יום שני, ספטמבר 14, 2026

טמירה ירדני מעבירה את טדי לדור הבא

אחרי 55 שנות יצירה, טמירה ירדני מוכרת את השליטה בטדי הפקות. יואב צפיר יקבל את גרעין השליטה, לצד מיטל כהן ושרית שלו. כהן תנהל את החברה ותוביל אותה לפרק הבא

טמירה ירדני סוגרת מעגל מקצועי, אך אינה סוגרת את הבית שבנתה. אחרי 55 שנות יצירה, היא מוכרת את השליטה בטדי הפקות. את המושכות היא מעבירה לאנשים שצמחו לצדה במשך שנים.

יואב צפיר יחזיק בגרעין השליטה ויוביל את החברה. מיטל כהן תיכנס לתפקיד המנכ"לית. שרית שלו תצטרף אליהם כחלק מההנהלה המובילה. השלושה יקבלו לידיהם חברה שעיצבה חלקים מרכזיים בתרבות הישראלית.

הבית נשאר בידי אנשי הבית

ירדני קיבלה מספר הצעות לרכישת החברה מגורמים מובילים בשוק. לבסוף בחרה להשאיר את טדי בתוך המשפחה המקצועית. ההחלטה מבטיחה המשכיות, אך גם שומרת על עצמאות החברה. המהלך אינו מסמן ניתוק מהעבר. להפך, הוא מבקש להגן על מה שנבנה כאן. הצוות החדש מכיר את דרכה, את אנשיה ואת שפתה היצירתית.

יואב צפיר הצטרף לטדי לפני כשלושים שנה. מאז הפך לאחד האנשים המזוהים ביותר עם החברה. הוא יצר, ביים וערך כמה מהצלחותיה הגדולות. מיטל כהן ושרית שלו בנו בשנים האחרונות את המערך הניהולי והמקצועי. כעת הן מקבלות מקום מרכזי גם במבנה הבעלות וההובלה. השלושה ינהלו יחד את המעבר בין המורשת לבין העתיד.

מהבמות אל לב הטלוויזיה הישראלית

טמירה ודודו ירדני הקימו את טדי הפקות בשנת 1971. החברה התחילה בהפקת הצגות תיאטרון ומופעי מוזיקה. בהמשך היא נכנסה אל הטלוויזיה ושינתה את מפת הבידור המקומית. טדי לא הסתפקה בהפקת תוכניות מצליחות. היא יצרה שפה, גילתה כישרונות ובנתה כוכבים. חלק מההפקות שלה הפכו לנכסי תרבות ישראליים.

"הקומדי סטור" העניקה במה לדור חדש של קומיקאים. "שמש" הפכה לקומדיית מצבים ישראלית אהובה. "הפיג'מות" כבשה ילדים, בני נוער וגם הורים.

"השמינייה" הפכה לסדרת נוער פורצת דרך. "השיר שלנו" חיברה דרמה יומית עם מוזיקה וכוכבים צעירים. "סברי מרנן" הפכה לאחת הקומדיות הוותיקות על המסך.

אולם החיבור העמוק ביותר של טדי למוזיקה הגיע דרך "כוכב נולד". התוכנית הפכה את תחרות השירה למדורת השבט החדשה. היא גם שינתה את תעשיית המוזיקה הישראלית. נינט טייב פרצה שם והפכה לכוכבת הגדולה של דורה. אחריה הגיעו זמרות וזמרים שמילאו אולמות והשפיעו על המצעדים. התוכנית העניקה לתעשייה מנוע חדש לגילוי קולות. "הכוכב הבא" המשיכה את הקו וחיברה אותו לאירוויזיון. הפורמט הישראלי נמכר למדינות רבות וזכה להצלחה בינלאומית. בשנים האחרונות מפיקה טדי גם את "רוקדים עם כוכבים".

טמירה ירדני בוחרת את היורשים

ירדני לא מכרה רק חברה מסחרית. היא העבירה מפעל חיים שנבנה יחד עם דודו ירדני. הבחירה ביורשים מתוך הבית מעניקה למהלך משמעות אישית במיוחד. "אין מתאים יותר מיואב להמשיך ולהוביל את טדי", מסרה ירדני. לדבריה, צפיר מהווה חלק מהותי מהחברה כבר שלושים שנה.

ירדני בירכה גם את מיטל כהן ואת שרית שלו. היא תיארה אותן כחלק מצוות נפלא ומצטיין. לדבריה, ההחלטה נולדה מאהבה גדולה לטדי. "אני מעבירה את המושכות לאנשים שמכירים את טדי מבפנים", הוסיפה. "הם מאמינים בה וישמרו על הרוח שהפכה אותה למה שהיא".

יואב צפיר מקבל את המושכות

עבור יואב צפיר, טדי אינה רק חברת הפקות. במשך שלושה עשורים היא הפכה לביתו המקצועי והיצירתי. כעת הוא הופך לבעל גרעין השליטה בחברה.

"אני מתרגש להוביל את טדי יחד עם מיטל ושרית", מסר צפיר. הוא הודה לירדני על האמון, השותפות והחברות ארוכת השנים. צפיר הבטיח לשמור על הסטנדרטים שהובילו את טדי. לצד הכבוד לעבר, הוא כבר מביט קדימה. המטרה ברורה: להמשיך ליצור ולבנות את הפרק הבא.

סוף תקופה ותחילתה של אחרת

העברת השליטה מסיימת תקופה מכוננת בטלוויזיה ובבידור הישראלי. במשך עשרות שנים טמירה ירדני זיהתה מגמות לפני שהתבססו. היא גם ידעה להפוך רעיון טלוויזיוני לאירוע תרבותי.

כעת האחריות עוברת לדור שצמח תחת הנהגתה. צפיר, כהן ושלו מקבלים מותג חזק ומורשת כבדה. הם יקבעו כיצד טדי תתמודד עם עולם תקשורת משתנה. המסכים התחלפו, הרגלי הצפייה השתנו והקהל התפזר בין פלטפורמות. אולם הצורך בסיפור טוב ובכישרון אמיתי נשאר. טדי תנסה לשמור על החיבור הזה גם בפרק החדש.

טמירה ירדני יורדת מעמדת השליטה, אך החותם שלה נשאר בכל פינה. החברה שהיא ודודו הקימו ממשיכה קדימה. הפעם מובילים אותה האנשים שגדלו ממש בתוכה.

הכי חדשים

סלין דיון שוב על הבמה – האם הדרך לישראל נפתחה מחדש?

סלין דיון עמדה על הבמה בפריז ודמעות הציפו את פניה. הקהל העניק לה את המילים, עד שקולה...

כאשר Wham! פתחה את החומה הסינית לצלילי פופ

בשנת 1972 יצאה להקת הרוק הבריטית דיפ פרפל למסע הופעות היסטורי ביפן. ההקלטות מאותם ערבים הפכו לאלבום...

פינק שוברת שתיקה: "אני עומדת לצד העם שלי"

הופעה של אד שירן הפכה לזירת מחאה, ומשם התגלגל הסיפור ישירות אל פינק. מאקלמור, שחימם את שירן...

המשיח עדיין לא בא, המופע המלא כבר כאן

ב־25 במרץ 1985 יצא ״מחכים למשיח״, אלבום הסולו החמישי של שלום חנוך. האלבום הגיע אל הרחוב הישראלי...

הכבש השישה עשר חוזר אל ישראל שהיינו פעם

בשנת 1978 הייתי בן עשרים, וכבר חייתי ונשמתי מוזיקה. תקליטים עברו מיד ליד, ושירים חדשים הפכו במהירות...

המסך ירד: יוסי פולק הלך לעולמו בגיל 81

השחקן והבמאי יוסי פולק הלך היום לעולמו בגיל 81. עולם התרבות איבד שחקן עם נוכחות, חספוס וקול...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא