יום רביעי, יוני 17, 2026

שירי, תשירי לי

התשובה העברית לאפליקציות הסטרימינג ספוטיפיי ודיזר, "שירי", פרי פיתוח מקומי של אריאל הורוביץ (הבן של נעמי שמר…) ובחסות מדינת ישראל, משרד התרבות, זמינה להורדה מיידית, כל הפרטים.

"שירי" היא אפליקציית מוסיקה ישראלית שתנגן לכם לפי טעמכם, בחינם וללא פרסומות בחסות משרד התרבות והספורט בשיתוף הספרייה הלאומית והפינג'אן הדיגיטלי. השקת אפליקציית "שירי", אפליקציית מוזיקה חינמית שמנגישה למשתמש את המוזיקה הישראלית לפי טעמו האישי.

משרד התרבות והספורט משיק את אפליקציית "שירי", אפליקציית מוזיקה חינמית שמנגישה למשתמש את המוזיקה הישראלית לפי טעמו האישי. מדינת ישראל נכנסת לשוק המוזיקה בדיגיטל במטרה לשמר ולשמור על המוזיקה הישראלית לדורותיה. האפליקציה מאפשרת תמלוגים באופן שווה ליוצרים, לחברות התקליטים ולמבצעים.

"שירי" משלבת אמנים ותיקים לצד אמנים חדשים ובכך חושפת את המשתמש למוזיקה חדשה שהוא לא מכיר. האפליקציה נותנת מענה לקושי העצום של יוצרים צעירים להגיע לקהל הרחב, ובנוסף מאפשרת לקהל צעיר להיחשף לאמנים הוותיקים. מאגר הספרייה הלאומית, באמצעות "שירי", חשוף ומונגש לכלל הציבור.

ב"שירי" אין פלייליסטים מובנים. "שירי" מנגישה את המאגר לפי טעמו האישי של המשתמש, בסיוע אלגוריתם חכם המפוקח ע"י דירקטוריון אמנים מכל הז'אנרים של המוזיקה הישראלית, בשיתוף עם אנשי תרבות ותקשורת מובילים. כמו כן, האפליקציה חינמית וללא פרסומות, וניתן לדלג בה על שירים ללא הגבלה.

בין חברי הדירקטוריון נמנים: אריאל הורוביץ (מנכ"ל ויזם), אביהו מדינה, דני רובס, יאיא כהן אהרונוב, יואב קוטנר, מיקי ורשאי, ד"ר רות קלדרון ושרה ב"ק. דירקטוריון האמנים ואנשי התרבות, אנשים החיים את השוק המקומי, מכירים את הבעיות של היוצרים בני כל הסגנונות והדורות ויפעלו לפתח את "שירי" בכיוונים שייטיבו עם היוצר והיצירה הישראלים.

כך אריאל הורוביץ מנכ"ל הפינג'אן הדיגיטלי ויזם אפליקציית" שירי" על המיזם: "בתור מורה ב" רימון" וב" מזמור" אני מכיר את הקשיים העצומים של אמנים צעירים להגיע לקהל. בתור אמן פעיל אני מכיר את הצרכים של  דור הביניים של המוזיקה הישראלית ובתור בנה של אמי, נעמי שמר, אני מכיר את המהירות בה הנוער שוכח את השירים של דור המייסדים. מתוך זה הגעתי למסקנה שהמוזיקה הישראלית צריכה אפליקציה שתנגיש אותה לקהל. יצאתי לדרך לפני שלוש וחצי שנים. הצעד הראשון היה לגייס קואליציה של אמנים, ואנשי תרבות ותקשורת מובילים ולהקים את החברה לתועלת הציבור "הפינג'אן הדיגיטלי". יחד גייסנו את השותפים, הספרייה הלאומית ואת תמיכת משרד התרבות והספורט ואנחנו גאים היום לצאת לדרך חדשה שתשים את המוזיקה הישראלית באוטו, בכיס ובלב של כולנו."

אז קדימה, עבריים, האזינו לעברית, מכאן מורידים:

הכי חדשים

שיריה של עדי קיסר מקבלים חיים חדשים

גמר תחרות הלחנת שירי משוררת הבית לשנת תשפ"ו ייערך בבית היוצר בתל אביב ביום שני, 22 ביוני, יתמלא...

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

שבוע העיצוב ירושלים חוזר למגרש

בין 9 ל 16 ביולי יארח בית הנסן בירושלים את המהדורה ה 15 של שבוע העיצוב ירושלים....

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

מאור אשכנזי – רוצה להיות חבר שלי?

השיר החדש של מאור אשכנזי לוקח מפגש מקרי בסופר ומתרגם אותו לחשבון נפש חשוף על ילדות, חמלה...

נונו וג'ימבו ג'יי – ספורט

בקיץ 1981 עמדתי באצטדיון רמת גן כחלק ממערך האבטחה והסדר הציבורי המשטרתי של המכביה ה־11. מסביבי זרמו...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא