש והברכות עם הציבור ועד לארוחת הערב עם איאן; מהסאונדצ'ק ועד לזמן שאחרי ההופעה שבילינו מאחורי הקלעים; זה היה ערב בלתי נשכח, ואנחנו מקוות מאוד לנגן עם חברי Deep Purple אחרים בקרוב.

איאן פייס הזכיר לנו כמה זה קשה בעסקי המוזיקה, אבל גם את החשיבות של האנרגיה והתשוקה שאת מכניסה בהופעה שלך. אם לא יצאתם מיוזעים מהופעה, אז לא ניגנתם מספיק טוב!

יובל: נפגשתם כלהקה עם חברים נוספים בלהקת Deep Purple?

תשובה: לא, לצערנו עדיין לא.

יובל: עיקר הרפרטואר של הלהקה לקוח מהאלבומים Mark 2 ו-Mark 3, השנים הקלאסיות של Deep Purple, שנות השבעים. מלבד השיר Hush מהאלבום הראשון, האם שקלתן לבצע עוד יצירות מהעידן האלטרנטיבי המוקדם של Deep Purple? וגם, מה עם האלבומים האחרונים של Deep Purple, שנות התשעים והמאה הנוכחית, האם תוסיפו שירים מהם לרפרטואר שלכן?

תשובה: כן, היינו רוצים לנגן ולבצע הרבה שירים מהתקופה המוקדמת, כמו "Listen, Learn, Read On", אבל גם לנגן כמה שירים עדכניים יותר שאהבנו, כמו "Time for Bedlam". עם זאת, כולנו מתגוררות וחיות בערים שונות, ואנחנו מוצאות את עצמנו ביחד לחזרות רק פעם בשנה במילאנו. ההופעה שלנו עובדת טוב מאוד עכשיו, הקהל מבקש מאיתנו לנגן בדיוק את השירים שאנחנו מנגנות, אז כולם מרוצים. אנחנו חושבות שבעתיד הקרוב נוסיף גם את “Maybe I'm a Leo”, “Lady Double Dealer”, “Rat But Blue” " או “When A Blind Man Cries”.

יובל: האם הייתן רואות את הלהקה מופיעה כמופע פתיחה לדבר האמיתי, ל – Deep Purple?

תשובה: כן, אבל לא בביצוע השירים שלהם!

יובל: רובכן עוסקות במוזיקה כמקצוע ולכן יש גם פעילות בהרכבים ולהקות אחרות, איך זה מסתדר עם הרכב המחווה וסיבוב ההופעות שעומד להתחיל ב-2022?

תשובה: כן, כולנו מוזיקאיות מקצועיות, ויש לנו קריירה משלנו. אין לנו סיבוב הופעות ממשי לשנת 2022, אבל כמו שתמיד בחרנו לעשות, אנחנו מנגנות מידי סוף שבוע אחד בכל חודש, שניים לכל היותר – כדי שכל אחת תוכל לארגן את עצמה עם סיורים אישיים משלה. אם מישהי מהחברות חסרה, יש לנו מחליפות ראויות.

יובל: בשנתיים האחרונות, כל העולם חווה את מגיפת קוביד 19, איך תעברו, כצוות, את התקופה? סבלתן ממרחק חברתי או שהצלחתן להיפגש, להתאמן ולשחק?

תשובה: אנחנו גרות בערים רחוקות מאוד אחת מהשנייה. איטליה סבלה הרבה מהגבלות הקוביד, אז לא יכולנו להיפגש ולנגן. עם זאת, עשינו כמה שיחות וידאו וכל אחת מאיתנו המשיכה לתרגל את חלקה בנגינה בבית. בקיץ 2020 הייתה לנו הזדמנות לעשות קונצרט אחד, בלייפציג. זה היה מאוד מוזר, אבל לפחות היה לנו משב רוח רענן בגרמניה; אחת המדינות האהובות עלינו.

יובל: מה מצופה מהקהל הישראלי במופע?

תשובה: אנו מצפות להשתתפות מרובה והרבה חיבה. נרצה שהקהל ייקח איתו את אלבומי המוזיקה המקוריים שלנו הביתה וימשיך לעקוב גם אחר קריירות הסולו שלנו.

יובל: זה הביקור הראשון שלך בישראל. מה חשבתן על כך?

תשובה: אין לנו מושג מה נמצא בישראל. אנחנו מאוד סקרניות; נכבד את התרבות הנהדרת שלכם וננסה לכבד את כל חוקי הקוביד שנכפו. הדבר החשוב הוא להביא לכם מופע רוקנ'רול טוב שכולו אנרגיה ואמנות.

יובל: חשבתן לעשות סיור בחלק מהאתרים שאתן מתארחות בהם? מקומות קדושים? ירושלים? חיי לילה מודרניים בתל אביב? סצנת המוזיקה המקומית…

תשובה: למרבה הצער, לא יהיה לנו זמן לבקר בארץ, אבל אנחנו מקוות לחזור שוב בקרוב. אולי בשנת 2023 נוכל למצוא זמן להיות גם תיירות.

יובל: מה דעתכן על מפגשי "מיט אנד גריט" עם מעריצי DP?

תשובה: אנחנו בהחלט נעשה את זה, תוך שמירה על מרחקי הבטיחות וכל הכללים. אנחנו באות בכוונה להכיר אותכם ולהביא לכם קצת מהאנרגיה הבריאה שלנו!

כרטיסים למופע ניתן לרכוש כאן. נכון לעכשיו המופע כפוף לתנאי התו הירוק.

 

 

הכי חדשים

כשהסתיו נכנס לבמה – הרגע שבו השיר של שי-לי עטרי סירב להישאר רק שיר

זה קרה שם, סוף שנת 2015, על הבמה הקטנה של זאפה ברמת החייל, ערב השקה לאלבום בכורה....

דינה פלד תנהל את היכל התרבות בתל אביב

דינה פלד מונתה למנכ"לית היכל התרבות תל אביב-יפו ותיכנס לתפקידה בתקופה הקרובה. היא מגיעה לאחר עשור כמנכ"לית...

עברי לידר – מכתב מהעורף

השיר החדש "מכתב מהעורף" של עברי לידר מגיע בלי רעש מיותר ובלי הצהרות גדולות. כבר בשם יש...

גלגולו של שיר: משי קלינשטיין – הבלדה על חדווה ושלומיק

לרגל עליית המחזמר "מיקה שלי" מבית תיאטרון toMix, בכיכובה של משי קלינשטיין ובבימויו של צדי צרפתי, נחשף...

כשמיקי גבריאלוב מחזיר את הוויניל לחיים בלב תל אביב

בשבת בבוקר, כשהעיר עוד מתנהלת על הילוך נמוך, הסניף הראשי של האוזן השלישית כבר פועל בקצב אחר....

חוזרים לשגרה לכבוד יום העצמאות

כן, אני יודע שזה מתחיל להטריף ולשגע, השינויים כל כמה שעות אבל אלו העובדות - חוזרים לשגרה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא