המופע – GOLD חוזר לבמה הגדולה, הפעם בפארק הירקון
בתחילת הקיץ סבב ההופעות החדש של אייל גולן תחת המותג GOLD היה אמור להיפתח בבלומפילד, רק הערב הראשון יצא לפועל, אך המערכה הצבאית מול איראן השביתה את ההכנות והשאירה סימני שאלה רבים לגבי המשך הסיבוב. לאחר המתנה, ביטולים ולחץ ציבורי, ההפקה של ליאם תקשורת החליטה להתאים את עצמה למציאות – והעבירה את ההופעות לפארק הירקון, שהוסב בתוך זמן קצר למתחם מדורג בסגנון אמפי־קיסריה: במה עצומה, טריבונות, מסכי ענק וסאונד עוצמתי.
אמש, מול כ־30 אלף צופים וצופות, נפתח המופע הראשון מתוך חמישה. אבל יותר מהמוזיקה, הערב הזה ייזכר בזכות מפגש נדיר בין אמנות למציאות – הרגע שבו אייל גולן הזמין לבמה את אלקנה בוחבוט, שחזר משבי חמאס, והפך את השיר "מי שמאמין לא מפחד" ממנטרה למפגש אנושי חוצה לבבות.

אלקנה בוחבוט – מהשבי לעמידה מול קהל של 30 אלף איש
אלקנה בוחבוט, בן 35 ממבשרת ציון, נשוי לרבקה ואב לבן קטן, הפך מאז שובו משבי חמאס לדמות שמייצגת עמידה, אמונה וחוסן ישראלי. הוא הגיע למסיבת הנובה ברעים כאיש הפקה, ובשיא מתקפת הטרור ב־7 באוקטובר בחר שלא להימלט, אלא לסייע בפינוי פצועים. באותן דקות גורליות נחטף לעזה, הועבר בין מנהרות, סבל ממחלות ותנאים בלתי אנושיים, בזמן שבני משפחתו המתינו לאות חיים. שחרורו היה רגע של אור בתוך תקופה חשוכה, ומאז אלקנה משמש כסמל לרוח שלא נשברת. עלייתו לבמה בפארק הירקון הייתה הפעם הראשונה שבה עמד שוב מול קהל עצום – לא מתוך פחד, אלא מתוך ניצחון החיים.
השיר "מי שמאמין לא מפחד" הפך לתפילה של עם שלם
כשצלילי השיר החלו, אייל גולן עצר את הלהקה והזמין את אלקנה לבמה. "הגיבור הזה איתנו הערב," אמר לקהל – ומאות אלפים של ידיים החלו למחוא כפיים. אלקנה, יחד עם אשתו רבקה ואמו רוחמה, עלו לבמה כשדמעות בעיניהם. גולן חיבק אותו והחל לשיר – "מי שמאמין לא מפחד, את האמונה לאבד" – ומאות קולות בפארק הצטרפו, לא כהופעה, אלא כהצהרה. זה היה רגע שבו המוזיקה הפסיקה להיות מופע – והפכה להמנון של אמונה והתחדשות.

פארק הירקון כקיסריה של תל אביב – לא עוד דשא, אלא אמפי של רגש ועוצמה
הלילה בפארק הירקון לא נראה כמו עוד מופע בפארק – אלא כמו תפאורה מחודשת של חלום. המתחם הותאם במיוחד: טריבונות עץ ומתכת נבנו סביב הבמה, הדשא הורחב והותאם לזרימת עשרות אלפי אנשים, ומסכי ענק ליוו כל תו ותנועה. התאורה המדויקת, ההולוגרמות, הנגנים החייים והפירוטכניקה – כל אלה יצרו תחושה של מופע בינלאומי, ממש כמו בקיסריה, רק בלב תל אביב. גולן והפקתו הוכיחו שאפשר ליצור חוויה שהיא גם אינטימית וגם מפוארת, גם רגשית וגם מקצועית – במתחם שעד אתמול היה סתם פארק ציבורי.
המופע של אייל גולן בפארק הירקון הוכיח שוב שמוזיקה היא לא רק בידור – היא כלי שמרפא, מחבר ומשמר זיכרון. אלקנה בוחבוט, שעמד במרכז הבמה מול 30 אלף איש, לא היה אורח – הוא היה תזכורת למה שנמצא מעבר לצלילים: אמונה, אהבה ואומץ להיות חי.

