יום ראשון, ספטמבר 13, 2026

טלי מן – לא חוזרת חזרה – הופעת השקת האלבום

המוזיקאית היוצרת טלי מן משיקה אלבום חדש "לא חוזרת חזרה" במופע במועדון בסקולה בתל אביב בליל שישי, 15.02.2019. תומר וניקה גילת הגיעו למופע וחזרו עם החוויות, הרשמים, התמונות והקולות.

ובמקרה את טלי מן יצא לי לפגוש בעיקר בהופעות עם אג'נדה חברתית מאחוריהן, אם זה לצידו של דן תורן בפסטיבלי הסוודר החורפיים בבארבי ואם זה בערב המיוחד שטלי מן הפיקה – "הופכות את היוצרות" לתמיכה בנשים היוצאות מזנות (במפתיע זה גם היה הנושא של פסטיבל בסוודר שבא אחריו).

טלי מן מציינת קריירה מוזיקלית של כעשר שנים, כאשר ב-2015 יצא אלבום הבכורה שלה בהפקת יוסי מזרחי ובהשתתפותם של חברי הקולקטיב ומאיה בליזצמן, הסינגל "גוף בגוף" בלט מתוכו בין היתר בגלל הקליפ המסוגנן והצבעוני.

אלבומה השני של טלי מן "לא חוזרת חזרה" שיצא ממש לפני שבוע כבר לוקח את טלי למקומות חדשים, הסאונד הקולקטיבי האלקטרו תעשייתי שבלט באלבומה הקודם הוחלף בסינטי פופ טהור תחת המפיק האלקטרוני נעם ספרבר שהוא גם במקרה גיסה של טלי.

את ההופעה אמש פתחה קטרין לסקו המשלבת בצורה מפתיעה בין נבל לביטים אלקטרונים, אליהם מצטרפת קטרין בסגנון שירה מינימליסטי ומרחף, רבע שעה ומספר חלומות דיגיטליים ואנחנו כבר עם טלי מן.

אל טלי מן מצטרפים על הבמה שותפה לאלבום השני – נעם ספרבר על האבלטון ובצידה השני יונתן אלטר שבדרך כלל אנחנו רואים אותו משתולל על מערכות תופים גדולות כחלק מהקרקס האדום של שטובי, הערב אלטר על התופים האלקטרונים, מתואם לקו הסינטי אלקטרו של טלי מן מודל 2019

ההבדל מאוד ברור כבר בשיר הפתיחה "שריון", הסינגל השני מהאלבום –  שגם הוא כמו השיר "גוף בגוף" מלווה בקליפ מושקע ומלא בשמחת חיים, הפעם כשספרבר על ההפקה השיר מקבל הדגשות של ביטים ולופים סינתטיים קליטים עם המון מתיקות כיאה לז'אנר.

האלבום החדש של טלי מן כבר שם אותה עמוק יותר בסצנה האלקטרונית, הגיטרה עוד נשארה אבל מסביבה הוחלפו שאר כלי הנגינה במערכות אלקטרוניות כיאה לאומנים ישראלים רבים בתעשייה שבה האבלטון עומד במרכזה, אומנים כמו נגה ארז, ג'ני פנקין, גארדן סיטי, עדי אולמנסקי ורבים אחרים. אך עדיין המוזיקה של טלי נשמעת קצת אחרת מהסצנה, יותר מוארת, פחות אפלולית.

הסיבה נעוצה כנראה במקורות המוזיקליים של טלי מן, אם מרבית האומנים מבססים את הכתיבה המוזיקלית שלהם על המבנה האלקטרוני, אצל טלי הכתיבה מתחילה קודם כל מהגיטרה וממבנה ההלחנה המסורתי, אליהם יצק בחוכמה ספרבר את העיבוד האלקטרוני והתוצאה היא הבין כלאיים החדש, שיר פופ טהור עם לופים קופצניים וקליטים.

התוצאה מורגשת לאורך כל ההופעה, אם זה בשירים ותיקים יותר שקיבלו עור חדש ואם זה בגירסת הכיסוי לנוער שוליים "אמסטרדם" שהותאם בדיוק לסגנון החדש של טלי מן (בל נשכח את הלבוש הזהב הסינתטי התואם של שלושתם).

יאמר לזכותה של טלי שהיא בנתה את ההופעה היטב, הסינגל החדש בפתיחתה, מספר להיטים מפוזרים לאורכה, גירסה מתורגמת לשיר של milky chance וגם הבלדה "סתיו" שהתמקמה במרכזה של ההופעה, הביצוע האקוסטי של טלי מן ביחד עם קארין לסקו על הנבל היה פשוט מרגש והזכיר לנו שגם בלי פירוטכניקה אלקטרונית אפשר להישמע מצוין, ובאמת, איך זה שהשיר הזה לא מוכר?

את הערב סיימה טלי מן עם "גוף בגוף" השיר שקיבל אצל יוסי מזרחי עיבוד בומבסטי ומדליק הופשט הפעם מכל מרכיביו והוחלף בביטים החדשים וההיפסטרים של נעם ספרבר, ועכשיו נשאלת השאלה מה יותר טוב? אני עד עכשיו מתלבט.

וידאו

 

הכי חדשים

כאשר Wham! פתחה את החומה הסינית לצלילי פופ

בשנת 1972 יצאה להקת הרוק הבריטית דיפ פרפל למסע הופעות היסטורי ביפן. ההקלטות מאותם ערבים הפכו לאלבום...

פינק שוברת שתיקה: "אני עומדת לצד העם שלי"

הופעה של אד שירן הפכה לזירת מחאה, ומשם התגלגל הסיפור ישירות אל פינק. מאקלמור, שחימם את שירן...

המשיח עדיין לא בא, המופע המלא כבר כאן

ב־25 במרץ 1985 יצא ״מחכים למשיח״, אלבום הסולו החמישי של שלום חנוך. האלבום הגיע אל הרחוב הישראלי...

הכבש השישה עשר חוזר אל ישראל שהיינו פעם

בשנת 1978 הייתי בן עשרים, וכבר חייתי ונשמתי מוזיקה. תקליטים עברו מיד ליד, ושירים חדשים הפכו במהירות...

המסך ירד: יוסי פולק הלך לעולמו בגיל 81

השחקן והבמאי יוסי פולק הלך היום לעולמו בגיל 81. עולם התרבות איבד שחקן עם נוכחות, חספוס וקול...

נינט טייב השיקה את ״אני נינה״

הזמרת והיוצרת נינט טייב השיקה אמש, את אלבומה החדש ״אני נינה״. מופע הלהקה התקיים באמפי תל אביב,...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

תומר גילת
תומר גילתhttps://www.tomer-gilat.com
יליד רחובות שעבר לרמת גן , עורך מוזיקלי ו-DJ בעבר אמן, מעצב ומנהל קראיטיב בהווה. צלם מוזיקה, כתב ומנהל מגזינים דיגיטליים.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא