יום רביעי, ספטמבר 23, 2026

עלמה גוב נופלת כדי לקום מחדש

״הנפילה״, שיר הנושא מאלבומה הרביעי שבדרך, מחזיר את עלמה גוב אל המקומות שבהם אהבה, פרידה ואמת פנימית נפגשות בלי מסכות

עלמה גוב כבר מזמן איננה אותו סוד קטן שעבר בין אוזניים סקרניות. בשנים האחרונות היא אספה סביבה קהל צעיר ונאמן, המכיר את המילים ושר אותן כאילו נכתבו עליו. היא עשתה זאת בלי לרדוף אחרי אופנות ובלי לוותר על הכתיבה הישירה, זו שמצליחה להפוך סיפור אישי לרגש משותף.

כעת היא משיקה את ״הנפילה״, שיר הנושא של אלבומה הרביעי הצפוי לראות אור בקרוב. גוב כתבה, הלחינה, שרה ומנגנת בפסנתר, עמרי קפלן הפיק מוזיקלית והוסיף מקלדות ותופים.

כשהדרך חזרה נמחקת

״הנפילה״ מתחיל במקום שבו הדרך חזרה כבר נעלמה. גוב מביטה בקשר שהתפרק ומתקשה לזהות את האנשים שהיו בתחילתו. היא לא מתרפקת על הזיכרונות ולא ממהרת לחפש אשמים, אלא מבינה שהמגדל עמד על יסודות רעועים הרבה לפני שקרס.

זו איננה עוד בלדת פרידה על אהבה שנגמרה. גוב מפנה את המבט פנימה ומגיעה אל ההודאה הכואבת ביותר בשיר. לא רק שהאהבה לאחר התפוגגה, גם האהבה לעצמה נעלמה בתוך הקשר. מכאן מתחילה הנפילה, אך מכאן גם נפתחת האפשרות לצאת ממנה כאדם אחר.

בין הכאב לבין התנועה

עמרי קפלן עוטף את הטקסט בהפקה שאיננה שוקעת ברחמים עצמיים. הפסנתר פוגש תופים, גיטרות, מקלדות, בס ובנג׳ו, והמנגינה ממשיכה להתקדם גם כשהמילים מגיעות לתחתית. המתח הזה, בין הכאב לבין הקצב, מעניק לשיר את כוחו ומונע ממנו להפוך לכבד מדי.

גוב מתייחסת לנפילה כרגע שבו מפסיקים לשקר לעצמנו. המגדל אמנם קורס, אך ההתרסקות חושפת את האמת שהסתתרה בתוכו. מבחינתה, זה איננו סוף הסיפור, אלא הרגע שבו מתחילה האפשרות לעלות מחדש.

״הנפילה״ ממשיך את הקו שעלמה גוב בנתה לאורך דרכה. כתיבה חשופה, לחן נגיש וקול שיודע לקחת משבר פרטי ולהניח אותו בלב הקהל. לפעמים צריך להגיע עד התחתית כדי לזהות מחדש את הדרך הביתה.

עלמה גוב תופיע ב־25 באוגוסט בבארבי בנמל יפו. בהמשך היא צפויה להגיע גם לפסטיבלי רעש לבן, התמר ואינדינגב.

הכי חדשים

קנאה, בגידה ונקמה: שתי אופרות איטלקיות בערב אחד

הקשר הווקאלי וינה תל אביב והתזמורת הסימפונית ירושלים מאחדים כוחות בהפקה אופראית רחבת היקף. שתי יצירות המופת,...

הקסם שנדחה חוזר לבמה: האופרה הישראלית פותחת עונה עם מוצרט

האופרה הישראלית תפתח את עונת 2026/27 עם ״חליל הקסם״ מאת מוצרט. אחת האופרות האהובות בעולם תעלה בבית...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

בוי ג'ורג' חוזר לישראל: הופעה מיוחדת בהיכל מנורה

בתחילת ספטמבר דיווחנו כאן לראשונה ובבלעדיות על חזרתו של בוי ג'ורג' לישראל. כעת מגיע האישור הרשמי, לצד...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

יובל רפאל תחזור לרעים ותשיר בטקס הזיכרון של קהילת הנובה

שלוש שנים לאחר הטבח, יובל רפאל תחזור למקום שבו ניצלו חייה. הזמרת תופיע בטקס הזיכרון של משפחות...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא