שבת, יולי 25, 2026

מי את חושבת שאת – מסיבת בנות

ישנם מחזות שמתחילים בחדר קטן, חממה חמה, ורגע אחד הם כבר עומדים מול עיניים שמביטות, לוחשות, צוחקות, בוהות. “מי את חושבת שאת” התחיל כך, בשנת 2023, במסגרת חממת המחזאים של בית ליסין, עם רעיון של שירה פורת, כותבת שיודעת לגרום למילים לרקוד בין קלילות לעומק רגשי.

מתוך המחזה "מי את חושבת שאת". צילום רדי רובינשטיין
מתוך המחזה "מי את חושבת שאת". צילום רדי רובינשטיין

הסקיצה על הבמה

בגרסת הקריאה שם, רונה, בימאית מצליחה, חוזרת מברלין לקראת חתונה של חברה ישנה, עשרים שנה אחרי סיום התיכון. שושן, מלכת הכיתה לשעבר, ועוד כמה חברות, מזמינות אותה לסופ"ש בצפון כדי ליצור מופע קצר – נאמבר שמזכיר ימים שכבר נראים כמו חלום. הצחוק מתחיל בקלילות, מתפזר בין זיכרונות נעורים, ואז נשברת הדקה השקטה: כל מה שהודחק יוצא החוצה.

המתכון עצמו לכתיבה הוא ישן ודי בנאלי בעצם, סוג של תרגיל בלימודי התסריטאות. מה שמתחיל כמפגש עם סממנים קומים וקלילים הופך אט אט ליציאתם של התחושות, הרגשות והכעסים של פעם. דרמה בשיאה, נרטיב שפגשנו בו לא אחת במחזות. שירה פורת הלבישה אותו בבגד חדש ומשובח, גמא פריד ביים את המפגש.

מתוך המחזה "מי את חושבת שאת". צילום רדי רובינשטיין
מתוך המחזה "מי את חושבת שאת". צילום רדי רובינשטיין
מתוך המחזה "מי את חושבת שאת". צילום רדי רובינשטיין
מתוך המחזה "מי את חושבת שאת". צילום רדי רובינשטיין

ההצגה המלאה

ובתיאטרון הלאומי הבימה זה כבר לא חדר קטן. החברות נפגשות בחורשה פתוחה, ריחות האדמה, הרוח והשקט נושאים את הזיכרונות. כאן נמצאת הציפית השומרת את הפתקים שכתבו לעצמן כנערות. היא לא רק חפץ, היא מראה שמחזירה את מי שהיינו מול מי שאנחנו היום. כל פתק, כל מילה, כל חצי חיוך שנשכח, מחולל גל רגשות.

והשיא מגיע כמו ברק בשמי הערב: גרסה עברית ללהיט של Spice Girls. חצי קריוקי, חצי וידוי, והקהל שר יחד עם הדמויות, צוחק, מוחא כפיים, וחווה את הקסם של החברות, הנוסטלגיה והעוצמה שמציפה את הכל. הצחוק הזה מחבק את הכאב, את השקט, את מה שלא נאמר שנים.

 

השחקניות – ריקי בליך, אסנת פישמן, יעל לבנטל, שירן הוברמן ורינת מטטוב, זזות בחלל החורשה, כל תנועה שלהן נשמעת, כל מבט פוגע, כל חצי משפט מתפזר ברוח. הן מביאות את הדמויות למלוא הגוונים: פגיעות לצד עוצמה, הומור לצד כאב, חברות לצד עימותים. הדרמטורגיה של נגה אשכנזי נותנת עומק למילים, והבימוי של גמא פריד מדייק ברגישות – יודע מתי להשאיר את השקט, מתי לצחוק, מתי לתת למילים ולפתקים לדבר בעד עצמם.

המחזה נוגע בכל מי שחווה חברות מושלמת שהזמן שינה, בכל מי שהופתע לגלות שהחיים לא שמרו על חלומות נעורים, בכל מי שמכיר את תחושת ההיזכרות, את הצורך להישאר נאמן לעצמו, ולהתמודד עם מה שנשכח. הוא לא נותן פתרונות – הוא מציע מפגש, עמוק, כנה, מלא הומור ורגש, מפגש שבו אפשר להסתכל על מי שהיינו, על מי שאנחנו, ועל מה שנשאר שם בחורשה עם הציפית והפתקים.

המחזה ממשיך לרוץ באולם ע"ש מסקין בתיאטרון הלאומי הבימה, כאן מועדים וכרטיסים

הדבר האמיתי, הו בנות!!!

 

הכי חדשים

אל תדליקו לי נר: דני דותן מכנס ארבעים שנות מחאה לספר אחד

ישנם זיכרונות מוזיקליים שאינם זקוקים לתצלום כדי להישאר חדים. שנת 1981 עדיין עומדת אצלי במרתף שחור ברחוב...

להתראות ותודה על הקרמשניט: פרידה משפחתית עם עוגה, ביטלס וחשבונות פתוחים

יש משפחות שמכינות כיבוד לקראת ביקור הילדים. משפחתם של איזי ותיקי מכינה כיבוד לקראת השבעה שלה עצמה....

מועדון Uptown נפתח במחווה לדן תורן

אמש חנכה קבוצת toMix את מועדון אפטאון בפארק עתידים בתל אביב. הקבוצה מבקשת להקים בית חדש למוזיקה,...

עמליה סמול – Something New

יש אלבומים שמכריזים מיד על כוונותיהם ומבקשים לכבוש את האוזן. Something New מעדיף להתקרב בשקט ולהכניס מעט...

פסטיבל פליציה בלומנטל חוזר

העולם איבד בשנים האחרונות את תחושת הקביעות. עכשיו גם המוזיקה מבקשת לדמיין את עצמה מחדש. המצב הביטחוני...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

פסטיבל חדש נולד בירושלים: תצריף מחבר בין מוזיקה, תרבות וסיפורים

יש פסטיבלים שמסתפקים בלוח הופעות נוצץ. יש כאלה שמנסים לספר סיפור. תצריף שייך לסוג השני. כבר במהדורתו...

יחידת התרבות "דבק" יוצאת לדרך חדשה

היחידה העירונית דבק פותחת פרק חדש בפעילותה. אחרי כארבע שנות עשייה בתל אביב יפו, היא יוצאת לראשונה...

פסטיבל יפוג'אז 2026 מצדיע לביטלס

ש מעט להקות שהשפיעו על הג'אז כפי שהשפיעו הביטלס. עשרות מוזיקאים אימצו במשך השנים את שיריהם. הם...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא