יום שני, אוקטובר 12, 2026

גל וגיא

ההרכב החדש של גל תורן וגיא לוי, אלבום בעקבות פס קול לסדרת דרמה, מופע צהרי שישי, זאפה ת"א, 08.12.2017. נכח תיעד ומדווח – יובל אראל, וידאו – אדוה אראל.

גיא לוי וגל תורן, ליילי. צילום: יובל אראל

לדידי שני הפכים, ממש, גל זה הטיפוס הדינמי, הרועש, הרגשן, ההופך, המרדן. סולנה של להקת מרסדס בנד, שותפו למסע של פבלו רוזנברג בערי והררי הודו רבתי, מנגד או כעזר, גיא, קונטרבס, בס, ג'אז, רגוע, סינגר סונגרייטר, נגן של אחרים, יוצר עצמאי, חבר ב"לא", הטריו האקוסטי של גיא שמי הגיטריסט הרועש ממרסדס בנד, חיבורים, פיצוחים, בשורה התחתונה – מוסיקה, מנגינה, שירה.

ישבתי על בינג' לסדרת הדרמה הישראלית "אורי ואלה" כדי להבין במה דברים אמורים, לשזור את החוטים שחיברו את פבלו לגל, את גל וגיא ליצירת הפסקול ובכלל לרעיון לשבת יחדיו וליצור אלבום שלם משיריהם יחדיו. יוצרי הסדרה מבקשים בסופו של כל פרק לא לתת יד לפיראטיות, אז אין ברשותי לינקים להנגיש, תפנו ל"Hot".

מצגת זאת דורשת JavaScript.

אנסה לדלג על השלב בו אני חופר אודות ההכרות הקודמת שלי עם שני המוסיקאים הללו, גיא וגל ואגיע היישר לאלבום, האזנתי לו, הנה כאן, במחנה הלהקות, מה אומר? מדובר ביצירה מהודקת ואמיתית, נכונה, עשויה, אמנותית, חושפנית, מרגשת, מדברת בגובה העיניים, טקסטים של קיום יומיומי, טקסטים של השגות, מחשבות, תחושות, רגשות, עומק, מלבר ומלגו. יש כאן איכויות, האזינו בעצמכם, הקשיבו למילים, שימו לב להפקה המוסיקלית העוטפת את החיבור בין הנגינה לשירה על גבי הלחנים ותבינו.

כי בעצם אחרי שאתה מפשיל ומסיר את השכבות של הסלבס, ההכרה המוקדמת, הקשרים לשמות ולדעות, כשאתה מנסה כסוס המושך משא ועיניו מכוסות בצדדים ומביט רק קדימה אתה מזהה אמינות, כזו שקל להתאהב בה. אז התאהבתי. אמנם את המופע הראשון שלהם בפני קהל במסגרת פסטיבל הפסנתר החמצתי כי הייתי במקום אחר, אך את המופע שהתקיים בצהרי שישי האחרון לקחתי בשתי ידיים.

מה יש כאן? שני מוזיקאים טובים, הם כותבים, מתמללים, מלחינים ומעבדים יחדיו, ברירת המחדל היא שגל בקדמת הבמה מול המיקרופון וגיא חמישה ס"מ יותר אחורה, אוחז בגיטרת בס חשמלית ומעבה את השירה לפרקים, חוץ מהרגעים שהמיקרופון כולו שלו לבד, הוא מפתיע גיא, מעולם הג'אז המושכל אל המרחבים של הנפש הנחשפת, עלילה בהתהוותה, מפתיעה מרגע ורגע במופע.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

זאפה בצהרי שישי, קהל רב ממלא את השולחנות, משחקים אותה ערב כשבחוץ צהריים, אוכל אלכוהול דיבורים, עד שהנגנים עולים לבמה וכולם קשובים, עניין שלא תמיד מתקיים במועדון שכזה, האנשים על הבמה גורמים לכך, יש הקשבה מלאה. גל עם המיקרופון בשירה, גיא והבס והשירות, מתוגברים בהרכב הנגנים שלהם – שאול בסר בפסנתר חשמלי, גדי פטר על התופים, לצידם יאיר רובין בגיטרה חשמלית ובצד השני ישובים ארבעת אוחזי כלי המיתר  – נועה אילי בצ'לו, נועם חיימוביץ' בויולה, מאיה לי רומן וחן שנהר- כינורות.

המופע מאוד מהודק, לא ארוך, כמה זמן נדרש כדי לבצע 11 שירים, האלבום בשלמותו, אין בלתו כי באמת אין, האמת שלא צריך להוסיף, לפחות כעת, מעבר לכך, לא פירורים של מרסדס, לא מגירות של "לא", לחלוטין לא מקום לקטעי הג'אז, נטו של ליילי, שעה וממש קצת, אך הזמן היה איכותי, אין חולק, בכל אופן לא מבחינתי ולבטח לא מבחינת הקהל שמילא את המועדון, קהל ששתה בצמא את הצלילים, המילים, השירות, המנגינות, ישראלי, אמיתי, גובה עיניים, עכשווי, בלי מסכות, נדמה לי שכבר אמרתי זאת.

אתם, פשוט תעקבו, תנסו ל"דוג" את המופע הבא של ההרכב הזה, לא תצטערו. תודה.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידאו

 

הכי חדשים

מה שהיה לי בית: ישי שוורץ והקול השקט של ההדף השלישי

מי שמכיר את ישי שוורץ מעולם המטאל והרוק הכבד, רגיל לפגוש אותו בסביבה מוזיקלית אחרת לחלוטין. במשך...

מוסא: כשמשה רבנו פוגש את הגנאווה בלב הסהרה

יש משהו כמעט סמלי בשני מוזיקאים ישראלים שיוצאים אל המדבר כדי לחפש צלילים חדשים. במיוחד כאשר מדובר...

נטליה אוסיפובה חוזרת לישראל: כוח הטבע עולה על הבמה

יש רקדניות שמצטיינות בטכניקה, אחרות ניחנות בכריזמה בימתית יוצאת דופן. מדי פעם מופיעה רקדנית שמצליחה לחבר בין...

דוד ד'אור חוגג 35 שנות קריירה עם תזמורת ואורחים

יש קולות שמזהים כבר בצליל הראשון. דוד ד'אור הוא בהחלט אחד מהם. במשך שלושה עשורים וחצי הוא...

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

NEXT 2026 – שישה כוכבים, 15 אלף זמרי ליווי ואני בכורסה בבית

האצטדיון שר, אני צפיתי מהסלון ביום ראשון בערב, נמשכה באצטדיון רמת גן סדרת מופעי NEXT 2026. שישה מכוכבי...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא