יום שישי, אוגוסט 14, 2026

כשהפרויקט של רביבו חוזר לגן

אחרי שנים של חזרה אל הקלאסיקות הישראליות, הפרויקט של רביבו פונה לילדים. "נוסטלגיה לילדים" מחזיר לחיים את ברבאבא, דני המלוכלך, הופה היי ושירי עוזי חיטמן.

יש משהו כמעט מתבקש במהלך החדש של הפרויקט של רביבו. ההרכב בנה קריירה שלמה על זיכרון מוזיקלי ישראלי. עכשיו הוא חוזר עוד כמה שנים לאחור. ממש עד ארגז החול, הגננת, המסיבה והטלוויזיה של פעם.

אחרי 13 שנות פעילות מגיע "נוסטלגיה לילדים", אלבום הילדים הראשון של ההרכב. האלבום כולל 11 רצועות מוכרות מאוד. חברי הפרויקט העניקו להן מעטפת חדשה, אבל השאירו את הזיכרון במרכז.

מהחפלות אל ארגז החול

הפרויקט של רביבו תמיד ידע לעבוד עם נוסטלגיה. זו למעשה אחת מאבני היסוד של הצליל שלו. הם לקחו שירים מוכרים, ליטשו אותם והחזירו אותם לרחבת הריקודים. הפעם הרחבה מקבלת מידות קטנות יותר. כאן מחכים לנו "ברבאבא", "הסבון בכה מאוד" ו"המשפחה שלי". לצדם נמצאים "הופה היי", "אלוקים שלי" ו"הילד הכי קטן". גם "אני נשאר אני" ו"עודני ילד" נכנסו לחבילה.

הבחירה אינה מקרית. אלה שירים שהילדים של פעם זוכרים כמעט בעל פה. אותם ילדים הם כיום הורים ולעיתים גם סבים. הפרויקט מכוון בדיוק אל נקודת המפגש הזאת. זה גם הרעיון שמאחורי האלבום. חברי ההרכב מבקשים לחבר בין הורים לילדיהם דרך אותם שירים. הם רוצים להכיר לדור החדש את פס הקול הישן.

עוזי חיטמן, טהרלב ודתיה בן דור

רשימת היוצרים כמעט מספרת לבדה את הסיפור הישראלי. עוזי חיטמן מקבל כאן מקום מרכזי במיוחד. "שירי ילדות" שלו פותח את המסע. אחריו מגיעים עוד כמה משיריו המזוהים ביותר.

חיטמן חתום גם על הלחן של "הילד הכי קטן". יהונתן גפן כתב את המילים. "רציתי שתדע", המוכר כ"אלוקים שלי", מגיע כולו מעולמו של חיטמן.

יורם טהרלב ונורית הירש מיוצגים באמצעות "ברבאבא" ו"המשפחה שלי". דתיה בן דור מביאה את "מי שטוב לו ושמח". היא חתומה גם על "אני נשאר אני".

גם מרים ילן שטקליס נמצאת כאן. "הסבון בכה מאוד" שלה קיבל בזמנו לחן של צביקה פיק. יגאל בשן מצטרף עם "הופה היי", מההמנונים הגדולים של ילדות ישראלית אחרת.

ברבאבא חוזר עם ציפי שביט

אחד החיבורים החביבים באלבום מתרחש דווקא ב"ברבאבא". ציפי שביט מצטרפת לפרויקט בביצוע החדש. היא הרי מזוהה עם השיר ועם תרבות הילדים הישראלית. הנוכחות שלה מעניקה לביצוע החדש חותמת מקורית. היא גם מחברת יפה בין הטלוויזיה הישנה למסך החדש. פעם ישבנו מול הטלוויזיה וחיכינו לתוכנית. היום הילדים מקבלים הכול מיד בנייד.

ומה עושה כאן בינה מלאכותית?

גם העניין החזותי מקבל תפנית עכשווית. לכל השירים מצורפים קליפים צבעוניים. שי שושן גואטה יצר אותם באמצעות טכנולוגיות בינה מלאכותית. חברי הפרויקט הופכים בהם לדמויות מונפשות. כך נפגשות שתי תקופות כמעט מנוגדות. מצד אחד שירי גן בני עשרות שנים. מהצד השני נמצאת הטכנולוגיה החדשה ביותר.

אולי דווקא שם נמצא הסיפור כולו. נוסטלגיה אינה חייבת להישאר בתוך אלבום תמונות ישן. היא יכולה לקבל עיבוד חדש, אנימציה וקצב אחר. העיקר שהשיר עדיין מצליח לפתוח את אותה מגירה בראש.

הילדים של אז מביאים את הילדים של היום

חברי הפרויקט אומרים שהם רוצים לראות הורים וילדים שרים יחד. כל דור מגיע לשירים מהמקום שלו. אבל שניהם נפגשים באותו פזמון. וזה כנראה הסיפור האמיתי של "נוסטלגיה לילדים". הפרויקט של רביבו לא המציא מחדש את שירי הילדים. הוא גם לא צריך לעשות זאת.

הוא פשוט הזמין אותם לחפלה המשפחתית שלו. ועכשיו נשאר לראות מי ישיר חזק יותר. הילדים שבסלון, או ההורים שנזכרו פתאום בגן.

הכי חדשים

כשהעולם של אסף אבידן פגש את הבארבי של שאול מזרחי

לפעמים מספיק משפט אחד ברדיו כדי להדליק חדר מלא מגברים. המוזיקאי והיוצר אסף אבידן התיישב מול גורי...

אלוהים על הספה, ענת גוב עדיין מנהלת את השיחה

יצאתי הערב מהפרמיירה של „אוי אלוהים” עם מחשבה אחת ברורה. ענת גוב המנוחה הייתה וואחד אישה, עם...

צח בר משחרר את התדר: סוף פרק, לא סוף המוזיקה

יש הודעות פרישה שמסיימות תפקיד. יש הודעות שמסמנות סיום של תקופה שלמה בעיר. ההודעה שפרסם היום צח...

33 שנים אחרי, ריצ'י בלקמור חזר לדיפ פרפל

לפעמים כל מה שצריך הוא ריף אחד. ארבעה תווים שמיליוני גיטריסטים מתחילים למדו בחדרי שינה. אמש הם...

גם בגיל 77 רוג'ר טיילור עדיין רואה אותה

ישנם מוזיקאים שנשארים לנצח מזוהים עם המקום שלהם מאחורי הלהקה. אצל רוג'ר טיילור הסיפור תמיד היה קצת...

בר צברי שר לארץ נהדרת ולא עושה לה הנחות

ישנם שירי אהבה שמתחילים בפרחים, ויש כאלה שמתחילים בתאונת שרשרת. בר צברי בוחר הפעם באפשרות השנייה. השיר...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

הפסנתרן ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל

ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל לשני מופעים חגיגיים בנובמבר הקרוב. הפסנתרן הצרפתי יופיע ב־21 בנובמבר בהיכל התרבות בתל...

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא