כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

חדשות הסצנה

וואלק, הריבאונד של שפיטה, פול טראנק עושים חפלה בקמפוס

"הריבאונד של שפיטה", במילים אלו הגדיר המוזיקאי גל ניסמן את אותם מתנגדים להופעה של שפיטה בקרב הסטודנטים במכללה האקדמית תל אביב יפו במהלך אירוע המציין את סיומו של סמסטר א' ותחילת סמסטר ב' בשנה האקדמית במסגרתו הופיע עם להקתו Full Trunk בפני כמה מאות סטודנטים שרבצו על המדשאות בקמפוס היפואי.

כזכור לפני כשבוע עם פרסום ההודעה מטעם אגודת הסטודנטים של המכללה על בחירתה של שפיטה להופיע בקמפוס נשמעו קולות מקרב הסטודנטים במכללה המתנגדים להופעתה של רותם שפי, המוכרת בטייטל הבימתי "שפיטה" ביום החגיגי בקמפוס בטענה כי הדמות היא בעצם חיקוי ציני וולגרי של ערביה וכי מדובר באקט גזעני ופוגעני.

 

 

מנגד נשמעו גם דעות המצדדות בהופעתה של הזמרת בקמפוס אולם מנכ"ל המכללה, בני אלון, החליט לבטל את המופע של שפיטה והודיע על כך לאגודת הסטודנטים שיידעה את הסטודנטים בפוסט בעמוד הפייסבוק שלה שגרר תגובות זועמות ובהמשך הוסר מהעמוד.

"שפיטה" המופיעה מזה מספר שנים במועדונים ופסטיבלים שונים ברחבי הארץ כשהיא מבצעת גרסאות אישיות שלה בעיבוד בסגנון תזמור ערבי החל מעיבוד לשיר "Karma Police" של רדיוהד שזכה ליותר משני מיליון צפיות נחשפה לקהל היותר רחב בעקבות השתתפותה והעפלתה לגמר תוכנית הריאליטי "הכוכב הבא" והותירה רושם רב אם כי שנוי במחלוקת בין הצופים הרבים.

כאן בבלוג עקבנו אחר פעילותה של רותם שפי בדמות הבימתית מזה מספר שנים, בין היתר כאשר הופיעה בפסטיבל בבית "מזרח מערב" בלב יפו וכן באירועים נוספים שחלקם אפילו הוכרז כסולד אאוט.

גם אנחנו התאכזבנו מההחלטה של הנהלת המכללה וועד הסטודנטים לקבל "רגליים קרות" ולבטל את הבאתה של הזמרת לקמפוס. אולם אהבנו את ההחלטה להביא במקומה את ההרכב "Full Trunk" שלפני זמן קצר הוציאו שיר חדש והפעם בשפה העברית "וואלק" כדי לחבר את המזרחיות המוזיקלית הטמונה במוזיקה שלהם להוויה המקומית.

ריבאונד של שפיטה, זו ההגדרה של גל ניסמן לצרות העין הסטודנטיאלית, הצהרה שלא גרעה כהוא זה מהפופולריות והאהדה שקיבלו חברי Full Trunk במהלך המופע מהמוני הסטודנטים, חבל שלא היה מופע משותף…

כך זה נראה בקמפוס, "וואלק", שיר חדש בשפה העברית, היום נכנס לפליי ליסט של גלי צה"ל, ברכות. צילום וידאו – אדוה אראל, סטודנטית.

 

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: