שבת, ספטמבר 12, 2026

ה"מסי" של הקלרינט

המופע של ענת כהן ומרסלו גונסלבס במועדון צוותא, 15.2.18. טלי ספיר ושי שיר מביאים את הרשמים, הקולות והמראות.

ענת כהן ומרסלו גונסלבס . צילום: שי שיר

זה נכון שלרוב אנו נוהגים להתייצב בהופעות רוק/פופ/פולק/אינדי ופחות לקונצרטים של גדולים. ביום חמישי האחרון הבנתי את טעותי, כי גדולה, בהיעדרותי מאירועים מסוג זה, כי מה שחווינו חשמל אותנו בכל הגוף.

ענת כהן, נגנית הקלרינט עטורת הפרסים, ביחד עם מרסלו גונסלבס, על גיטרת  שבעת המיתרים, השיקו ב"צוותא" את אלבומם החדש, שכולו עיבודים ליצירותיו של המלחין הברזילאי מואסיר סנטוס, שבמקור הולחנו לביג בנד, אך מרסלו, "הוגה הרעיונות" כפי שענת כינה אותו, יצר עיבודים חדשים המיועדים לקלרינט וגיטרת שבעה מיתרים.

מדהים היה לראות את העושר בצלילים שמורכב, בסך הכל, משני כלי נגינה. ענת הוירטואוזית, גורמת לקלרינט כאילו לשיר בליווי הגיטרה. המשחק בין הנשיפות הרכות כלחישות, לאלו העוצמתיות כצעקות, לסלסולים, למעברים המהירים בין הסולמות הנשמעים כמו ציפור במעופה או פרפורי הפרפר, יוצר אשליה שעומדת זמרת על הבמה ושרה. אם הייתי עוצמת את עיני, התמונה שהייתה עולה בעיני רוחי, היא של זמרת המלווה בלהקה שלמה. ענת משחקת עם הקלרינט כבובה ביד היוצר. בלחישות עדינות, בנשיפות פתייניות, בהפסקות צחקוק בין התווים, מספרת סיפור בעל מנעד שלם של רגשות, בקלות בלתי נסבלת.

לצידה, מרסלו גונבלבס, פורט ברכות על הגיטרה הייחודית שלו, בעלת תוספת מיתר של צלילים נמוכים. "מה כבר יכול עוד מיתר אחד לעשות?" אתם שואלים. ובכן, תארו לעצמכם גיטרה עם 5 מיתרים בלבד. כחצי מהמנגינות, הופכות ללא רלוונטיות. עכשיו דמיינו מיתר נוסף, סה"כ, 7 מיתרים. מנעד הצלילים מוכפל. מרסלו שולט בגיטרה בצורה מופלאה, משלים את צלילי הקלרינט ומחמם את היצירות.

הצמד ביצע מספר נאמברים שענת הלחינה כמו "ואלס הדרום" אותו כתבה בעת שהותה במפלי היוגוסו ובהשראת הדרום של ברזיל. ו"מחכים לעמליה" אותו כתבה בעת שהיה בברזיל וחיכתה להודעה שאחייניתה נולדה. יצירה שבקלות ניתן להרכיב עליה מילים מ"הכבש השישה עשר". שיר ילדים שובב, משתולל, משחק, צוחק המסתיים במנגינת ערש.

שיר הנושא מהאלבום "דבר אחר" (בתרגום לעברית),בוסה נובה מאוד ברזילאי, נשמע כמו ריקוד אהבה וחיזור בין בני זוג, בשלב זה, רק רצינו לקום לרקוד.

שני דברים הפריעו לי בערב הזה. האחד, קונספט מופע בישיבה, במקרה זה, הרגיש לי כאילו כבלו אותי בשלשלאות. צלילי הבוסה נובה והמקצב האפרו ברזילאי פשוט גורמים לתנועות בלתי רצוניות בגוף. מנגד, קהל היעד מצריך מקומות ישיבה. וזה מוביל אותי לבעייתיות השניה, הקהל ההומוגני, בעיקר מבוגרים, פנסיונרים, סבים וסבתות עם נכדים מתבגרים. איפה הצעירים? בטוחני שגם הם היו נהנים לא פחות.

ענת מתגוררת בניו יורק, היא מגיעה רק מידי פעם לארץ. שווה לעקוב ולהזמין מראש כרטיסים, הם אוזלים מהר מאוד. ובצדק.

 

 

הכי חדשים

המסך ירד: יוסי פולק הלך לעולמו בגיל 81

השחקן והבמאי יוסי פולק הלך היום לעולמו בגיל 81. עולם התרבות איבד שחקן עם נוכחות, חספוס וקול...

נינט טייב השיקה את ״אני נינה״

הזמרת והיוצרת נינט טייב השיקה אמש, את אלבומה החדש ״אני נינה״. מופע הלהקה התקיים באמפי תל אביב,...

בירה, נשירה ובית אחד ביפו

איך חותמים שנה עברית? מתחילים מול הים, ממשיכים עם מוזיקה ומסיימים בקפיצה המונית. תחילה מגיעים לנמל יפו...

Jaffa Fest חוזר, והפעם הוא נשאר לאורך השנה

ג׳אפה פסט - Jaffa Fest, פסטיבל התיאטרון הבינלאומי של תיאטרון גשר, חוזר אל הבמות ביפו. הפעם הוא...

השם כבר עזר: אודיה מסמנת את הנשיות והאמוניות הישראלית החדשה

ארבעה חודשים בלבד חלפו מאז שהזמרת אודיה הוציאה את האלבום המלא ״השם יעזור״. כעת היא חוזרת עם...

אחרית הימים כבר הגיעה, והיא הצחיקה עד כאב

העולם עמד להיגמר, ומדינת ישראל חיפשה פתרון מהיר. לא מקלטים, לא הסכמים ולא תוכנית מדינית. הממשלה קראה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

שי שיר
שי שירhttp://shayshir.wordpress.com
שי שיר וטלי ספיר: הוא: איש חינוך בכל רמ"ח אבריו, שהמוזיקה מהווה מרכיב מרכזי בחייו. היא: ביום מנהלת רישוי במשרד אדריכלים ובשאר הזמן תופרת, יוצרת וכותבת. ביחד: הם ההורים של אלה ורותם ויחד איתן חיים ונושמים הופעות ומוזיקה.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא