העולם איבד בשנים האחרונות את תחושת הקביעות. עכשיו גם המוזיקה מבקשת לדמיין את עצמה מחדש. המצב הביטחוני דחה את פסטיבל פליציה בלומנטל מחודש מרץ. כעת הוא חוזר אל אולמות מוזיאון תל אביב. המוזיאון יארח את הפסטיבל בין 1 ל 5 בספטמבר 2026. אנט סלין ייסדה אותו. עידו שפיטלניק מנהל את המהדורה האמנותית. הוא מציב במרכזה את רעיון הדמיון מחדש.
הקהל יפגוש יצירות מוכרות לאחר שינוי, פירוק או הרחבה. יצירות אחרות ישוחחו עם מקורות קדומים. המוזיקה תביט לאחור, אך תדבר מתוך המציאות הנוכחית. המוזיאון יארח 130 אמנים לאורך חמישה ימים. הם יעלו 14 מופעים, סרטים ואירועים מיוחדים. בין המשתתפים נמצאים אבישי כהן, ירון לונדון ויוני רכטר. לצדם יופיעו אנסמבלים, מקהלות ונגנים מישראל ומהעולם.
שוברט פוגש את ההווה
יום שלישי יפתח את הפסטיבל עם ״מסע החורף״ מאת שוברט. בשעה 19:00 יציג הפסטיבל את הסרט ״מסע החורף, דואט לשלושה״. הסרט מתעד מפגש בין מוזיקה, דימוי ואמנות. כרטיס הכניסה עולה 20 שקלים.
בשעה 20:30 יעלה ״מסע החורף מדומיין מחדש״. הנס צנדר עטף את המחזור בתזמור רחב ונועז. הוא שמר על הטקסט ועל הקו המלודי המקורי. סביבם בנה עולם חדש עבור 24 נגנים. הטנור פיטר ווד יוביל את הביצוע. עידו שפיטלניק ינצח על שני האנסמבלים. תזמורת הרחוב הירושלמית ואנסמבל טרמולו ישיבו את שוברט להווה. הכרטיס עולה 180 שקלים.
מסע קיץ ישראלי ושירת ציפורים
ביום רביעי בשעה 19:00 יעלה ״מסע הקיץ״. מדובר במחזור שירים ארצישראלי חדש. נועם היינץ ישיר וחגי יודן ינגן בפסנתר. רוני רשף הלחינה מילים מאת צפריר קולת. המופע נע בין חמסין אייר לסוף תשרי. הנופים המקומיים מחליפים אגמים קפואים וסופות שלגים. הכרטיס עולה 100 שקלים. הבכורה העולמית מציעה תשובה ישראלית למסע של שוברט.
בשעה 20:30 יחבר ״שירת הציפורים״ שלושים זמרים וצ׳לנים. המקהלה הקאמרית ירושלים תפגוש את ״צליל בגליל״. רעות ונטוררו ותם קרני יובילו את המפגש. התוכנית תשלב קזאלס, ברטוק, פארט ווילה לובוס. המקהלה תעניק בכורה ישראלית ליצירת דיוויד לאנג. היצירה נשענת על סיפור מאת הנס כריסטיאן אנדרסן. הקהל ישלם לפי יכולתו.
מילים, בארוק וג׳אז תחת הכוכבים
יום חמישי יתחיל בשעה 19:00 עם ״העולם של אתמול״. ירון לונדון יקרא מתוך ספרו של שטפן צווייג. יהודה ענבר יענה באמצעות הפסנתר. הערב יחבר מילים, צלילים וזיכרון תרבותי. במרכזו תעמוד מלודרמה מאת ויקטור אולמן. הטקסט מגיע מיצירתו של ריינר מריה רילקה. הכרטיס עולה 120 שקלים.
בשעה 20:30 יגיע הבארוק הצרפתי עם ״האהבה מנצחת הכל״. אנסמבל מצו וההרכב I Miserelli יחברו שתי מסורות מוזיקליות. יצירות צרפתיות יפגשו טעם איטלקי מהמאה ה 17. מיגל ז׳לוטו ינצח וינגן בצ׳מבלו. התוכנית תכלול יצירות מאת קופרן, שרפנטייה וקרלוש די סיישש. הכרטיס עולה 120 שקלים.
בשעה 21:30 יארח גן הפסלים ג׳אז בינלאומי תחת כיפת השמיים. ורוניקה צ׳יצ׳י ודמיטריוס גולובנוב יובילו. גיא לוי ויונתן רוזן ישלימו את הרביעייה. כוס יין תצטרף למוזיקה וללילה התל אביבי. הכרטיס עולה 120 שקלים.
בין ברלין, ירושלים ומדיטציה
הפסטיבל יקדיש את יום שישי למודרניזם, קולנוע והקשבה פנימית. בשעה 12:00 יעלה דיוקן מוזיקלי למלחין שטפן וולפה, וולפה נולד בברלין ופעל בתנועות הבאוהאוס והדאדא. עליית הנאצים אילצה אותו לעזוב את העיר. בהמשך התגורר בירושלים והפך למורה מרכזי.
מיכל פרידלנדר תנהל אמנותית. מיכאל וולפה ינחה את הקהל בין תחנות חייו. הקונצרט יימשך שעתיים ויכלול הפסקה. הכרטיס עולה 120 שקלים.
בשעה 14:00 יציג הפסטיבל את הסרט האילם ״ברלין, סימפוניה של עיר גדולה״. ליאור נבוק ינגן פסקול מקורי. הפסנתר יחייה את העיר, המכונות והרחובות. הסרט מציג יום אחד בברלין המתועשת. הכרטיס עולה 100 שקלים.
בשעה 15:00 יגיע ״צלילות״, מסע מדיטטיבי עם מוזיקה חיה. טליה הרצליך תנגן בכינור. עמית דולברג יפעיל סינתיסייזרים ומקלדות. חיים ויטלי יוסיף עבודת סאונד. המופע יבקש לחבר קשב חיצוני עם התבוננות פנימית. הצלילים ינועו בין מרחב שקט לאינטנסיביות. המשתתפים צריכים להביא מזרן יוגה. הכרטיס עולה 60 שקלים.
שלושה אגוזים וחצוצרה אחת
אופרת הילדים ״מעשה בשלושה אגוזים״ תפתח את אירועי שבת. לאה גולדברג כתבה את הסיפור. יוני רכטר הלחין ועיבד אותו מחדש. שישה זמרים וחמישה עשר נגנים יובילו את מסע האושר. דני ארליך יביים ויאיר פולישוק ינצח. האופרה מיועדת לגילאי חמש ומעלה.
הפסטיבל יקיים שתי הצגות, בשעות 10:30 ו 12:30. כל כרטיס עולה 85 שקלים.
בשעה 12:00 יפגוש הקהל יצירות מוקדמות של מלחינים גדולים. שוסטקוביץ, דוחנני ומנדלסון יעמדו במרכז. ארבעה נגנים ישראלים יחשפו את ראשית דרכם. נטשה שר, טלי קרביץ, יוני גוטליבוביץ ורון רגב יבצעו. הכרטיס עולה 100 שקלים. הקונצרט יימשך 75 דקות.
בשעה 21:00 יחתום החצוצרן אבישי כהן את הפסטיבל. המופע ״Dreams Framed״ יעלה בבכורה תל אביבית. כהן יחבר כתיבה, ספונטניות ואלתור. המוזיקה תנוע בין ודאות, זיכרון וגבולות מיטשטשים. אסתר ולדרס, מור בירון ונמרוד קלינג יצטרפו אליו. הכרטיס עולה 160 שקלים.
הפרטים החשובים
פסטיבל פליציה בלומנטל למוזיקה ה – 28 | מוזיאון תל אביב לאמנות, שדרות שאול המלך 27, תל אביב | שלישי עד שבת, 1 עד 5 בספטמבר 2026 | מידע וכרטיסים ובטלפון 03 6201185.

