יום שישי, יוני 19, 2026

מיקה קרני ואודי תורג'מן – ברית

תשעה שירים של משוררים מקבלים חיים חדשים במפגש מסקרן בין עולמות

מיקה קרני ואודי תורג'מן נפגשים באלבום חדש בשם "ברית". זה חיבור שחיכה לרגע הנכון מאז שנות התשעים. הוא מגיע מעולמות אחרים. היא מביאה קול אישי מזוהה. המפגש ביניהם יוצר מרחב חדש כבר מהצליל הראשון. האלבום כולל תשעה שירים. כולם מבוססים על טקסטים של משוררים. השירים זוכים כאן ללחנים חדשים מאת תורג'מן.

במרכז האלבום עומדים טקסטים של יהודה עמיחי, יונה וולך, נתן יהונתן ורחל. לצידם נשמעים גם אלי אליהו ואש"י אסף אחרק. קרני בחרה את השירים בקפידה. תורג'מן הלחין את כולם. כך נוצר מפגש בין שירה כתובה ללחן חדש. זה מפגש שמכבד את המקור.

המילים מובילות את הצליל

האלבום נפתח ב"בחרתי" של אלזה לסקר-שילר. התרגום הוא של עמיחי. נוצרת כאן תשוקה שקטה עם הדהוד מיסטי. המילים יוצרות תחושת גורל אישי. תורג'מן משאיר מרחב פתוח לשיר. ב"אהובי" קרני כותבת מתוך הגוף. הקוצים והחום מורגשים היטב. מתוך הכאב עולה גם כמיהה לנחמה. זה רגע של פצע ושל תקווה יחד. "סכינים" של אליהו חותך בעוצמה. הזהות מתפרקת והאדם נותר ללא מוצא. העיבוד שומר על פשטות חדה.

זמן זיכרון ושינוי

ב"כמו שהיה" של עמיחי הזיכרון פוגש החמצה. האהבה נמדדת כאן בזמן. השורות מחזיקות יופי ושבר יחד. "חלום תמרורים" מתאר חזרה למקום זר. העיר משתנה והזמן מוחק את המוכר. תחושת הזרות נוכחת כל הזמן. ב"איך משתנים" של יהונתן מופיעה השלמה שקטה. השינוי מתרחש לאט ובהדרגה. זה רגע של הבנה עדינה. "כשֶהיה הולך אליה" מציג אהבה עם סוד. הדמות נבנית ונחשפת יחד. האהבה מתקיימת דרך הפגמים. האלבום נסגר ב"הנה אקח" של רחל. זה שיר של איסוף ושמירה. נותרת פעולה פשוטה ואנושית.

קול שנבנה לאורך שנים

מיקה קרני פועלת שנים רבות כיוצרת. היא משלבת פשטות רגשית עם דיוק מוזיקלי. מאז שנות התשעים היא ביססה קול ייחודי. הקול נשען על כנות והגשה קרובה. היא נעה בין יצירה אישית לפרשנות. תמיד נשמר קו אינטימי ברור. באלבום הזה היא מרחיבה את עצמה. היא נכנסת לאזורים חדשים עבורה. זה תהליך של סקרנות והתפתחות.

קול שמגלה את עצמו מחדש

קרני מתארת תהליך אישי באלבום. היא נכנסת למקומות שאינם טבעיים לה. היא פוגשת מנגינות שמרחיבות אותה. בתוך התהליך היא מגלה קולות חדשים. היא גם משלבת שיר אחד שכתבה. זה מוסיף רובד אישי ברור. אודי תורג'מן מלווה אותה בדיוק. הוא פותח מרחב לשירה. הוא לא משתלט על הרגע.

בסופו של דבר "ברית" הוא אלבום של הקשבה. קרני הופכת טקסטים מוכרים לשיחה קרובה. ההאזנה מרגישה אינטימית ושקטה. המילים נוגעות אחרת. הצלילים נשארים זמן רב. יש כאן נגיעה עדינה שנשארת גם אחרי הסיום.

הכי חדשים

ליהי טולדנו בגילה וננסי: חמישה שירים, ערב אחד והרבה נשמה

, וש קליפים שנועדו לקדם שיר, יש הופעות שנועדו למכור כרטיסים, ויש יצירות שמבקשות לספר סיפור רחב...

קיץ של תנועה: מופעי המחול העצמאיים ממלאים את יולי ואוגוסט

חודשי יולי ואוגוסט מביאים עמם שורה של יצירות מחול ופרפורמנס חדשות ומסקרנות. חלקן חוזרות לבמה לאחר הצלחה...

אביב גפן מפוצץ את הפארק והקהל בעננים | נשף רוק 14

הדרך אל הנשף נשף רוק 14 היה מהמם. שילובים נדירים עם אורחים אהובים שזכינו לחוות עימם זריקה נוסטלגית...

תזמורת המהפכה שרה בצוותא

כשהזיכרון הופך לחומר חי יש מופעים שמסתיימים במחיאות כפיים חמות. יש מופעים שמשאירים אחריהם חיוך. ויש ערבים נדירים...

האוזן השלישית פותחת בית חדש, האוזן נשארת במקומה

יש מקומות שמוכרים מוזיקה. יש מקומות שיוצרים תרבות. האוזן השלישית שייכת לסוג השני. במשך עשרות שנים היא ליוותה...

שלמה והאנדלוסים: פטריק סבג פותח דלת חדשה לשיריו של שלמה ארצי

פטריק סבג אוהב לקחת סיכונים. צריך לא מעט אומץ כדי להיכנס אל תוך הקטלוג של שלמה ארצי....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא