יום שני, יוני 22, 2026

פטריק סבג מארח את אתי אנקרי – יום יום

המוזיקאי, היוצר והמפיק המוזיקלי פטריק סבג, מציין חצי יובל לפעילותו בתחום תעשיית המוזיקה. במהלך השנים יצר ושיתף פעולה עם שלל יוצרים מהארץ ומהעולם.

בימים אלו הוא עובד על פרוייקט מוזיקלי חדש –  ”תנועות וחלקים בזמן" הכולל שמונה שירים שכל אחד מתוכו הוא מסע אישי של פטריק ביחד עם חברים לדרך. חלקם נשענים על הקלטות ומקורות השראה ממקומות שהקליט בעולם ( הודו, בורמה, ספרד, תאילנד ועוד), וחלקם האחר על מקורות השראה וז'אנרים עתידיים שתמיד חלם לעשות.

קבלו הצצה לסיפורו של פטריק ופרויקט – ”תנועות וחלקים בזמן"

הסנונית הראשונה מתוך הפרויקט היה השיר –  "כתוב בכוכבים" בו אירח את אביב בכר. הבוקר יוצא לאור השיר השני במסגרתו משתף פטריק פעולה עם הזמרת אתי אנקרי – "יום יום" שאת מילותיו כתבו במשותף אתי אנקרי, רועי חסן ופטריק סבג אשר הלחין והפיק מוזיקלית.

כך פטריק על החיבור והיצירה החדשה – "בשנת 2010 נסעתי לבורמה (מיאנמר) כדי להקליט ולכתוב פסקול לסרט VOICE OVER THE BRIDGE, סרט תיעודי העוקב אחר סיפור חייהן של שתי זמרות ששרות יחד מגיל שלוש לאחר שנבחרו על ידי המנהיגים הרוחניים של הקהילה. במשך שלושה חודשים תיעדתי את השירה המיוחדת של הזמרות וחקרתי את הסגנון המיוחד של השירה הבורמזית. בשיר החדש ״יום יום״ בפרויקט שלי רציתי לנסות להפגיש את השירה האסיאתית עם שירה עברית בניסיון ליצור ערבוב שפות שינגן כשפה אחת. שפת המוזיקה והתדר האוניברסלי.
לקח לי זמן לפנות לאתי אנקרי בעניין הזה והיו ניסיונות עם זמרות אחרות וזה פשוט לא קרה. מהר מאוד הבנתי שיש רק זמרת אחת מבחינתי שיכולה לאחד את כל הנקודות. ההיכרות ארוכת השנים שלי עם אתי אנקרי התייצבה באלבום משירי יהודה הלוי שהפקתי לשירים וביצועים של אתי אנקרי. במשך כמה חודשים נסגרנו באולפן וחקרנו את כתביו של יהודה הלוי ויצרנו תכנים חדשים. האלבום והמופע זכו להצלחה אדירה ומכרו למעלה מ 80.000 עותקים מהאלבום. אני שמח ונרגש שוב לעבוד עם אתי."

 

הכי חדשים

הדג נחש חוגגים 30 שנה בקיסריה

שלושים שנה לאחר שהחלו את דרכם בירושלים, חברי הדג נחש מגיעים לציון דרך משמעותי במיוחד. הלהקה תחגוג...

טוהר קדוש – עומק נורא גדול

יש אלבומים שמבקשים להרשים. יש אלבומים שמבקשים לגעת. מיני האלבום החדש של טוהר קדוש שייך לסוג השני. "עומק...

פסטיבל מגדה 2026: שלושה ימים של מוזיקה, אמנות וקהילה

בין 3 ל־5 בספטמבר ישוב פסטיבל מגדה, מיסודו של פסטיבל יערות מנשה המיתולוגי, אל מרכז התרבות מגדה...

פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים חוזר: מחווה לחינוכית, הפקות מקור ומופעים חינמיים

פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים ישוב הקיץ בפעם ה־36 ויציע שלושה ימים של תרבות, יצירה ובידור לכל...

הצליל השמיני: אהוד בנאי מוביל מסע תת קרקעי חדש במערות הפעמון

מערות הפעמון בגן הלאומי בית גוברין מושכות מדי שנה אלפי מבקרים. החללים העצומים שנחצבו בסלע הקירטון יוצרים...

יובל רפאל ב־New Day: ערב של ניצחון, אהבה ועוצמה ברדינג 3

אחרי שייצגה את ישראל באירוויזיון 2025, סחפה את אירופה, זכתה במקום הראשון בהצבעת הקהל ובמקום השני הכללי,...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פסטיבל מגדה 2026: שלושה ימים של מוזיקה, אמנות וקהילה

בין 3 ל־5 בספטמבר ישוב פסטיבל מגדה, מיסודו של פסטיבל יערות מנשה המיתולוגי, אל מרכז התרבות מגדה...

אינדינגב 2026 חוזר למדבר עם חגיגות 20 שנה וליינאפ מסקרן

הפסטיבל האהוב חוזר למתכונת המלאה אינדינגב ישוב למצפה גבולות בין 15 ל 17 באוקטובר 2026. השנה יציין הפסטיבל...

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא