יום שני, יוני 22, 2026

אהובה עוזרי ושי צברי – אלומות של אור

לא שוכחים את אהובה עוזרי ויצירתה, שנה אחרי לכתה מעמנו בטרם עת, שני אמנים שעבדו צמוד אליה בשנותיה האחרונות חוברים יחד עם שורת נגנים מוכשרים כדי להפיח חיים בשיר שאהובה כתבה, הלחינה ואף שרה, שי צברי נותן את קולו המצויין כדי להשביח את היצירה, שאול בסר מעבד ומפיק מוסיקלית. הרגשות מציפים והצלילים פורצים. אל פס הקול מצורף תיעוד ויז'ואלי של אהובה בביתה בשנה האחרונה (בימוי, צילום ועריכה – לירון בוקאי בסר וטל סבג), זיכרון שלא מתפוגג. גם באופן אישי, ליוויתי את אהובה בשנים האחרונות ואף ישבתי ושוחחתי עימה מספר פעמים בעודנו ישובים בכרם אצל "שלמה ודורון" שם נהגה מעת לעת לתת יד לאחיה וחברים נוספים שהפכו את המקום למעין הפרלמנט של הכרם. אל תשכחו את אהובה!!

אהובה עוזרי ושי צברי. צילום: יובל אראל

שי צברי מספר על העבודה מול אהובה והזיכרונות שלא עוזבים – "למרות ששנה עברה לפעמים אני עדיין פוגש אותה. אני שר שיר שלה מסובב את הראש לרגע והנה היא שם יושבת על הבמה מנגנת בריכוז – תמיד מחייכת – מניפה את הידיים – מאושרת. היא הייתה שם גם כשהקלטנו את "אלומות של אור" כששאלנו את עצמנו – שאול בסר ואני מה היא הייתה אומרת ואיך היא הייתה רוצה שזה יישמע (אהובה הייתה קפדנית ודעתנית בענייני שירה כמו שרק זמרים ענקיים יודעים להיות). אני לא יודע אם הצלחנו אבל אני יודע שהיו כמה רגעים שבהם כשעצרנו את ההקלטה נשארנו שנינו בשתיקה מהורהרת ובשקט הזה כל מה שהדהד היה אהובה והגעגוע הגדול שלנו אליה."

גם שאול בסר שעבד לצידה של אהובה שנים רבות מספר – "עוד לפני שיצא האלבום 'מעלי דממה' ואני עוד התלבטתי במיקסים שלו, אהובה כבר התחילה להביא חומרים לאלבום חדש, היתה לנו תחושה של הקונספט לאלבום, מי יהיו הנגנים ומהר מאד התחלנו להקליט. בשבוע האחרון אצלה בבית החולים, עוד דיברנו – אהובה כתבה ואני דברתי – והעלינו מחשבות מי הזמרים שישירו ועל איך היא רוצה שהשירים יהיו ויישמעו. השיר הזה הוא הראשון שיוצא מהירושה הענקית הזו שאהובה השאירה. אחריות עצומה ולפעמים קושי גדול לעשות את האלבום הזה בלעדיה. ויחד עם זה הנוכחות שלה בחיי כה חזקה שלפעמים זה באמת מרגיש שהיא עובדת ונמצאת ביחד איתנו עם שמחת החיים, ההומור ותחושת הניצחון שתמיד ליוותה אותה. בהקלטות של שי ליוותה אותנו הנוכחות חזקה של השבועות האחרונים עם אהובה בהופעות האחרונות ובבית החולים, המילים קיבלו משמעות אחרת."

 

 

מאמר קודם
מאמר הבא

הכי חדשים

פסטיבל סוף הקיץ של תיאטרון אורנה פורת חוזר לתל אביב

פסטיבל סוף הקיץ של תיאטרון אורנה פורת יתקיים בין 20 ל־26 באוגוסט. הפסטיבל יציע שבוע של הצגות, מחזות...

הדג נחש חוגגים 30 שנה בקיסריה

שלושים שנה לאחר שהחלו את דרכם בירושלים, חברי הדג נחש מגיעים לציון דרך משמעותי במיוחד. הלהקה תחגוג...

טוהר קדוש – עומק נורא גדול

יש אלבומים שמבקשים להרשים. יש אלבומים שמבקשים לגעת. מיני האלבום החדש של טוהר קדוש שייך לסוג השני. "עומק...

פסטיבל מגדה 2026: שלושה ימים של מוזיקה, אמנות וקהילה

בין 3 ל־5 בספטמבר ישוב פסטיבל מגדה, מיסודו של פסטיבל יערות מנשה המיתולוגי, אל מרכז התרבות מגדה...

פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים חוזר: מחווה לחינוכית, הפקות מקור ומופעים חינמיים

פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים ישוב הקיץ בפעם ה־36 ויציע שלושה ימים של תרבות, יצירה ובידור לכל...

הצליל השמיני: אהוד בנאי מוביל מסע תת קרקעי חדש במערות הפעמון

מערות הפעמון בגן הלאומי בית גוברין מושכות מדי שנה אלפי מבקרים. החללים העצומים שנחצבו בסלע הקירטון יוצרים...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פסטיבל מגדה 2026: שלושה ימים של מוזיקה, אמנות וקהילה

בין 3 ל־5 בספטמבר ישוב פסטיבל מגדה, מיסודו של פסטיבל יערות מנשה המיתולוגי, אל מרכז התרבות מגדה...

אינדינגב 2026 חוזר למדבר עם חגיגות 20 שנה וליינאפ מסקרן

הפסטיבל האהוב חוזר למתכונת המלאה אינדינגב ישוב למצפה גבולות בין 15 ל 17 באוקטובר 2026. השנה יציין הפסטיבל...

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא